Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ekim 2017 13:32

Robot hakemler geliyor!

Robotlar, insanların ellerinden mesleklerini alacak mı? İşte çağımızın en büyük korkusu... Bu korkuyu yaşayanlar arasında hakemler ve futbol antrenörleri de var!

Robot hakemler geliyor!
robot hakem,,teknoloji,,robot,

Yapay zekanın gelişmesi, beraberinde insanlarda işsiz kalma korkusunu da getiriyor. Robotların, insanların yaptığı birçok mesleği yapabilme yetenekleri göz önüne alındığında 2020'li yıllarda dünyada çalışan robot sayısında da büyük bir artış bekleniyor. Peki robotlar insanların yaptığı hangi işleri yapabilecek?

ROBOTLAR İŞLERİMİZİ ELİMİZDEN ALACAK!

Dünya Ekonomik Forumu raporlarına göre robotlar önümüzdeki 5 yılda 5 milyondan fazla insanın işini elinden alacak. Oxford Üniversitesine göre ise önümüzdeki 25 yılda, günümüzde var olan mesleklerin %50'ye yakını tamamen ortadan kalkacak. Robotlar, birleşik hareketler sayesinde birden fazla insan gücünün yaptığı işi yapabilecek ve böylece 2 hatta 3 mesleği birden elinde bulunduracak.

YAPAY ZEKALI HAKEM!

Peki gelecekte hangi meslekler olmayacak? Araştırmalara göre önümüzdeki 10 yılda yönetici asistanlığı, çağrı merkezi görevlisi ve hatta şoförler olmayacak. Yapay zeka sayesinde robotlar bu işleri yapacaklar. Bir diğer tehlikedeki meslek grubu ise hakemler!

Video hakem sistemi ile başlayan süreç, karar alma merci haline geldiğinde insan figürüne ihtiyaç duymadan işleyecek. Sadece oyuncularla iletişim kurulmasını sağlayacak bir iletişimci hakem, robot hakemin verdiği kararı oyunculara iletecek. Bir sonraki aşamada ise statlarda yer alacak dev bir ekrandan karar görüntülü ve sesli olarak futbolculara bildirilecek.

Geçtiğimiz yıllarda bir bahis firması da yapay zekalı robot hakem prototipi hazırlamıştı.

ROBOT TEKNİK DİREKTÖR DE GELİR Mİ?

Robot hakemin ardından akıllara robot teknik direktör ya da robot futbolcular da olacak mı sorusunu getiriyor. Kendi futbolcuları, rakip futbolcular, daha önce oynanan maçlar, saha zemini, hava durumu gibi dataların girildiği bir robot teknik direktörün, takımın sahaya çıkacağı taktiği hazırlayabilmesi, en uygun oyuncuları ilk 11'e koyması o kadar da 'hayali' bir durum değil.

Hali hazırda bunu yapan asistan programlar var. Hatta birçok bilgisayar oyunu bile bu teknolojiye sahip. 'Yapay zeka' devrimi gerçekleştikten sonra bir robot teknik direktörü göreve getirecek futbol takımının olması pek de uzak bir ihtimal olarak görünmüyor...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...