Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Aralık 2017 06:24

Samsung S9 ne zaman çıkacak? Samsung S9'un özellikleri ne olacak?

Samsung S8, S8 Plus ve Samsung Note gibi üç model Samsung'un amiral gemileri olarak halihazırda rafları süslüyor. Peki Samsung S9 ne zaman çıkacak? Özellileri ne olacak?

Samsung S9 ne zaman çıkacak? Samsung S9'un özellikleri ne olacak?
Samsung S9 ne zaman çıkacak,Samsung S9&tt2;un özellikleri ne olacak

Samsung Galaxy S9'in özellikleri konuşulmaya başlandı. Galaxy Note 8’in piyasaya çıkmasının ardından, artık gözler Samsung’un iPhone X’a cevap vereceği Galaxy S9 ve S9+ modellerine çevrildi. Sızdırılan haberlere göre, önceki modellerde olduğu gibi yeni Galaxy akıllı telefonların da sırasıyla 5,77 ve 6,22 inç ekran boyutlarına sahip olması bekleniyor. Önümüzdeki ay piyasaya çıkmaya hazırlanan akıllı telefonlarla ilgili en büyük belirsizlik ise parmak izinin ne olacağı.

Samsung S9 ne zaman çıkacak? Samsung S9'un özellikleri ne olacak?

Bildiğiniz gibi Apple, iPhone X’da parmak izi sensörünü kaldırarak Face ID isimli yüz tanıma sistemine geçmişti. Fakat bu telefon satışa sunulmadan önce ortaya çıkan söylentiler, Apple’ın parmak izi okuyucusunu ekranın içerisine koyacağı yönündeydi. Samsung’un bu hamle karşısında parmak izi sensörünü ekranın içerisine ya da telefonun arka bölümüne yerleştireceğinden bahsediliyordu. Samsung’a yakın haber kaynaklarından Korea Herald’a göre, yeni Galaxy S9’larda parmak izi okuyucusu telefonun arka tarafında bulunacak. Samsung parmak izi okuyucusundan vazgeçmeyecek çünkü bu teknolojiyle çalışan sayısız servis ve platform söz konusu.

Samsung S9 ne zaman çıkacak? Samsung S9'un özellikleri ne olacak?

BGR kaynakları, Samsung’un bir sonraki amiral gemisi için gelişmiş bir yüz tanıma sistemi üzerinde çalıştığına işaret ediyor. Güney Koreli teknoloji firmasının yeni akıllı telefonlarının arka bölümünde köklü değişiklikler yapması umuluyor. Konuya yakın kaynaklara göre, Galaxy Note 8’de kullanılan çift arka kamera yeni S9’larda da bulunacak. Gelen haberlere göre, Galaxy S9’un 5,8 inç boyutundaki Super AMOLED ekranı 2.960 x 1.440 piksel (2K) çözünürlük sunacak. Galaxy S9+’ın ise 6,2 inçlik bir ekrana ve aynı çözünürlüğe sahip olması bekleniyor. Akıllı telefonlar güçlerini Qualcomm’un en yeni ileri seviye mobil işlemcisi Snapdragon 845’ten alacak. Samsung, bölgelere göre değişiklik gösteren işlemci geleneğini bu cihazlarda da sürdürecek. Yeni Galaxy S9’lar kimi ülkelerde Samsung tarafından geliştirilen Exynos 9810 işlemciyle çalışacak.Galaxy S9 ve S9+’ın 2018 yılının mart ayında satışa sunulması bekleniyor.

Samsung S9 ne zaman çıkacak? Samsung S9'un özellikleri ne olacak?

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...