Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Nisan 2018 17:24

Son Dakika Twitter çöktü mü? Twitter'a neden bağlanılamıyor? Twitter'a neden girilmiyor

Son Dakika: Twitter çöktü mü? Twitter'a neden bağlanılamıyor Twitter’da ana sayfa akışının yenilenmemesi ‘çöktü mü?’ sorularını beraberinde getirdi.

Son Dakika Twitter çöktü mü? Twitter'a neden bağlanılamıyor? Twitter'a neden girilmiyor
twitter,twitter çöktü mü,twitter neden çöktü,son dakika

Son Dakika Haberi: Twitter çöktü mü? Twitter'a neden bağlanılamıyor Twitter’da ana sayfa akışının yenilenmemesi ‘çöktü mü?’ sorularını beraberinde getirdi.

Sosyal medyanın en etkili platformlarından biri olan Twitter'da erişim sorunu yaşanıyor. Dünya çapındaki kesintinin nedeni henüz açıklanmadı. Twitter'a girmeye çalışan kullanıcıların karşısına "Teknik bir sorun var. Fark ettiğin için teşekkürler, bunu yakında düzelteceğiz ve her şeyi eski haline getireceğiz" yazısı çıkıyor. 

TWİTTER TARİHÇESİ

Twitter, kullanıcıların 280 karakter ile sınırlandırılmış “tweet” (Türkçe cıvıldama) adı verilen gönderiler yazabildiği bir sosyal ağ. Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone, ve Evan Williams tarafından Mart 2006’da oluşturulup Temmuz 2006’da kullanıma açıldı. 2013’te en çok ziyaret edilen 10 internet sitesinden biri oldu ve “internetin SMS’i” olarak tanımlandı. Mart 2016’da 310 milyon aktif kullanıcıya ulaştı.

Son Dakika Twitter çöktü mü? Twitter'a neden bağlanılamıyor? Twitter'a neden girilmiyor
2004 yılında, Twitter'ın da çatısı altında kurulacağı Odeo isimli bir şirket faaliyete geçiriliyor. 2005 yılında Odeo, “Podcasting” isimli servisini tanıtıyor, fakat beklenen ilgi görülmüyor.Şubat 2006’da Jack Dorsey, Noah Glass, Evan Williams ve Biz Stone, insanların durumlarını mesaj olarak paylaşabileceği bir proje üzerinde çalışmaya başlıyorlar.Bu çalışma sonrasında orijinal fikri Jack Dorsey’e ait olan “Durum” konsepti ortaya çıkıyor, Mart ayının ilk günlerinde Noah Glass’ın önerisiyle isim olarak Twitter seçiliyor.

MASAÜSTÜ VE MOBİL'DE ERİŞİM SORUNU

Gelen ilk bilgilere göre, söz konusu sorun dünyanın pek çok farklı noktasında yaşanıyor. Erişim sorunu Twitter'ın masaüstü, iOS ve Android sürümlerini de kapsıyor

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...