Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Aralık 2017 14:44

Tırpan motorundan mini motosiklet yaptı

Düzce’ye Fen Bilgisi Öğretmenliği okumak için gelen genç, eski sanayi sitesinde derslerinden kalan boş zamanlarında hobi olarak bir motor tamircisinde çalışırken çim biçme makinesinden motor yaptı. Sanayi sitesinde başka dükkanlara yürüyerek gidip gelmekten yorulduğu için böyle bir motor yaptığını dile getiren Ramazan Akıncı, motor işleri ile uğraşmayı sevdiğini söyledi.

Tırpan motorundan mini motosiklet yaptı
düzce

Düzce Üniversitesi Fen Bilimleri Öğretmenliği bölümünde okuyan Ramazan Akıncı derslerden arta kalan boş zamanlarında ise mekaniğe olan merakı nedeniyle eski sanayi sitesinde tarım ve zirai aletlerinin tamir ve satışını yapan iş yerinde mekanik merakı nedeniyle okulundan boş kalan zamanlarında çalışmaya başladı. Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 1. Sınıf öğrencisi Ramazan Akıncı, sanayi içerisinde malzeme almak için dolaşmaktan yorulunca, normal şartlarda çim biçmek ve ot temizlemekte kullanılan motorlu tırpan adı verilen ziraat aletinden motosiklet yaptı.
Tırpan motorundan mini motosiklet yaptı
Sanayi sitesinde iş gereği gitmesi gereken diğer dükkanlara kendi keşf ettiği motosikletle giden ve Fen Bilgisi Öğretmeni adayı olan Ramazan Akıncı, sadece meraktan bu buluşu yaptığını söyledi.

Akıncı, “Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği okuyorum. Burdur’un Ağlasun ilçesinden üniversite okumaya geldim. Boş zamanlarımda sanayide çalışmaya başladım. 20 gündür çalışıyorum. Henüz bu motoru yapalı 5 gün oldu. Tadilatını ve montajını yaptık. Şu anda burada ayak işlerini gidermek için kullanıyoruz. Bu aleti yapmak aklıma geldi. İskeletini bir internette gördüm. Daha değişiklerini internette ararken, buna benzer bir motor gördüm ve çok pahalıydı. Daha sonra bunu yapmak aklıma geldi ve aktive ettim. Benzinle çalışıyor, manuel olarak hareket eden dişli aktarmalı şanzıman sistemi var. Her işimi bunla gördüğüm söylenebilir. Bu konuda hiç tecrübem yok. Merakımdan dolayı tamamen mekanik merak üzerine yaptığım bir ulaşım aleti oldu. Normalde tırpan motoru Düzce’de fındık altı otlarını biçmek için, çayır otlarını temizlemek için kullanılıyor. Bende aldım motor yaptım” dedi.
Tırpan motorundan mini motosiklet yaptı
Sanayi sitesinde kısa sürede diğer esnaflar tarafından da fark edilen Ramazan Akıncı ve motosikleti diğer esnaflarında ilgisini çekti. Sanayi esnafı da motosikleti kullanarak kendi ayak işlerini görmeye başladılar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...