Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Şubat 2016 07:50

Türkiye'den siber suçlar için kritik hamle

Türkiye, son dönemde artan siber suçlar ve saldırılara karşı uluslararası işbirliği için önemli bir adım daha atıyor.

Türkiye'den siber suçlar için kritik hamle
siber saldırı,türkiye,kritik jamle,

Emniyet Genel Müdürlüğü, son dönemin en geniş kapsamlı Siber Suçlar Çalıştayı'nı düzenleyecek. Antalya'da başlayacak beş günlük çalıştayın konukları ise bir hayli dikkat çekici. FBI'dan İnterpol'e, Microsoft'tan Facebook'a kadar farklı kesimlerden temsilciler, çalıştayda sunum yapacak. 
 TÜRKİYE - ABD İŞBİRLİĞİ
 Türkiye'den de Yargıtay, TÜBİTAK, Savunma Teknolojileri Mühendislik'ten katılımcılar olacak. Organizasyonun gündem maddeleri arasında "Siber alanda Türk-Amerikan işbirliği ile istihbarat" konuları da yer alıyor. Yapılacak sunumlardan biri de, siber alanda Türk-Amerikan işbirliği olacak. Siber suçların soruşturmalarındaki aksaklıklar, sosyal medya kuruluşları ile işbirliği, siber güvenlik çözümleri, suç modelleri, siber tehdit analizi, siber suçlarla mücadelede açık kaynak istihbaratı ele alınacak. 
 
Kaynak: Akşam

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...