Tgrt Haber
14 Kasım 2015 15:19

Türkiye istedi, Facebook yaptı!

Facebook, sosyal ağın şeffaflık karnesini gösteren Facebook Devlet Talepleri Raporu'nu açıkladı.

Türkiye istedi, Facebook yaptı!
facebook, türkiye, sosyal ağ,

Facebook, hükümetlerden kendisine gelen hesap ve kullanıcı bilgisi ile içerik kaldırma taleplerini içeren ve sosyal ağın şeffaflık karnesini gösteren Facebook Devlet Talepleri Raporu'nu açıkladı. 
Rapora göre Facebook'un Türkiye'den gelen taleplere daha olumlu yaklaşıldığı görüldü. 2013 yılında Türkiye'den gelen kullanıcı bilgisi taleplerinin ancak yarısını (yüzde 53) veren Facebook, bu yılın ilk yarısında Türkiye'nin istediği bilgilerin yüzde 87.5'ini verdi. 
Rapora göre bu yılın ilk 6 ayında Facebook'un bu yılın ilk yarısında dünya genelinde devletlerin talebiyle kısıtladığı toplam içerik sayısı 20.568'i buldu. 
Türkiye'nin talebiyle kısıtladığı içerik sayısı yüzde 137 artış göstererek 4.496 oldu. Facebook'un devlet makamlarının talebiyle kaldırdığı içerik sayısında Hindistan 15.155 içerikle açık ara birinci sırada yer alırken, ikinci sırada yer alan Türkiye'yi 295 içerikle Fransa,195 içerikle İsrail, 188 içerikle Almanya izledi. 
Öte yandan 2015 yılının Ocak-Haziran döneminde Türkiye Facebook'a 368 veri talebinde bulundu. Bu taleplerin ilgilendirdiği hesap sayısı 475 oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...