Tgrt Haber
06 Haziran 2017 13:00

WWDC 2017: Apple yapay zeka teknolojisi uygulamalara hız kazandıracak

Apple mobil yapay zekayı daha da hızlandıracak olan yeni makine öğrenimi API’sini duyurdu. Bu teknoloji uygulamalara roket hızı kazandıracak.

WWDC 2017: Apple yapay zeka teknolojisi uygulamalara hız kazandıracak
Apple, WWDC 2017, AI Yapay Zeka

Altı kat hızlı resim tanıma özelliği geliyor

Apple teknoloji dünyasındaki diğer rakipleri gibi biran önce mobil platformdaki yapay zeka kullanımını hızlı ve güçlü hale getirmek istiyor. Firmanın Core ML adını verdiği ve geliştiricilere açtığı (API) uygulama arayüzünü bildirmesinin nedeni de bu.

Core ML’in temel faydası, iPhone, iPad ve Apple Watch üzerinde yapay zekaya dayalı işlerin yerine getirilmesinin hızlandırılmasını sağlamak olacak. Bu, yazılı metin analizinden yüz tanımaya kadar her şeyi kapsıyor ve geniş bir alanda uygulama imkanı sağlayacak.  Apple, iPhone’daki resim algılama hızının, Google Pixel’e oranla altı kat daha fazla olacağını söylüyor.

Core ML,her çeşit nöral ağ (derin, tekrarlı ve sarmal) araçlarını olduğu gibi, doğrusal modelleri ve kütük topluluklarını da içeren bir dizi temel makine öğrenimi araçlarını destekleyecek. Ve söz konusu olan Apple olduğu için aynı zamanda gizlilik eğilimi de söz konusu. Core ML cihaz-üzeri işlem özelliğine haiz olacak. Yani, geliştiricilerin kullanıcı tecrübesini geliştirmek için kullanacakları veriler, kullanıcıların telefonlarından ya da tabletlerinden başka yere aktarılmayacak.

Fakat tabii mobil cihazlarda yapay zekayı daha da iyileştirmeyi amaçlayan yegane firma Apple değil ve bu bildiri, sektör çapında hakim olan eğilime uyum sağlıyor. Hem Google, hem de Facebook daha önce kendi mobil cihazlara yönelik makine öğrenimi yapılarını duyurmuşlardı. Chip üreticisi Qualcomm da mobil yapay zeka deneyimini toparlamayı hedefleyen kendi yazılımını üretmişti (Nöral İşleme Motoru). Makine öğrenimi artık sadece bulut sistemlerde gerçekleşmiyor; cihaz üzerinde geliştiriliyor.

Kaynak : TeknoFormat

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...