Tgrt Haber
08 Aralık 2016 11:03

Yerli füze Hisar-O'nun test atışı yapıldı

Kara Kuvvetleri Komutanlığının hava savunma ihtiyaçlarını karşılamak için başlatılan yerli füze Hisar-O'nun testleri başarıyla tamamlandı.

Yerli füze Hisar-O'nun test atışı yapıldı
hisar o,yerli silah,

Test atışları kapsamında, Hisar-O, Aselsan tarafından geliştirilen füze fırlatma sisteminden dik olarak ateşlendikten sonra birinci darbe katı yakıtlı motoru ile füze kanisterinden başarılı bir şekilde ayrıldı.

YÜZDE 100 BAŞARI

Programlanan manevralarıyla uçuşa devam eden füze, ikinci darbe motorunu da havada ateşledikten sonra "yüzde 100" başarıyla uçuşunu tamamladı. Test atışları kapsamında, ilk kez çift darbeli roket motoru kullanıldı.

ROKETASAN GELİŞTİRDİ

TSK'nın alçak ve orta irtifa hava savunma ihtiyacına cevap verecek ve dünyadaki örnekleriyle yarışacak nitelikteki Hisar'ın radar, komuta kontrol ve atış kontrol sistemleri Aselsan, füze sistemleri ise Roketsan tarafından geliştirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...