Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Şubat 2017 12:36

YouTube fenomeninin başı belaya girdi

53 milyonu aşkın takipçisiyle dünyanın en popüler YouTube fenomeni olan PewDiePie, yayınladığı bir videoyla başını belaya soktu. Yahudilere hakaret içeren bir video yayınlayan fenomen isim, Disney ve YouTube'un aldığı kararlar karşısında şaşkına döndü.

YouTube fenomeninin başı belaya girdi
youtube, PewDiePie,

YouTube fenomeni denince akla ilk gelen isimler arasında PewDiePie geliyor. Dünya çapında 53 milyonu aşkın takipçisi bulunan hesap, İsveçli Felix Kjellberg tarafından yönetiliyor. 27 yaşındaki YouTuber, yıllık 15 milyon dolar kazancıyla bu anlamda zirvede bulunuyor.
PewDiePie, bu zamana kadar paylaştığı pek çok içerikten dolayı başını belaya soktu. Fakat geçtiğimiz günlerde paylaştığı bir video, ünlü YouTuber'a pahalıya mal oldu.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde gördüğümüz üzere PewDiePie'ın paylaştığı bir videoda, “Death to all Jews" (Tüm Yahudilere ölüm) ifadesi yer alıyor. Fenomen ismin videoyu yayınlarken bu bölümü kaldırmaması tepkiye yol açtı ve bu tepki kısa süre içinde yaptırıma dönüştü. Geçtiğimiz yıl Disney ile PewDiePie arasında yapılan anlaşma, Disney tarafından sonlandırıldı. Böylece Maker Studios'un öncülük ettiği (Disney'in bünyesinde) Revelmode video ağından PewDiePie atılmış oldu.

YouTube fenomeninin başı belaya girdi

Tepki çeken videoya YouTuba da kayıtsız kalmadı. YouTube, PewDiePie'ın Premium reklam sistemini iptal etti. Böylece fenomen ismin videoları tavsiye edilenler bölümünde yer almayacak. Bu müdahale, PewDiePie'ın 'güvenli' etiketini kaybettiği anlamına geliyor.

Ayrıca aylık 10 dolarlık Premium üyelikle YouTube Red bünyesinde izlenebilen Scare PewDiePie programı da yayından kaldırıldı. Programın kaldırılma sebebi olarak Yahudilerle ilgili paylaşılan yazı gösterildi. Fenomen ismin bu gelişmelerin ardından özür dileyip dilemeyeceği ise merakla bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...