Tgrt Haber
17 Ocak 2015 12:05 - Güncelleme : 28 Şubat 2022 14:14

Davutoğlu açıkladı, 'Artık İsrail'e muhtaç Türkiye yok'

Başbakan Davutoğlu, partisinin Aydın il kongresinde konuştu.

Davutoğlu açıkladı, 'Artık İsrail'e muhtaç Türkiye yok'
başbakan ahmet davutoğlu,parti aydın,

Davutoğlu, AK Parti iktidarı ile İsrail'e muhtaç Türkiye'nin yerini hesap soran bir Türkiye'nin aldığını söyledi.
Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;
Biz de AK Parti olarak çıktığımız siyasi yolda hep istiklal bilinci ile hareket ettik. Kim ne derse desin dünyanın her yerinde milletimizin gururunu korumaya devletimizin izzetini korumaya ve albayrağımızı dünyanın her yerinde onurla dalgalandırmaya devam edeceğiz. Bundan hiç şüphemiz yok. Aydın'ın sağlam ellerde, efelerin ellerinde olduğunu biliyoruz gözümüz arkada değil. İnşallah önümüzdeki seçimlerde efelerimiz öyle bir ayağa kalkacak ki inşallah Aydın yine istiklalin de demokrasinin de omurga şehri olacak.
TÜRKİYE, İSRAİL'E MUHTAÇTI
2002 Türkiye'si bir İMF memuruna hesap vermek zorunda olan bir Türkiye idi. Türk Lirası'nın 6 sıfırla değerinin kalmadığı bir yıldı. 2002 yılı ve geçmiş yıllarda Türkiye Cumhuriyeti devleti, onurlu milletin aziz devleti kendi tankını yenilemek için tamir etmek için İsrail'e muhtaçtı. Eğer ecdad görseydi biz bu vatanı bu duruma düşsün diye kurtarmadık derdi. O aziz şehitler şimdi aramıza gelseler her halde derlerdi ki görmek istediğimiz Türkiye bu. Hiç kimseye boyun eğmeyen Türkiye Cumhuriyeti devleti bu. Değil bir IMF memuru, inşallah bütün insanlık Türkiye Cumhuriyeti devleti ve AK Parti ile gurur duyacak.
2023'TE KENDİ SAVAŞ UÇAĞIMIZI YAPACAĞIZ
İstiklalimizin sembolü dedim. Geçen hafta Savunma Sanayi İcra Komitesi'ni topladım. 2002'de tanklarını bile tamir etme acizliği olan Türkiye, bugün kendi savaş uçağının ön tasarım aşamasına gelmiş ve 2023'te kendi savaş uçağını yapan güçlü ve kudretli Türkiye Cumhuriyeti var. O zaman efeler yola çıktığında eski tüfekleri vardı ama onurları ile ayaktaydılar. 2002'ye geldiğimizde Türkiye'de bir AK Parti devrimi yaşandı. Millet Ak PArti'de buluştu, başını kaldırdı ayağa kalktı bir daha oturmamak üzere, durmamak üzere. İşte yeni Türkiye bu. Kimseye hesap vermeyecek, herkesten hesap soracak yeni Türkiye bu. Yine, Türk Lirası'nın paramızın değersiz hale geldiği 2002 ile bugünü karşılaştırın bugün küresel krize rağmen dünyanın yükselen ekonomik gücü haline gelmiş bir Türkiye var.
İstiklaliniz ancak ve ancak kendi silahınızı yaparsanız, paranız değerli olursa, vatandaşlarınızın dünyada her yerde başı dik olursa güçlü olur sağlam olur. Geçen hafta Berlin'de kardeşlerimizle buluştum. Binlerce gurbetçi kardeşimiz. Berlin'de çok büyük salonu doldurdular. Aydın'da gördüğüm şevk onur kararlılık Berlin'de de vardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...