Tgrt Haber
31 Ağustos 2018 17:00

Foça'da denizin yüzeyini petrol kapladı

İzmir’in Aliağa ilçesinde, dün gece, denizde kaynağı henüz belirlenemeyen ham petrol sızıntısı meydana geldi. Deniz yüzeyini kaplayan petrol, rüzgar ile dalgaların etkisiyle Yeni Foça sahiline kadar ulaştı. Sızıntının denizde 7 kilometrelik bir alanı kapladığı belirtiliyor.

Foça'da denizin yüzeyini petrol kapladı
İzmir,foça

Foça ilçesi Gencerli Mahallesi'nde, denizde kaynağı belirlenemeyen ağır bir yakıt sızıntısı meydana geldi. Sızıntı nedeniyle bazı bölgelerde gözle görülür bir kirlilik oluştu.

Durum ortaya çıkınca uzmanlar hemen atıktan numune aldı. Kesin sonucun 48 saat içerisinde belli olacağı ifade edilirken, İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri konuyla ilgili bölgeye ekip gönderdi. Yetkililer, bölgede bir araştırma başlatırken, sızıntının bir tanker mi veya başka bir endüstriyel nedenden dolayı mı kaynaklandığı merak konusu oldu.

Bölgede temizleme çalışmaları başlatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...