Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Temmuz 2018 13:19

Minik Leyla'nın amcasının oğlu tutuklandı iddiası

AĞRI'da kaybolduktan 18 gün sonra dere kenarında cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan babasının amcasının oğlu Mehmet Aydemir, çıkarıldığı mahkemece 'kasten öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı da açıklama yaptı. Başsavcılık, gözaltına alınan 4 kişiden 3'ünün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını, bir kişinin ise kasten öldürme suçundan tutuklandığını vurguladı.

Minik Leyla'nın amcasının oğlu tutuklandı iddiası
Minik Leyla

Ağrı'nın Bezirhane köyünde bayramın birinci günü ailecek dedesini ziyarete giden ve kaybolduktan tam 18 sonra ölü olarak bulunan Leyla Aydemir'in amcasının oğlu Mehmet Aydemir terörden tutuklandığı iddia edildi.

SİYASİ PAYLAŞIMLARINDAN DOLAYI TUTUKLANDI

Edilen bilgilere göre; amcasının oğlu Mehmet Aydemir'in sosyal medyada yayınladığı siyasi görsel ve yazılı paylaşımlarından dolayı tutuklandığı bildirildi.

LEYLA’NIN ÖLÜMÜYLE SUÇLANMIŞTI

Leyla Aydemir'in ölümüyle ilgili suçlamalara maruz kalan kuzeni Mehmet Aydemir, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "Bizim yüreğimiz yanıyor, canımız yanıyor. Yavrumuz gitti, sosyal medya üzerinden 'Amcayı yakalayıp cezaevine aldılar' gibi haberlerle canımızı acıtıyorlar.

Biz buradayız, hiçbir yere gitmedik. Fotomontaj yaparak bizi karalamalarına gerek yok, biz buradayız, emniyette burada. Leyla benim yeğenimdir, yüreğim yanıyor. Şu an konuşamıyorum, 3 gündür uyumadık. Herkes şokta, Türkiye değil dünyanın birçok ülkesinden telefon açarak üzüntülerini dile getiren insanlar var. Ben kalkıp da bu tür çamurları bana atanları Allah'a havale ediyorum. Sosyal medyada bu şekilde yaparak insanları zor durumda bırakmak zorunda değilsiniz. Allah rızası için paylaşımlarınızı kaldırın. Üzülüyoruz, kalkıp da öz yeğenini öldürmek, böyle bir şey var mı? Emniyete bildireceğiz, konuya ilişkin Leyla'nın babasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Kim ne diyorsa desin, hepsi asılsızdır."  Kaynak: Ağrı'da öldürülen minik Leyla'nın amcası tutuklandı

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA YAPILDI

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Leyla Aydemir soruşturmasıyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada 4 kişinin gözaltına alındığını ve bunlardan üçünün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi. Bir kişi kasten öldürme suçundan tutuklandı. Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"2015 doğumlu Leyla AYDEMİR'in 15/06/2018 tarihinde Ağrı ili Bezirhane köyünde kaybolması ve 02/07/2018 tarihinde ölü bulunması olayına ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında 4şüpheli 14/07/2018 tarihinde gözaltına alınmıştır.

Gözaltına alınan 3 şüpheli mevcutdelil durumları göz önüne alınarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 1 şüpheli ise Ağrı Sulh Ceza Hakimliğinin kararına istinaden 18.07.2018 tarihinde kasten öldürme suçundan tutuklanmıştır. Olaya ilişkin soruşturma tüm yönleriyle hassasiyetle sürdürülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...