Tgrt Haber
15 Ağustos 2018 00:43

Pakistan Mango Festivali Ankara’da kutlandı

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğince düzenlenen “Pakistan Mango Festivali” renkli görüntülere sahne oldu.

Pakistan Mango Festivali Ankara’da kutlandı
pakistan,,mango,

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğince “Pakistan Mango Festivali” vesilesiyle resepsiyon düzenlendi. Büyükelçilik konutunda gerçekleştirilen etkinliğe Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Syrus Sajjad Qazi, AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin ve çok sayıda davetli katıldı. 

Programın ev sahibi Büyükelçi Qazi, Pakistanlıların mangoyu "meyvelerin kralı" olarak adlandırdığını belirttiği konuşmasında, "Pakistan dünyadaki en büyük beşinci mango üreticisi ve en büyük altıncı mango ihracatçısıdır. Biz Pakistanlılar için mango sadece bir meyve değildir ama aynı zamanda tarihimizin ve zengin kültürümüzün bütünleşik bir parçasıdır. Pakistan mangolarını Türk pazarına getirmek için gösterdiğimiz çabalar içinde şimdiye kadar 4 yıl boyunca bu Mango Festivali’ne ev sahipliği yaptık ve her seferinde bir öncekinden daha iyi oldu” değerlendirmelerinde bulundu. 

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, mango lezzetiyle Pakistan'da üniversite yıllarında tanıştığını ve uzun yıllar mango lezzetine hasret kaldığını belirterek, "Büyükelçiliğimizin başlatmış olduğu mango festivaliyle bu hayalimiz de gerçekleşmiş oldu ve aradan geçen uzun yıllar sonra mangoyla tekrar buluştuk” dedi. 

Konuşmasında, Türkiye'nin ABD ile yaşadığı krize yer veren Şahin, “İçinden geçtiğimiz süreçte birkaç günden bu yana Pakistan'dan gelen çok güçlü destekler var. Kurtuluş Savaşı yıllarında Pakistanlı kadınlar nasıl biriktirdikleri çeyizlerini ve altınlarını Türkiye'ye gönderdilerse, Pakistanlı kardeşlerimiz de Türk kardeşlerimizin yanında duruyor” ifadelerini kullandı. 

Program sonunda, katılımcılara çekilişle mango hediye edildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...