Tgrt Haber
05 Nisan 2014 16:51 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:17

Melih Gökçek mazbatasını aldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, beşinci kez seçilerek mazbatasını Ankara Adliyesinde aldı.

Melih Gökçek mazbatasını aldı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Melih Gökçek, mazbatasını aldı, ankara adliyesi, gökçek mazbatayı aldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Melih Gökçek, "Ankara'da 25 belediye başkanlığının 20'sini ve bir de büyükşehir belediyesini almak suretiyle bir zafer kazandık" dedi. Ankara Adliyesi'nde düzenlenen törende, mazbatasını İl Seçimi Kurulu Başkanı Ramazan Kaya'dan alan Gökçek, kendisine destek verenlere teşekkür ederek, "Cenab-ı Allah beşinci kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını bize lütfetti" ifadesini kullandı. İl Seçim Kurulu Başkanı Kaya da zorlu geçen bir seçim maratonunun sonuna geldiklerini belirterek, bu aşamada emeği geçen kurul üyelerine ve tüm çalışanlara teşekkürlerini sundu.   Kaya, "İsmi artık Ankara ile özdeşleşen, Türkiye rekoruna imza atarak beşinci kez başkanlık koltuğuna oturan, görev süresi sonunda çeyrek asır boyunca Ankara'yı yönetmiş bir başkan olan Sayın İbrahim Melih Gökçek'i başarısından dolayı kutluyorum, yeni görevinde başarılar diliyorum" diye konuştu.
"Yedi düvelin sırtını yere getirdik"
Mazbatasını aldıktan sonra adliye bahçesinde kendisini bekleyen vatandaşlara seslenen Gökçek, kendisini destekleyen herkesin çok büyük gayret sarf ettiğini belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere kendisini destekleyenlere teşekkürlerini ileten Gökçek, "Biz artık Ankara'yı beşinci defa yönetmeye talip olduk ve kazandık" dedi. Seçim öncesi verdiği sözleri yerine getirmek için çaba harcayacağını anlatan Gökçek, şöyle konuştu:
"Halka hizmet hakta hizmet, bu düsturla yola çıktık, bu düsturla yola devam edeceğiz. Zaferimiz büyük bir zafer. Tabiri caizse yedi düvel birleşti, yedi düvelin sırtını yere getirdik. Ankara'da 25 belediye başkanlığının 20'sini ve bir de büyükşehir belediyesini almak suretiyle bir zafer kazandık. Belediye Meclisimizde belediye başkanları dahil toplam 140 kişi var ve bu 140 kişinin 99'u AK Partili, bu da Ankara tarihinde yeni bir rekordur." AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Gökçek'e üzerinde "Ankara'nın baş pehlivanı Melih Gökçek" yazılı kemer taktı.
Gökçek, adliyeden Büyükşehir Belediye Başkanlığına kadar seçim otobüsüyle vatandaşları selamlayarak gitti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, "İl Seçim Kurulunun kabul etmiş olduğu rakam; 1 milyon 417 bin 183 Melih Gökçek, 1 milyon 385 bin 916 Mansur Yavaş. Dolayısıyla yaklaşık 32 bin farkla 5. kez belediye başkanı seçilmiş bulunuyorum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...