Tgrt Haber
05 Nisan 2014 20:12 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:17

Iğdır Belediye Başkanı mazbatasını aldı

BDP'den Iğdır Belediye Başkanlığı'na seçilen Murat Yikit ve eş başkan Şaziye Önder, mazbatasını aldı.

Iğdır Belediye Başkanı mazbatasını aldı
bdp, Iğdır Belediye Başkanlığı, Murat Yitik, şaziye önder, BDP İl Başkanı Mehmet Anar, Yerel Yönetimler haberleri, Yerel Yönetimler,

Yikit, beraberindeki Önder, BDP İl Başkanı Mehmet Anar, eski Belediye Başkanı Hüseyin Malk ve partililerle İl Seçim Kurulu'na geldi. İlçe Seçim Kurulu Başkanı hakim Mustafa Çolaker'den mazbatasını alan Yikit, seçim sonuçlarının Iğdır'a hayırlı olmasını diledi. Başkan Yikit, yaptığı açıklamada, gecikmeli olsa da mazbata aldıklarını belirterek, alınan sonuçtan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Seçim çalışmaları boyunca zorlu bir süreçten geçtiklerini ifade eden Yikit, "Seçim süresince ve seçim günü özverili davranan sükunet içerisinde olan ve hiçbir olaya sebebiyet vermeyen halkımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Alınan sonuç bizi oldukça mutlu etti" dedi. Seçim süresince iyi çalıştıklarını ve çalışmalar sonucunda kazandıklarını anlatan Yikit, şunları kaydetti: "Biz asıl mazbatamızı halkımızdan aldık. 30 Mart saat 16.00 itibarıyla halkımız bu mazbatayı bize vermişti ancak yasal işlemler ve resmi prosedürler tabii ki tamamlanması gereken durumlar vardı. Bugün itibarıyla mazbatamızı almış bulunmaktayız. Allah bizi utandırmasın. Bundan sonra en büyük uğraşımız halkımıza hizmet etmek olacak. Bizi bu konuma layık gören hiç kimse mahcup olmayacak. Iğdır, hak ettiği hizmeti fazlasıyla alacak. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Barış kardeşlik ve huzur ortamı içerisinde görevimizi yerine getirmeye çalışacağız." Önder ise 3 ay boyunca bütün halkın seçim için ayakta olduğunu ifade ederek, bugün verilen emeğin karşılığını aldıklarını kaydetti. Yikit ve Önder daha sonra belediye binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...