Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Nisan 2014 18:16 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:17

CHP seçimleri kazandı, çalışanların işine son verdi

CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi seçimi kazanır kazanmaz, ilk işi bazı çalışanların işine son vermek oldu.

CHP seçimleri kazandı, çalışanların işine son verdi
ataşehir belediye, CHP, işçi, Yerel Yönetimler haberleri, Yerel Yönetimler,

30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'nde Ataşehir'de 126 bin 267 oy alarak ilçenin yeniden Belediye Başkanı olan Battal İlgezdi, mazbatasını alır almaz ilk icraatı 350 belediye çalışanın işine son vermek oldu! 2009'da ilçe olan Ataşehir'in kurucu Belediye Başkanı Battal İlgezdi, mazbatasını İlçe Seçim Kurulu'ndan aldı. Ardından hiçbir açıklama da bulunmayan İlgezdi 350 Belediye çalışanın işine son verdi. Çalışanlar her zamanki gibi bu sabah belediyeye gitti. Kartlarının okunmadığını gören Belediye çalışanları ne olduğunu anlamadı. Ardından da işlerine son verildiğini öğrendi. Ataşehir Belediyesi Basın Danışmanı Cafer Özilhan, işten atmalara ilişkin bilgi verdi. Özilhan, "5 yıllık dönem bitti, ikinci 5 yıl başladı. Doğal olarak Başkan da eleştiri, özeleştiri ve değerlendirme yaparak verim alamadığını düşündüğü kişilerin ayrılmasına karar verdi" dedi. Çalışanlara, "Başkan'ın taktiri" şeklinde açıklama yapılmadığını iddia eden Özilhan, "Böyle bir şey söylenmedi. İlgili işlemler yapılmış, kendilerine de bu konuda İnsan Kaynakları aracılığıyla bildirim yapılmıştır" dedi.
İşten çıkarılanların bugün mesai saati başlangıcında belediyeye gittiklerinde, işten çıkarıldıklarından haberdar olduklarının hatırlatılması üzerine, "Bugün başlayan bir iş için 3-5 gün öncesinden haber verilmez ki, Bunlar işçi statüsünde. Özlük hakları ay sonu itibariyle tamamlandığı için çıkarılmalarına karar verilmiştir" dedi. Özilhan, 15-20 arası çalışanın işine son verildiğini belirterek, 350 ya da 720 kişinin daha atılacağı yönündeki iddiaların doğru olmadığını iddia etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...