Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Nisan 2014 21:27 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:17

Yeni Belediye Başkanları mazbatalarını aldı

Balıkesir'de büyükşehir ile birlikte il merkezinde yeni kurulan Altıeylül ve Karesi ilçelerinin ilk belediye başkanı seçilen Zekai Kafaoğlu (Altıeylül) ve Yücel Yılmaz (Karesi) ile belediye meclis üyeleri adliyeye giderek mazbatalarını aldılar.

Yeni Belediye Başkanları mazbatalarını aldı
belediye başkanlığı mazbatası, Zekai Kafaoğlu, Karesi, Altıeylül, balıkesir, ak parti, Yerel Yönetimler haberleri, Yerel Yönetimler,

AK Parti'den Altıeylül Belediye Başkanı seçilen Zekai Kafaoğlu, bugün öğleden sonra ekibiyle birlikte Balıkesir Adalet Sarayı'na giderek Altıeylül İlçe Seçim kurulu Başkanı Hakim Alparslan Demir'den mazbatasını aldı. Hakim Demir, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nu kutlayıp görevinin hayırlı ve uğurlu olması temennisiyle başarı diledi. Öte yandan, Altıeylül Belediyesinde AK Parti'den 3'ü kontenjan toplam 18 Belediye Meclis Üyesi de mazbatalarını ilçe seçim kurulunda İl Seçim kurulu Müdiresi Sema Arslanbey'in elinden aldılar. Mazbataların ardından adliye girişinde hatıra fotoğrafı çekilen Başkan ve Meclis Üyeleri artık işlerinin millete hizmet olduğunu ifade etti.
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, "Meclis üyelerimizle beraber resmi olarak mazbatamızı almış bulunuyoruz,. Altıeylül'ümüz için, Balıkesir'imiz için, ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun. Ben tüm teşkilatım ve milletvekillerimizle beraber gönüllü olarak çalışan isimsiz kahramanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu başarı onların başarısıdır. Halkımız bizi mahcup etmedi. Bundan sonra hiç zaman kaybetmeden hemen kolları sıvayacağız Altıeylül için ihtiyaç olan hizmetleri vermeye başlayacağız. Bundan sonra artık bir seçim dönemi geçti, artık herkesin belediye başkanıyız. Oy verenin de vermeyenin de belediye başkanıyız. Kimseyi ötekileştirmeden, nereye hizmet lazımsa oy erip vermemesine bakmadan mutlaka adilv e eşit olarak hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizim 12 temel prensiplerimiz var, onlara mutlaka uyacağız başında insana sagyı, adalet, eşitlik,evrensellik, özgürlük, özgüven, yerimlilik, şeffaflık, katılımcılık, çevre bilinci gelmiyor. Bu 12 temel prensibimize uygun olarak bahsettiğimiz projeleri iş ve işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirmek için yarından itibaren görevimize başlıyoruz inşallah" diye konuştu.
KARESİ BELEDİYESİ DE TAMAM
Balıkesir Büyükşehir'in yeni ilçelerinden Karesi'de de kurucu belediye başkanı seçilen Yücel Yılmaz da Balıkesir Adalet Sarayı'na mazbatasını almaya eşi ve meclis üyeleriyle beraber geldi. Karesi İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Taner Demirel'in makamında Belediye Başkanlığı mazbatasını alan Yücel Yılmaz tebrik yağmuruna tutuldu. Ardından Karesi Belediye Meclis Üyesi seçilen AK Partili 18 üye de mazbatalarını aldılar. Balıkesir Adalet Sarayı çıkışında mazbatalarıyla birlikte Belediye Meclisi olarak hatıra fotoğrafı çekilen Karesi Belediyesi Meclis üyeleri sevinç ve heyecanlarını eş ve dostlarıyla paylaştı. Gazetecilere bir açıklama yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da, 5 yıl boyunca kendilerine duyulan güvenin karşılığı olarak hizmet üreteceklerini ifade etti. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "30 Mart yerel seçimleri demokrasi adına güzel bir örnek sergiledi. Karesi ilçesinde bizle beraber yarışan tüm parti arkadaşların hepsine teşekkür ediyoruz. Gayet medeni bir atmosfer yaşadık. Son ana kadar herkes mücadeleye devam etti. Demokrasinin gereği olarak sandıklar açıldıktan sonra halkımızın yüzde 46.91 oy ile tercih ettiğini gördük, çok memnunuz. ilçe belediye meclis üyesi arkadaşlarımla beraber bizi seçen ve seçmeyen tüm halkımızın belediye başkanı olacağız. 5 yıllık bir hizmet süresi boyunca halkımızın bize göstermiş olduğu teveccühün karşılığını ve sorumluluğunu hissederek hizmet etmeye çalışacağız. Ben tüm vatandaşlarımıza sağlıklı bir atmosfer yaşadığımızdan dolayı teşekkür ediyorum ve herkesin belediye başkanı olmaya çalışacağımızın sözünü veriyorum" dedi.
MEVCUT BELEDİYE BİNASI KARESİ BELEDİYESİ'NİN
Altıeylülv e Karesi Belediyeleri; Simetri bir yapıya sahip olan mevcut Balıkesir Belediyesi'nin hizmet binasında hizmet verecek. Birimleri ve personel sayısı daha önce Valilik tarafından oluşturulan komisyonca tespit edildi. Buna göre, Balıkesir Belediye binasının bir kısmı Altıeylül karşı tarafı ise Karesi Belediyesi olarak hizmet verecek. Karesi ilçe sınırlarından kalan belediye binasında Altıeylül belediye Başkanlığı kendi bölgesinde yeni hizmet binası yapılıncaya kadar geçici olarak hizmetlerini yürütecek. Belediye binasının tamamlanmasının ardından kendi yerine taşınacak ve mevcut belediye binası Karesi Belediye Başkanlığı olarak hizmet vermeye devam edecek. Öte yandan, Özmerkez olarak bilinen Valiliğe ait merkezdeki cam bina da Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin ana hizmet binası olacak. Bu arada, bugün mazbatalarını alan belediye başkanları yarın öğleden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile birlikte Balıkesir Belediyesine giderek Belediye Başkanlığı makamını devralacaklar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...