Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Kasım 2015 21:11

Başbakan Davutoğlu'ndan ilk seçim yorumu

Tek başına yeniden iktidar olan AK Parti lideri Ahmet Davutoğlu tek kelime ile yorumda bulundu...

Başbakan Davutoğlu'ndan ilk seçim yorumu
başbakan davutoğlu,1 kasım seçim,ilk açıklama,

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizi bağrınıza bastığınız için en zor günlerde, zamanlarda 'yanınızdayız' diye haykırdığınız için Allah sizden razı olsun. Bugün demokrasimizin, milletimizin zafer günü. Hepinizden, bu zafere katkıda bulunan bütün kardeşlerimden Allah razı olsun" dedi. 

Davutoğlu, Konya'daki evinden ayrılırken kendisini bekleyenlere hitaben parti otobüsünden kısa bir konuşma yaptı.

Vatandaşlara "Aziz hemşehrilerim, değerli komşularım" diye seslenen ve "Bizden razı mısınız" diye soran Davutoğlu, "Sizler razıysanız, sizlerin huzuruna bizi böyle vakarla çıkaran Rabbime hamdüsenalar olsun. Size ve milletime teşekkürü bir borç biliyorum. Bu zafer bizim değil, bu zafer milletimizindir. Bu zafer Konyalıların, bu zafer komşularımızın, bu zafer vatandaşlarımızındır" değerlendirmesini yaptı. 

Mevlana Müzesini ziyaret ettikten sonra Ankara'ya gideceğini ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu: 

"Bizi bağrınıza bastığınız için en zor günlerde, en zor zamanlarda 'yanınızdayız' diye haykırdığınız için Allah sizden razı olsun. Bugün demokrasimizin, milletimizin zafer günü. Hepinizden, bu zafere katkıda bulunan bütün kardeşlerimden Allah razı olsun.

Aziz komşularım, daha yolun başındayız. İnşallah sizlerle birlikte nice yollar katedeceğiz, nice güzel hedeflere yürüyeceğiz. Allah bizi sadece bu dünyada değil, güzel amellerle ahirette de komşu eylesin inşallah. Sizin huzurunuza ve onun huzuruna hiçbir zaman başımız eğik gitmeyelim. Allah utandırmasın. Bugün zafer günü ama bugün tevazu günüdür. Zafer ancak ona aittir, zafer millete aittir. Allah bizi milletimizin huzuruna her zaman vakarla çıkarsın. Bugün de tek duamız, tek niyazımız 'Allah utandırmasın' demek olacak. İnşallah önümüzdeki dört yıl güzel hizmetler edip, 2019'da tekrar huzurunuzda olacağız. Allah utandırmasın, Allah'a emanet olun."

"Elhamdülillah"

Başbakan Davutoğlu konutundan eşi Sare Davutoğlu ile çıktı. El ele parti otobüsünün bulunduğu alana giden Davutoğlu çiftine, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi, sevgi gösterilerinde bulundu.

Gazetecilerin seçim sonucuna ilişkin ilk değerlendirmesini sorması üzerine Başbakan Davutoğlu, "Hayırlı olsun" karşılığını verdi.

Bu arada Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından ise seçim sonuçlarına ilişkin, "Elhamdülillah" ifadesini paylaştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...