Tgrt Haber
02 Kasım 2015 16:57

MHP hiçbir ilde 'birinci parti' olamadı

(MHP), 26'ncı Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, resmi olmayan sonuçlara göre, geçerli oyların 5 milyon 691 bin 35'ini alarak, yüzde 11,9'luk oy oranı ile 40 milletvekili çıkardı.

MHP hiçbir ilde 'birinci parti' olamadı
mhp,1 kasım,oy,seçim,

(MHP), 26'ncı Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, resmi olmayan sonuçlara göre, geçerli oyların 5 milyon 691 bin 35'ini alarak, yüzde 11,9'luk oy oranı ile 40 milletvekili çıkardı.
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre MHP, 2002'de yüzde 8,4, 2007'de yüzde 14,3, 2011'de yüzde 13, 7 Haziran 2015'te yüzde 16,29 oranında oy aldı. 7 Haziran seçiminde 7 milyon 519 bin 168 seçmenden oy alan MHP, bu seçimde oylarını 1 milyon 828 bin 133 azaltarak 5 milyon 691 bin 35 seçmenin desteğini aldı.
Bu sonuçla MHP, HDP'den oy oranı olarak fazla almasına rağmen, çıkardığı milletvekili sayısı açısından HDP'nin ardından TBMM'de temsil edilen 4. parti oldu.  MHP daha önceki genel seçimde birinci olduğu tek il olan Osmaniye'de bu kez birinciliği AK Parti'ye kaptırdı. Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin de aday olduğu Osmaniye'de MHP'nin oy oranı yüzde 41,09'dan yüzde 34,42'e düştü. Buna rağmen MHP, Osmaniye'den 2 adayı TBMM'ye yolladı. 

MHP, oylarını sadece Ardahan'da artırdı. Ardahan'da 7 Haziran'da yüzde 7,8 oy alan MHP bu seçimde yüzde 8,84'lük oy oranına ulaştı.

MHP'den milletvekili seçilemeyenler arasında Genel Başkan yardımcıları Sadir Durmaz ve Ruhsar Demirel, Genel Sekreter Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu ile TBMM Başkanvekili Koray Aydın, TBMM Başkanlık Divanı üyesi Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, eski Merkez Bankası Başkanı ve Uşak Milletvekili Durmuş Yılmaz, Kütahya Milletvekili Alim Işık, Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan da bulunuyor.

Öte yandan, önceki seçimde 4 kadın milletvekili olan MHP, bu dönem Mecliste 3 kadın milletvekili ile temsil edilecek. Ankara'dan Zühal Topcu, Aydın'dan Deniz Depboylu ve İstanbul'dan Arzu Erdem, Mecliste partilerini temsil edecek.

MHP, resmi olmayan sonuçlara göre, Türkiye genelinde yüzde 11,90'lık oy oranı ile 24 ilden 40 milletvekili çıkardı.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin milletvekili çıkardığı şehirler ve milletvekilleri şöyle:

Adana: Mevlüt Karakaya, Muharrem Varlı, Seyfettin Yılmaz

Afyonkarahisar: Mehmet Parsak

Ankara: Zühal Topcu, Erkan Haberal, Şefkat Çetin, Mustafa Mit

Antalya: Mehmet Günal, Ahmet Selim Yurdakul

Aydın: Deniz Depboylu

Balıkesir: İsmail Ok

Bursa: İsmet Büyükataman, Kadir Koçdemir

Denizli: Emin Haluk Ayhan

Erzurum: Kamil Aydın

Gaziantep: Ümit Özdağ

Hatay: Mehmet Necmettin Ahrazoğlu

Isparta: Nuri Okutan

İstanbul: Edip Semih Yalçın, İzzet Ulvi Yönter, Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu, Celal Adan, Atila Kaya, İsmail Faruk Aksu, Arzu Erdem

İzmir: Oktay Vural, Ahmet Kenan Tanrıkulu

Kahramanmaraş: Fahrettin Oğuz Tor

Kayseri: Yusuf Halaçoğlu

Kocaeli: Saffet Sancaklı

Konya: Mustafa Kalaycı

Manisa: Erkan Akçay

Mersin: Oktay Öztürk, Baki Şimşek

Muğla: Mehmet Erdoğan

Osmaniye: Devlet Bahçeli, Ruhi Ersoy

Sakarya: Zihni Açba

Samsun: Erhan Usta

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...