Tgrt Haber
19 Temmuz 2022 13:10 - Güncelleme : 20 Temmuz 2022 11:51

19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü, sözleri ve Fenerbahçe tarihi

Fenerbahçe taraftarları son yıllarda Fenerbahçe’nin kuruluş yılı olan 1907 senesinin simgesi olarak kabul ettikleri 19.07 tarihini Fenerbahçeliler günü olarak kutluyor. Sarı lacivert renklere gönül veren milyonlarca taraftar tarafından kutlanan bu özel günde sosyal medyadaki paylaşımlar dikkat çekiyor.

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü, sözleri ve Fenerbahçe tarihi
fenerbahçeliler günü,fenerbahçe,fenerbahçe mesajları,fenerbahçe paylaşımları

FENERBAHÇE SK’NIN PAYLAŞIMI

Dünya Fenerbahçeliler Günü olarak kutlanan bugün, Fenerbahçe taraftarlarının sosyal medya hesapları üzerinden renkli mesajlarla kutlanmaya devam ediyor. Fenerbahçe Spor kulübünün de Twitter üzerinden paylaştığı mesajlar Fenerbahçeliler tarafından yüzlerce kez retweet aldı. İşte Fenerbahçe Spor Kulübü ve taraftarlarının Fenerbahçe için mesajları ve paylaşımları...

19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü, sözleri ve Fenerbahçe tarihi

Bu dünyada her şey yalan, bir tek gerçek sensin inan. Yolun sonu ölüm olsa, vazgeçmem ben bu sevdadan. Hepimizin 19.07 Dünya Fenerbahçeliler günü kutlu olsun.

Dünya döndükçe sürecek kalpleri hep titretecek dillerden hiç düşmeyecek FENERBAHÇE! Dünya Fenerbahçeliler Günü kutlu olsun!

Seviyorum seni, her zerreni. Bazen sinir, bazen keder, bize her gün Fener. Dünya Fenerbahçeliler Günü kutlu olsun.

Her zaman seninle geldik her yere. Gönül verdik biz bu renklere! Seninle cehennem cennet bize, öl de ölelim Fenerbahçe! 19.07 Dünya Fenerbahçeliler günü kutlu olsun.

Çubukluya aşık milyonların Dünya Fenerbahçeliler Günü kutlu olsun!

Hayatta Fenerbahçe'den başka hiçbir şeyi olmayan ben, hayatta Fenerbahçe'den başka her şeyi olana acırım. 19 Temmuz Dünya Fenerbahçeliler günü kutlu olsun

Tüm Fenerbahçelilerin 19.07 Dünya Fenerbahçeliler günü kutlu olsun.

1907'de doğdu aşkımız, sarı lacivert renkleri oldu şarkımız, sporun her dalında bizim sanımız, hiç bitmedi bitmeyecek bizim aşkımız! 19.07 Dünya Fenerbahçeliler günü kutlu olsun.

Bir babanın evladına verecek en güzel miras evladını Fenerbahçeli yapmasıdır. Teşekkürler baba… Dünya Fenerbahçeliler Günü kutlu olsun!

Gülersem sevincim, ağlarsam gözyaşım, ölürsem toprağım ol Fenerbahçem. 19.07 Dünya Fenerbahçeliler günü kutlu olsun

19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü, sözleri ve Fenerbahçe tarihi

FENERBAHÇE TARİHİ

Fuat Hüsnü Kayacan'ın, 1899 yılında Fenerbahçe Stadı'nın bulunduğu mekânda Reşat Denyal ve Mehmet Ali ile dile getirdikleri Futbol takımı kurabilme hayali, Black Stockings FC kurulmasına sebep olmuştur. Fakat daha sonra, kulüp monarşi rejiminin engellenmesini önlemek amacıyla hemen dağıtılmıştır. Birkaç gencin de katılımıyla aynı isimler, 1902 senesinde bu kez Kadıköy Futbol Kulübü adı altında toplanmıştır. Ancak daha sert baskı bu girişimi de engellemiştir. 1907 yılının bir bahar gününde yine bir maç dönüşü Ziya, Ayetullah ve Necip, Fenerbahçe Futbol Kulübü'nü bir daha kapatılmamak üzere kurmuştur.

Fenerbahçe Futbol Kulübü'nün ilk yönetim kurulu şöyledir: Ziya Bey "Başkan", Ayetullah Bey "Genel Sekreter" ve Necip Bey de "Genel Kaptan ve Veznedar"dır. 1909 yılında kulübün adı Fenerbahçe Spor Kulübü olarak değişmiş, renkleri de sarı-beyazdan bugünkü rengi olan sarı-laciverde çevrilmiştir. 1909-1911 yılları Fenerbahçe için çok zor geçmiş, bir ara dağılma noktasına bile gelinmiştir ancak Elkatipzade Mustafa adlı üye, kulübü kurtaran kişi olmuştur. St. Joseph, Robert College ve Kadıköy Numune Mektebi'nden toplanılan genç futbolcularla, kulübün genç takımları kurulmuş, bir nevi alt yapısı oluşturulmuştur. Bu atılım, başarısız geçen 2 yılın ardından Fenerbahçe'ye hiç yenilmeden ilk şampiyonluğunu getirmiştir.

19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü, sözleri ve Fenerbahçe tarihi

Balkan Savaşı nedeni ile yapılmayan 1912-1913 lig maçlarından sonra üst üste ve yenilmeden kazanılan 2 şampiyonluk, Fenerbahçe camiasını oluşturmaya başlamıştır. Fenerbahçe aynı zamanda 1914 senesinde tertiplenen Genç takımlar şampiyonluğunu da kazanmış ve 10 yıl içinde en çok şampiyonluk kazanmış takım olma unvanını alarak İngilizler tarafından verilen tarihsel şilti almaya hak kazanmıştır.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...