Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Şubat 2019 14:05

2,3,4,5,6 Yaş Çocuklar için Zeka Oyunları, 2,3,4,5,6 Yaş Erkek-Kız Çocukları için Eğitici Oyunlar

Zeka Geliştirici Eğitici Oyunlar çocuklarımızın zihinsel gelişimlerine ve fiziksel gelişimlerinde çok önemli katkıları ve etkenleri olun hususlardır. Zeka Geliştirici Eğitici Oyunlar sayesinde çocuklarımız çevresini ve kendini tanıma fırsatı bulur. Bu oyunlar sayesinde zekası artar, enerjisini boşaltıp ve sosyalleşir bu durum da onu rahatlatmış olacaktır. En güzel, en zevkli 2,3,4,5,6 yaş Zeka Geliştirici Eğitici oyunları sizler için derledik. Haberimizde evde çocuklarınızla beraber hem eğitici, öğretici hem de zevkli zamanlar geçirmenizi sağlayacak birbirinden öğretici, eğitici ve eğlenceli 2,3,4,5,6 yaş Zeka Geliştirici Eğitici oyunlara yer verdik. 2,3,4,5,6 yaş çocuklar için zeka oyunları listesini haberimizde derledik.

2,3,4,5,6 Yaş Çocuklar için Zeka Oyunları, 2,3,4,5,6 Yaş Erkek-Kız Çocukları için Eğitici Oyunlar
zeka oyunları,2,3,4,5,6 yaş oyunları erkek - kız çocukları için eğitici oyunlar,6 yaş zeka oyunları

Zeka Geliştirici Eğitici Oyunlar çocuklarımızın fiziksel gelişimi bakımından oldukça faydalı olacaktır. Derleğimiz haberde 2,3,4,5,6 yaş çocuklar için zeka oyunları listesini sizler için hazırladık.

2 yaş çocuklar için Bul-Tak oyunu:

Birbirinden farklı geometrik ve farklı renklerdeki oyuncak parçalarını uygun boşluklardan geçirmek suretiyle kovanın içine atmayı amaçlayan bir oyuncaktır. Bul-Tak oyununu daha küçük yaşlarda oynanabilir ancak fiziksel ve görsel olarak birbirine yakın nesnelerin çokça olduğu (4-10 adet) renkli bul-tak kovaları 2 yaş çocuklar için daha cazip ve uygundur. Bu oyun sayesinde çocuklarımızın bir çok yeteneğini ortaya çıkarabilmekteyiz. Bul-Tak oyunu ile çocuklarımızın mantık yürütme yeteneğini, ilişkilendirme becerilerini ve görsel zekasını da geliştirebiliriz. Bul-Tak oyununu bir çok şekilde faydalı ve zihinsel olarakta kullanabilirsiniz. Oyun parçalarını bir beyaz kağıt üzerine koyup şekillerini çizebiliriz. Beyaz kağıda çizdiğimiz taslağa uygun gelen oyuncak parçalarını yerleştirebiliriz. Bu sayede yükseklik, derinlik konusunda da çocuğumuzu desteklemiş oluruz.  Bul-tak oyunu, 2 yaş çocuklar özellikle çok faydalı bir oyundur

2 yaş çocuklar için Set Oyuncaklar ve Mutfak ev alet ve gereçleri

El aletleri ve mutfak eşyaları içeren bu oyun setlerinden çocuklarımızın gelişimini sağlamak için bunlardan da yararlanabiliriz. Çocuğumuzla birlikte kişi sayısına göre sofra kurmak, kişi sayısına göre tabak, çatal, bardak, kaşık koymak çocuğumuzun sayı kavramlarını geliştirir. El aletleriyle göstereceğimiz görevleri yapmak ve bu benzeri oyunlar ile hem gruplara ayırmayı hem de kelime hazneleri geliştirmede yardımcı olur. Oyun sırasında öneri-komutlarınıza uyma eğilimleri de artarak gelişir. Bu oyun sayesinde çocuklarımızın yönlendirme yetenekleride artar. Çocuklar bu tip oyunlar oynarken doktor, tamirci, anne gibi çeşitli kılıklara girip oyun oynarlar. Bu oyunlar sayesinde ise hayal gücü daha gelişir ve ve hayal gücünü arttırır. 2 yaş zeka oyunları arasında bir çok evcilik oyunları da önemli rol oynamaktadır.

2 yaş çocuklar için Resim Kırpma-Seslendirme oyunu

Kullanmadığımız dergi ve kitaplardan elde edeceğimiz şekilleri keserek bu oyuna katkıda bulunabiliriz. Araçları, insanları, hayvanları ayrı ayrı gruplara ayırarak muhakeme yeteneği gelişimini arttırabiliriz. Cansız ve canlı nesnelerin ayrılması, birbirine benzeyen nesneleri aynı gruba alarak kategorize etme olgunusu geliştirmiş oluruz. Kestiğimiz canlı, cansız hayvan ve insan nesnelerini yanyana getirip onların seslerini taklit edip çocuklarımızın tekrar etmesini sağlayabiliriz. Seslere karşı duyarlılığı ve Sesleri ayırt etme duyarlılığı bu sayede daha da gelişmiş olacaktır. Seslendirme oyununu ve Resim kırpma oynarken, kestiğiniz şekilleri bir defterin sayfalarına yapıştırmayı da unutmayın.

2,3,4,5,6 Yaş Çocuklar için Zeka Oyunları, 2,3,4,5,6 Yaş Erkek-Kız Çocukları için Eğitici Oyunlar

ZİHİNSEL GELİŞİMİ DESTEKLEYİCİ 3 YAŞ ZEKA OYUNLARI

3 yaşındaki çocuklar gelişimleri sırasında kendilerine uygun küçük sorumluluklar almayı öğrenebilir. Bu konuda oldukça çok fazla soru ve meraklıdırlar. Ezber yeteneklerinin fark edilir cinsten geliştiğini görebilmemiz mümkündür. Kısa yazı, şiir ve şarkı sözlerini hafızalarından ezberleyip söyleyebilirler. Bu oyunlar sayesinde 3-4 dakika boyunca bir işe fokuslanabilecek dikkat düzeylerine ulaşmış olacaklardır. Haberimizde aşağıda belirttiğimiz oyuncaklar ve oyunlar 3 yaşındaki çocuklarımız için uygun oyunlardır.

3 yaş çocuklar için Eşleştirme Kartları:

Akıllı kartlar olarak da bildiğimiz ve piyasada bir çok çeşitleri bulunan eşleştirme kartları ile çocuklarımızın hafıza gelişimi, mukayese etme yeteneği gibi çeşitli zihinsel gelişim süreçlerine olumlu katkıda ve artması mümkündür.  Örnek olarak: Her görselden 2 adet olacak şekilde toplam 8 adet eşleştirme kartı – ön yüzü görünmeyecek şekilde- masanın üzerine dizip birbiriyle aynı olan kartları eşleştirmelerini isteyebiliriz. Açtığı bir görselin aynısını bulamadığında son iki denemesini tekrar kapatarak tekrar buldurmanız gerekmektedir. Bir sonraki oyun denemesinde başarılı olmaya çalışan çocuk açılan kartlardaki şekilleride farkında olmadan aklında tutmaya başlamış olacaktır. Bu da hafızalarının gelişimi ve daha da gelişmesi için sıklıkla başvurulan oyun yöntemlerinden biridir. Bu yöntemle beraber eşleri elinizde olan kartları çocuğumuza verip, sırasıyla tarif ettiğiniz kendi elindeki kartlar arasında tahminde bulunarak tarifinize uygun cevabı size vermesini sağlayabilirsiniz. Bu Eşleştirme kartlarını bu şekilde kullandığınızda çocuğunuza mukayese yapma fırsatı ve tahminde bulunma fırsatı vermiş oluruz.

2,3,4,5,6 Yaş Çocuklar için Zeka Oyunları, 2,3,4,5,6 Yaş Erkek-Kız Çocukları için Eğitici Oyunlar

3 yaşındaki çocuklar için denge Oyuncakları:

Yetişkinler için sıradan görünsede 3 tekerlekli bisiklet ile dengeli sağlamayı öğrenmek adına anlamsız gelsede 3 yaşındaki çocuklarımız için en önemli araçlardan biridir. Bir tarafa fazla eğildiğinde veya hareket halinde direksiyonu fazla çevirdiğinde dengesi bozulan çocuklarımızın bu zorluklara gögüs germeyi ve bu zorluklarla baş etmeyi öğrenmiş olurlar. Dolayısıyla denge yetenekleri ve konsantrasyon yetenekleri gelişir. Kapıya çarptıklarında veya Koltuğa çarptıklarında sarsılacakları için daha dikkatli ve detaycı olmaları gerektiğini anlamaya başlarlar. Bu artan yönleriyle de dikkat gelişimi daha da arttırmış oluruz. Sadece 3 tekerlekli bisikletlerle kısıtlama değil; taşıma araçlarının hemen hemen hepsi yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarımız için de dikkat gerektirmesi ve gelişim sağlamaktadır. Çocuğunuza çeşitli görevler ve park alanı göstererek veya belirli yönler belirterek aracını en uygun şekilde park etmesini isteyebilirsiniz. Araç park etmek matematiksel zeka gelişimini ve geometri gelişimine yararda bulunur. Hatta daha da ileriye gidelim Londra üniversitesinde 'araç park etmek' için matematiksel formül bile bulunmaktadır.

3 yaşındaki çocuklar için geçmeli bloklar:

Birbirine geçmeli, 3 boyutlu, renkli bloklar için jenerikleşen isimle ifade etmek gerekirse Legolar, farklı yaş gruplarına hitap ettiği gibi 3 (üç) yaşındaki çocuklar için oldukça faydalıdır. Küçük lego parçalarını birleştirip sonuca ulaşmaya çalışamaya çalışan çocuklarımız problem çözme becerilerini ve analitik düşünme becerilerini geliştirir. Legolar ile oynayan çocuklarınıza eşlik edip akıl edemediği yapıtlar yaparak vizyonlarını daha da genişletmeliyiz. Kendilerinin birleştirerek oluşturduğu anlamlı ve anlamsız yapılar için de onları tebrik etmeyi unutmayın.

2-3-4-5-6 yaş aralığında çocuklarımızla Oyun hamuru ile oynayın

2-3-4-5-6 yaş aralığında çocuklarımızla oynayabileceğiniz en zevkli oyunlardan biri de oyun hamuru ile oynamaktır. Oyun hamurları ile oynamak 2-3-4-5-6 yaş aralığında çocuklarımızla bir çok faydası vardır; oyun hamurlarını elleriyle yoğuran çocuklarımızın parmak kasları gelişir ve güçlenir, oyun hamuru sayesinde farklı renkleri bulunan hamurlar sayesinde renk gelişimi artar ve renkleri tanımaya başlar. Oyun hamurlarıyla farklı şekiller yaparak üretkenlik zekası artmış olur.

2-3-4-5-6 yaş aralığında çocuklar için Makarnaları ipten geçirme oyunu

Makarnaları ipten geçirmek suretiyle oynayabileceğiniz bu zevkli oyun hem öğretici hem de eğitici bir zaman geçirmenizi sağlamış olacaktır. Bunun için gerekli olan malzemeler son derece basit ve bulunması kolay bir cinsten. İşte o malzemeler; Kulak çubuğu, düdüklü makarna ve ip. Bu geliştici oyun için kulak çubuğuna ip bağlayıp çocuğunuzdan düdüklü makarnaları çubuktan geçirmesini isteyin. ilk öncelik ise bunun nasıl yapıldığını çocuklarımıza bu işlemin nasıl yapılacağını göstermek. Gösterdikten sonra tarif ettiğimiz şekilde bu işlemi ona yaptırmalıyız. Makarnaları ipten geçirdikçe ve bu oyun sayesinde çocuğunuzun göz koordinasyonu güçlenecek ve el koordinasyonu güçlenecek parmak kasları kuvvetlenecek ve gelişecektir.

2-3-4-5-6 yaş aralığında çocuklar için Ayna ayna oyunu

Aynalar çocukların kendilerini tanımalarını ve konuşma becerilerini daha da geliştiren süper gereçlerin başında gelir. Çocuğunuz yemek yediği anda her iki tarafınad ayna koyun. Hem kendisini izlerken hemde yemek yerken aynaya bakıp kendi ile konuşarak gülecektir.

2-3-4-5-6 yaş aralığında çocuklar için Bardaktan bardağa su aktarma oyunu

2-3-4-5-6 yaş grubu çocuklarının en sevdikleri oyunların başında su ile oynanan oyunlar da gelir. Dolu bardaktan boş bardağa su aktarma oyununu çocuğunuz çok sevecektir. Yalnız bu oyunu oynarken dikkat edilmesi gereken bir husus en başta gelmektedir. Cam bardak tehlikeli olduğu için bu oyunu kesinlikle cam bardakla oynamamaya dikkat etmek zorundayız. Bardakların kırılgan olması çocuğa zarar vermesini engellemek adına plastik bardak kullanmalıyız. Su ile oynamak çocuğun stresini alarak, el kaslarını güçlendirecek. El becerileri de artmış olacaktır. Hatta yemek yemeyen ve iştahsız çocuklarımızı bu yöntemle oyalayıp bol bol yemek yedirebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...