Tgrt Haber
02 Kasım 2021 10:01

2 Kasım euro ve dolar kaç TL? Dolar ekim enflasyon rakamları öncesinde düşüşte!

Dolar fiyatı rekor serisine geçen hafta ara vererek düşüşe geçti. Haftanın ilk gününe düşüşle başlayan dolar ekim ayı enflasyon rakamları öncesinde sakin seyrediyor. Bir diğer önemli gündem maddesi ise olan Fed ekim ayı faiz kararı öncesi dolar kaç TL? 2 Kasım euro kaç TL?

2 Kasım euro ve dolar kaç TL? Dolar ekim enflasyon rakamları öncesinde düşüşte!
dolar,,dolar fiyatı,,euro,,döviz,

2 Kasım euro ve dolar kaç TL? Dolar ekim enflasyon rakamları öncesinde düşüşte!

Haftanın ilk işlem gününde ibresini aşağı indiren dolar 2 Kasım Salı günü de düşüşe geçti. Merkez Bankası eylül ve ekim ayı faiz indirimi kararı ardından sert yükselişe geçen dolar 9,85 seviyelerine çıkmıştı. 10 ülkenin büyükelçisinin ‘istenmeyen adam’ ila edilme krizinin çözülmesiyle düşüle geçen dolar ekim ayı enflasyon rakamlarına ve ABD Merkez Bankası faiz kararlarına odaklandı. İşte yurt içi ve yurt dışında verileri ışığında dolar fiyatı.

2 KASIM DOLAR KAÇ TL?

Dolar fiyatı yurt içi ve yurt dışında gelecek önemli bir veri olmaması nedeniyle sakin seyrini koruyor. Haftaya düşüşle başlayan dolar 9,54 TL seviyelerinden işlem görüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden arasından yapılan görüşmenin iyimser geçmesi dolar fiyatı üzerinden sakinliğin devam etmesinde etkili oldu.

EURO KAÇ TL?

Haftanın önemli gündem maddelerinden olan ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararları ve tahvil açıklamalarının piyasalarda hareketlilik yaşatması bekleniyor. Fed kararı euro fiyatı üzerinde de etkili olacak.

2 Kasım euro fiyatı 11,09 TL seviyelerinden işlem görüyor.

 

ENFLASYON RAKAMLARI ÖNCESİ DOLAR FİYATI

Türkiye’de bu hafta piyasaların en önemli maddesi ekim enflasyon rakamları olacak. Çarşamba günü açıklanacak enflasyon rakamları dolar ve euro üzerinde etkili olacak. Ekonomistlerin ekim ayı enflasyon beklentileri yüzde 2,50 olurken, Eylül'de yüzde 19,58'e yükselen enflasyonun yüzde 20'yi aşacağı tahmin ediliyor. TCMB'nin takip ettiği çekirdek TÜFE'nin ise yüzde 17'yi aşması bekleniyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu yılın dördüncü ve son Enflasyon Raporu'nu geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Kavcıoğlu, yıl sonu TÜFE tahminini 4,3 puanlık güncellemeyle yüzde 14,1’den 18,4’e yükselttiklerini ifade ederken, enflasyon oluşturan şokların geçici olduğunu düşündüklerini söylemişti. Reuters anketine göre sigara ve yakıt fiyatlarına gelen zam ve TL'deki devam eden değer kaybı etkisi ile Tüketici Fiyatları Endeksi'nin (TÜFE) Ekim'de aylık bazda yüzde 2.76, yıllık ise yüzde 20.4 seviyesine gelmesi bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...