Tgrt Haber
04 Ocak 2017 10:37 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

2017 YGS başvurusu nasıl yapılır, ÖSYS başvuru kılavuzu | 04.01.2017

ÖSYS başvuru kılavuzu ÖSYM üzerinden yayımlanan kamu spotuyla açıklandı. 2017 YGS başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? merak edilenler bu haberde. YGS sınav ücreti nereden nasıl yatırılacak sizin için haberimizde yer verdik.

2017 YGS başvurusu nasıl yapılır, ÖSYS başvuru kılavuzu | 04.01.2017
ygs, ösys, ygs 2017, ygs başvurusu nasıl yapılır, bmis, ygs başvuru kılavuzu, ösym giriş,

YGS gireceklerin binalara alım saati değiştirildi. 2017'de YGS'ye girecek adaylar için başvuru nasıl ne zaman yapılır sorusu merak ediliyor. Lise son sınıf ve mezun durumda olan adayların gireceği Yükseköğretime Geçiş Sınavı öncesinde adayların başvuru yapabilmek için 2 hafta süresi olacak...

YGS başvuru tarihlerinin netleşmesinden kısa bir süre sonra ÖSYM'den önemli bir uyarı geldi. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) gireceklerin binalara alım saati değiştirildi. ÖSYM sınavlarında, başlama saatinden sonra sınav salonuna alınan adayların, diğerlerinin dikkatini dağıtacak şekilde gürültü yapması, sınav kurallarının iş ve işlem takip formunun okunmasından sonra salona geldikleri için yasaklı eşya ve diğer kurallar ile ilgili son hatırlatmaları duymaması ve salonda düzenin bozulmasına yol açmaları sebebiyle, sınav binalarına giriş saatleri yeniden düzenlendi. Yapılan yeni düzenleme sonrasında adaylar, YGS sabah oturumlarında sınav binalarına en son saat 09.45'te giriş yapabilecek. Belirlenen saatlerden sonra gelen adaylar sınav binalarına alınmayacak.

ÖSYS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU FORMU NEREDEN ALINIR?

Lise eğitimlerine devam eden öğrenciler, YGS başvurularının gerçekleştirilmesi için gereken başvuru formunu kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden; diğer adaylar ise ÖSYM başvuru merkezleri ya da sınav koordinatörlüğünden edinebilirler.

ÖSYM Tarafından Yayınlanan Duyuru 

2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuruları, 4-18 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru 18 Ocak 2017 tarihinde, saat 23.59’da sona erecektir. Ücret ödeme için son gün 19 Ocak 2017 tarihidir.

Adaylar, 2017-ÖSYS Kılavuzuna ve 2017-ÖSYS Kılavuzunda yer alan değişikliklere aşağıdaki bağlantılardan erişebileceklerdir. 

ÖSYM tarafından yayınlanan 2017 ÖSYS kılavuzuna göre, LYS-1 Matematik testinde 3 soru, LYS-2'de Fizik, Kimya, Biyoloji testlerinin her birinde 1'er soru, LYS-3'te Türk Dili ve Edebiyatı testinde 2 soru, Coğrafya-1 testinde 1 soru, LYS-4'te Tarih testi ve Coğrafya-2 testinin her birinde 1'er soru, Felsefe grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testinde tüm adaylar için ortak olan 1 soru "kısa cevaplı" olacak. 

Yabancı Dil testinde (LYS-5) ise 3 soru, "kısa cevaplı" sorulardan oluşacak. Kısa cevaplı soruların değerlendirilmesinde doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılmayacak.

2017 ÖSYS'deki Değişiklikler 

- Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından ön lisans programlarına sınavsız geçişle yerleştirme işlemi kaldırıldığından mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar, ön lisans programlarına ek puanları ile yerleştirileceklerdir.

- Adaylar, saat 10.00’da başlayan sınavlarda saat 09.45’ten sonra; saat 14.30’da başlayan sınavlarda saat 14.15’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

- LYS'lerde kısa cevaplı sorular yer alacaktır.

- LYS-1’de (Matematik Sınavı) Matematik Testi yer alacaktır.

- Açıköğretim önlisans/lisans programlarına da puan türü konulmuş olup puan türü programın örgün programdaki puan türü ile aynıdır.

- Öğretmenlik programlarında baraj puan 240 bin olarak belirlenmiştir.

- Öğretmenlik programlarının tamamı ve İlahiyat programı LYS ile öğrenci alacaktır.

YGS ÜCRETİ NEREDEN YATIRILACAK?

YGS başvuru ücretleri iki şekilde ödenebilecek. Üniversiteye girme hayalini gerçeğe dönüştürmek için uzun süredir hazırlanan adaylar, sınav ücretini kılavuzda yer alan anlaşmalı bankalara veya ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinde yer alan “ÖDEMELER” sayfasından yapabilecek.
2016 YGS sınav ücreti: 55 TL
2016 LYS sınav ücreti: 35 TL (Girmek istediğiniz her bir LYS için)
Sınavsız geçiş başvuru ücreti: 15 TL
Başvuru hizmeti ücreti: 3 TL
ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden yeniden şifre edinme ücreti: 5 TL
ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden fotoğraf güncelleme ücreti: 10 TL

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...