Tgrt Haber
15 Haziran 2020 15:59

2020 Yılı Babalar Günü Ne Zaman / Babalar Günü Mesajları

Son günlerde “babalar günü” ile ilgili arama yapan okuyucularımız için bu makalede: “Babalar günü nedir? 2020 babalar günü, Babalar günü ne zaman, Babalar günü hangi ayda kutlanır? Babalar günü hangi güne denk geliyor?” gibi sorulan sorulara cevaplar vermeye çalışacağız. İşte tüm yönleriyle “babalar günü” ve babalar gününe özel güzel özlü sözler, babalar günü mesajları…

2020 Yılı Babalar Günü Ne Zaman / Babalar Günü Mesajları
Babalar günü,babalar günü ne zaman,dünya babalar günü tarihçesi,Sonora Smart Dodd,Babalar günü hangi güne denk geliyor,2020 babalar günü,Babalar günü hangi ayda kutlanır,Babalar Günü Mesajları,Babalar Gününün Tarihi Süreci,Babalar Günü Nereden Çı

Türk toplumunun örf ve adetlerinde büyüklere saygı, küçüklere sevgi gösterme o kadar bireysel yaşam dayatılmasına rağmen canlılığını korumaya devam ediyor. Gerek toplumumuzda gerekse mensubu olduğumuz İslam dininin emir ve yasaklarında anne ve babalarımız her zaman özel yere sahip olmuşlardır. Hatta yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de anne ve babalara “Öf bile demeyin” diye uyarıda bulunmuştur.

2020 Yılı Babalar Günü Ne Zaman / Babalar Günü Mesajları

Bizler ne yaparsak yapalım anne ve babalarımızın hakkını asla ödeyemeyiz. Bu sebeple yaşı ne olursa olsun bir insanın anne ve babasına karşı saygısı, sevgisi, muhabbeti, üslubu, hitabı onları asla üzmemeli, kalplerini kırmamalıdır. Bu tavrı her gün akılda tutmalı, yüce kitabımızın tabiri ile onlara “öf” bile dememeliyiz.

Babalar Günü Nereden Çıktı? / Babalar Gününün Tarihi Süreci

2020 Yılı Babalar Günü Ne Zaman / Babalar Günü Mesajları

Tarihte ilk kez “Babalar Günü” Amerika’da ortaya çıkmıştır. Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı Sonora Smart Dodd, “Anneler Günü” gibi babaların da bir günü olması gerektiğini söylemiştir. Sonora’nın babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştür. Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için hummalı bir çalışma yürütmüş ancak kutlamalar belirlediği güne yetişemediği için kutlama haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.

Sonora Smart Dodd

Dünyada babalar günü bu sebeple haziran ayında tüm dünyada kutlanmaya başlanmıştır. Tarihte ilk kez “Babalar Günü” 19 Haziran 1910′da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır.

1924 yılında ABD Başkanı Calvin Coolidge bu kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının “Babalar Günü” ilan eden bir bildiri yayınlamıştır. 1972 yılına gelindiğinde dönemin başkanı Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir.

Babalar Günü Ne Zaman?

Babalar Günü

Babalar günü “21 Haziran Pazar” günü tüm dünyada kutlanmaktadır.

Türkiye’de babalar günü kutlamak bir gelenek haline gelmiştir. Dünya da her yıl haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanan babalar günü için babalarını onurlandırmak ve saygılarını göstermek isteyen evlatları hem güzel sözlerle, hem de hediyelerle gönül inşası yapmaktadır.

En Güzel Babalar Günü Mesajları

Babalar Günü

  • Bugün başardığım ve elde edebildiğim her şeyde senin payın var. Babalar günün kutlu olsun.
  • Zor zamanları kolay geçirmek için yanınızdan hiç eksik olmaması gereken ilk kişi kimdir tabi ki babamız. Babalar gününüz kutlu olsun...
  • Ateşin yaktığından, güneşin hareket ettiğinden, gerçeğin bir yalan olduğundan şüphelen ama benim seni sevdiğimden asla şüphelenme babacığım, babalar günün kutlu olsun.
  • Benzemez hiçbir şeye bu sevgi. Ne şiir yeter anlatmaya ne yürek yeter bunu sığdırmaya. Babalar günün kutlu olsun babam.
  • Gölgen yeter BABAM... Babalar Günün Kutlu Olsun...
  • Kelimelerle anlatılamayan fedakârlık ve karşılıksız sevgiyi tarif et desen bana herhalde sadece "BABA" derdim. Babalar günün kutlu olsun Babam.
  • İlk adımlarımı atarken ellerimden tutuyordun. Şimdi fark ediyorum ki babacığım, ellerimi hiç bırakmamışsın. Babalar günün kutlu olsun.
  • Babam olduğun için çok mutluyum, sahip olduğum en iyi baba ve arkadaşsın...
  • Başta kendi babam olmak üzere tüm babaların Babalar Günü'nü kutluyor ölenlere rahmet sağ olanlara uzun ömürler diliyorum.
  • Bizim bugünlere gelmemizi sağlayan ve hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz babamızın özel günü kutlu olsun…
  • Hayatın anlamı ve tüm güzelliklerini öğreten adam, benim sevgili babam. Babalar Günü'n kutlu olsun.
  • Kalbi sevgi dolu, sevecen, cömert, kibar, kucağı sıcak, anlayışlı, şefkatli. Bu vasıfların tümünü taşıyan tek erkek… Ben ona baba diye sesleniyorum. Benim için dünyadaki en özel erkek! Özel günün kutlu olsun canım babacım…
  • Derdimi, neşemi, hüznümü, mutluluğumu paylaştığım en iyi arkadaşım. Canım, günün kutlu ve mutlu olsun!
  • Fedakârlık, sevgi, sabır ve güzellik ne demek tarif et derlerse; babam derdim canım babam seni bir gün değil her gün çok seviyorum.
  • Meğer dilimdeki ve beynimdeki en güzel kelime senin adınmış. Sana her seslenişimde ya acım diniyor ya da sevgim coşuyor. Günün kutlu olsun biriciğim...
  • Evimizin güneşi bir tanesi olan canım babama kucak dolusu sevgi ve saygılarımla... Bir günümde değil her günümdesin...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...