Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Mart 2021 12:06

2021 Yılı Ramazan Ne Zaman Başlıyor?

Ramazan ayını ramazan yapan Müslümanların tuttuğu oruçtur. Ramazan’da İslam’ın kendi orijininde saklı olan manaya erebilmek için Allah'ın tüm inananlara farz kıldığı orucu tutmakla mümkün olabilir. Peki, büyük bir heyecanla beklenen Ramazan ne zaman başlıyor? İşte 2021 yılı ramazan ayı başlangıcı hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıkladığı bilgiler...

2021 Yılı Ramazan Ne Zaman Başlıyor?
ramazan ayı,,ramazan ne zaman başlıyor,,2021 yılı diyanet takvimi,,2021 yılı oruç ne zaman,,2021 Yılı Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor?,,Oruç Tutmanın Şartları Nelerdir?,,13 Nisan, Salı Ramazan başlangıcı,,12 Mayıs, Çarşamba oruç bitişi,,Ramazan ayı 2021,

Ramazan ayı, dünya hayatının maddeyi önceleten gidişatından kalben kurtulup, ruhen ve manen huzur-u ilahide bulunmanın mutluluğunu doyasıya yaşatan mübarek aylar içinde yer alır. İşte herkesin büyük bir heyecanla beklediği on bir ayın sultanı ramazan ayı için sayılı günler kaldı... Kur’an-ı Kerîm’de adı geçen ve bereketine ve önemine vurgu yapılan tek ay ramazan ayıdır.

Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan Ayı için yayınladığı takvime göre ise 2021 yılı Ramazan ayı 13 Nisan’da başlayacak.

2021 Yılı Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor?

2021 Yılı Ramazan Ne Zaman Başlıyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıkladığı takvime göre, Ramazan ayı 13 Nisan salı günü başlayacak. Müslümanlar bu tarihten itibaren farz olan oruç ibadetini yerine getirecekler. Son oruç ise 12 Mayıs’ta Ramazan Bayramı arefesinde tutulacak.

Diyanet İşleri'nin açıkladığı takvime göre;

  • Mübarek Kadir Gecesi ise 8 Mayıs’ta idrak edilecek.
  • Ramazan Bayramı 1. gün: 13 Mayıs Perşembe
  • Ramazan Bayramı 2. gün 14 Mayıs Cuma
  • Ramazan Bayramı 3. gün 15 Mayıs Cumartesi

olarak belirlendi. 

Oruç Tutmanın Şartları Nelerdir?

2021 Yılı Ramazan Ne Zaman Başlıyor?

İslam Dini'ne göre, kişinin oruç tutabilmesinin temel şartı müslüman olması, akıllı ve ergenlik çağına ulaşmış olmasıdır. Bu şartlar, oruç ibadeti ile sorumlu olmanın da şartlarıdır. Buna göre, bir kimsenin Ramazan ayında oruç tutabilmesi için müslüman ve âkil-bâliğ olması şarttır.

İbadetlerle yükümlü olma şartlarını taşıdığı hâlde bazı özel durumlardaki kimselere oruç tutmama ruhsatı verilmiştir.

İbadetlerle yükümlü olmamakla birlikte ergenlik yaşına gelmeyen çocukların alıştırılmak ve ısındırılmak maksadıyla namaz kılmaları ve oruç tutmaları teşvik edilir. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.), yedi yaşından on yaşına kadarki sürede çocuğun namaza alıştırılmasını önermiştir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...