Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 May 2021 11:31

3 Günlük patates diyeti yapılışı ve Patates diyetinin zararları faydaları nelerdir

Patatesle yapılan diyetler son dönemlerin popüleritesi haline gelmiştir.Ve trendlere bakıldığında en ilgi göreni, patates-yoğurt diyetidir. İşte patates diyetinin yararları ve zararları..

3 Günlük patates diyeti yapılışı ve Patates diyetinin zararları faydaları nelerdir
rejim

Hemen hemen her evde bulunan patates, doygunluk derecesini ölçen araştırmalara göre en fazla tok tutan besin olarak bilinmektedir. İçinde bulunan yüksek lif içeriği sayesinde, sindirimi çalıştırır. Böylece yoğurt harici başka besin tüketilmediği takdirde şok diyet inanılmaz bir şekilde 3 günde 5 kilo vermenizi sağlar.

Gün içinde düzenli beslenme olanağı olmayanlar “haşlanmış patates” gibi şok diyetlere “gereksinim duyarlar.Patates yoğurt diyeti,ani kilo artışlarının önüne geçmek ve hızlı bir şekilde fit görüntü kazanmak için epey etkilidir. Ayrıca şok diyet olduğu için normalde alınan kaloriden ziyade daha az kalori alınır. Zayıflayayım derken sağlığınızdan olmamak için  mutlaka doktora danışmalısınız ve gerekirse doktorunuzla hareket etmelisiniz. Peki patates diyeti nedir,nasıl yapılır şimdi onları öğrenmek için aşağıdaki bilgilere göz atalım.

Patates Diyeti Nedir?

Bu diyet aslında aynı yöntemle yapılıyor, ayrı şekilde telaffuz ediliyor. “Haşlanmış patates diyeti” ve “Patates-yoğurt diyeti”.Yoğurt ve patatesi tüketerek, vücuda az ölçüde kalori aldırıyor ve şoka sokuyorsunuz. Sonuç olarak kısa süreli diyetle, inanılmaz değişime merhaba diyorsunuz.Evet, 3 gün içinde 5 kiloya eldeva diyerek yakın zamanda gideceğiniz davete fit görünümünüzle hazırsınız demektir.Harika!  

Aşağı yukarı 100 gram patateste 93 kalori besin değeri bulunur. İçerisinde bol miktarda lif kaynağı, potasyum, C vitamini ve mineralleri bakımından oldukça zengindir. Fakat her ne kadar zengin içerikli olsa da bu diyette 3 gün boyunca sadece iki besini tüketeceğiniz için bazı durumlarda kalori bakımından istenilen nitelikte olmayabiliyor. Bu yüzden 3 günden fazla uygulamamanız sağlığınız için en doğru olanıdır. Ayrıca diyetle beraber, günde en az 2 litre su içmeniz önerilmektedir.

Patates Diyeti Nasıl Yapılır?

Evet, diyetteki kuralın sadece patates ve yoğurt tüketmek olduğunu yukarıda belirtmiştik.Zayıflamak için gerçekten 3 gün boyunca sabırlı olup ancak bu iki besini yemeniz gerekiyor. Tabiiki  su, kahve, çay gibi içecekler içebilirsiniz. Yalnızca çay, kahveyi şekersiz içmelisiniz. Ve yine söylemekte fayda var , düşük kalori bakımından şok diyetlerde sağlık sorunlarına yol açtığı için kesinlikle doktor kontrolünde başlamalısınız. Buraya kadar okuduğunuza göre gelin örnek diyet listesine geçelim ;

Patates Yoğurt Diyetinin 1. Günü

Kahvaltı :

4 çorba kaşığı (yemek kaşığı) yoğurt

1 adet haşlanmış patates

Öğlen Yemeği :

4 çorba kaşığı yoğurt

1 adet haşlanmış patates

Akşam Yemeği :

8 çorba kaşığı yoğurt

Patates Yoğurt Diyetinin 2. Günü

Kahvaltı :

1 adet haşlanmış patates

Öğlen Yemeği :

3 çorba kaşığı yoğurt

1 adet haşlanmış patates

Akşam Yemeği :

4 çorba kaşığı yoğurt

Patates Yoğurt Diyetinin 3. Günü

Kahvaltı :

4 çorba kaşığı yoğurt

Öğlen Yemeği :

3 çorba kaşığı yoğurt

1 adet haşlanmış patates

Akşam Yemeği :

8 çorba kaşığı yoğurt

1 adet haşlanmış patates

Patates Diyetinin Faydaları

Patates ; potasyum, lif, C vitamini gibi çeşitli vitamin ve mineraller açısından çok zengin yapıya sahiptir.Diyet yaparken vitamin eksikliğini önler aynı zamanda sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi sağlar.

Patates Diyetinin Zararları

Patates diyeti uygularken tek tip beslenildiğinden dolayı vücut ihtiyaç duyduğu protein gibi vitaminleri  alamamaktadır. Bu nedenle patates-yoğurt diyeti uzun süre yapılmamalıdır. Aynı zamanda diyeti uygularken destek olarak B12 gibi vitaminler kullanmalısınız.

    Gün içerisinde enerjinizde düşüklük ve bedeninizde yorgunluk hissedebilirsiniz,
    Tek tip beslenme tarzından dolayı bağışıklık sisteminizi güçsüz kılabilir,
    Patates-yoğurt diyeti sizi uzun süre tok tutmaz kısa sürede acıkabilirsiniz,
    Açlık hissinden dolayı dikkat dağınıklığı yaşayabilirsiniz,
    Patates diyeti gün içerisinde alınması gereken kalorinin çok altında bir diyet programıdır. Bu durum sebebiyle, halsizlik, yorgunluk baş dönmesi, ve bünyede durgunluk hali gibi durumlara neden olabilir,
    Patates nişasta oranı yönünden oldukça zengin olduğundan glisemik indeksi de yüksektir. 100 gram haşlanmış patatesin glisemik indeksi 82 gramdır.Yani çoğu sebzeden oldukça fazla.Bu nedenle patates-yoğurt diyeti,  şeker hastalarının sağlığını tehdit eden unsurlar arasında yer almaktadır.
    Kalp, şeker hastalarına bu diyet önerilmez. Kalp krizine yol açabilir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...