Tgrt Haber
04 Kasım 2021 11:02

3 Kasım MasterChef Aletria tarifi, yapılışı ve malzemeleri! Aletria nedir, nasıl yapılır?

3 Kasım MasterChef 2021'de farklı dünya mutfaklarından farklı yemek tarifleri ekrana geldi, programın sıkı takipçileri yapılan yemekleri araştırmaya başladı. Dün akşamki yeni bölümde yapılan Aletria tarifi de meral edilenler arasında yerini aldı. Peki, Aletria nasıl yapılır, nedir? Aletria yapmak için gerekli malzemeler nedir? Evde Aletria tarifi!

3 Kasım MasterChef Aletria tarifi, yapılışı ve malzemeleri! Aletria nedir, nasıl yapılır?
aletria,aletria tarifi,aletria malzemeleri,portekiz,masterchef,3 kasım masterchef

Evde Aletria tarifi, malzemeleri ve yapılışı sorgulanmaya devam ediyor. 3 Kasım Çarşamba akşamı MasterChef 2021'de birbirinden farklı lezzetlerin ekrana gelmesinin ardından, yarışmayı izleyenler, o lezzetlerden biri olan Aletrina'nın ne olduğunu merak etmeye başladı. Aletria nedir ve hangi ülkeye özgüdür? Haberimizde...

ALETRİA HANGİ ÜLKEYE ÖZGÜDÜR, TATLI MIDIR?

Makarna ile tatlıyı bir araya getiren Portekizliler, yeni yılın ilk günlerinde bu lezzeti misafirlerine ikram eder. Bu, onlara özgü bir gelenektir. Evde kolayca yapılabilen Aletria, sıcak sıcak üzerine tarçın dökülerek servis edilir. 

ALETRİA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 500 mililetre su
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 çubuk tarçın
  • 1 limon kabuğu
  • 250 gram Aletria (ince spagetti makarna)
  • 500 mililetre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Tarçın

ALETRİA NASIL YAPILIR? ADIM ADIM ALETRİA TARİFİ

  • Bir tencereye 500 mililitre su, yarım çay kaşığı tuz, 2 çubuk tarçın, 1 limonun kabuğunu ekleyip kaynatın.
  • 250 gram Aletria ekleyin ve elinizle ufaladıktan sonra, makarna tenceredeki tüm suyu çekene kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş 500 mililitre süt ekleyin.
  • Tencerenin 1 su bardağı şekeri ilave edip eriyene kadar karıştırın, 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve birleşene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Küçük bir kapta 2 yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı sütü birleştirin. Yumurtaların karışmasını istemediğiniz için hızlıca Aletria ile karıştırın.
  • Limon kabuğunu ve tarçın çubuklarını çıkarın ve büyük bir tabağa aktarın.

Servis Önerisi: İsteğe göre tarçın ile servis edebilirsiniz, sunumlarda sıkça kullanılır

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...