Tgrt Haber
27 Aralık 2021 14:20

31 Aralık resmi tatil mi, yarım gün mü olacak? 31 Aralık Cuma okullar tatil mi?

Tüm dünyanın heyecanla beklediği yılbaşı tatili için hazırlıklar devam ediyor. Vatandaşlar plan yaparken ''31 Aralık yarım gün mü? 31 Aralık Cuma resmi tatil mi?'' sorusunun cevabına odaklandı. Milyonlarca öğrenci ve veli ''31 Aralık okullar tatil mi?'' sorusunun aratırken yılbaşı tatili ile ilgili tüm gelişmeleri derledik.

31 Aralık resmi tatil mi, yarım gün mü olacak? 31 Aralık Cuma okullar tatil mi?
31 aralık,yılbaşı,tatil,sokağa çıkma yasağı,resmi tatil

Yılbaşı tatili için geri sayım devam ederken milyonlarca kişi ''Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı?'' araştırması yapıyor. Omicron varyantının Türkiye’de hızla yayılması kapanma ihtimallerini güçlendirirken gözler Sağlık Bakanlığı’na çevrildi. Peki 31 Aralık yarım gün tatil mi? 

31 ARALIK RESMİ TATİL Mİ? 

Yeni yıl geri sayım devam ediyor. Yılbaşı için tatil planı yapan vatandaşlar ''31 Aralık resmi tatil mi? Cuma günü yarım gün mü?'' sorusunun cevabını arıyor. 1 Ocak 2022 Cumartesi gününe denk geliyor. 1 Ocak her yıl resmi tatil olarak kabul ediliyor. Ulusal Bayram ve Genel Tatilleri Kanununda yer alan bilgilere göre 31 Aralık Cuma ise resmi tatil sayılmıyor. 

YILBAŞINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI? 

Koronavirüs pandemisi nedeniyle geçtiğimiz sene Covid-19 pandemisi nedeniyle sokağa çıkma yasağı 31 Aralık 2020 Perşembe saat 21.00'den başladı 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak 2021 Pazartesi saat 05.00'te tamamlanacak şekilde uygulandı. Vatandaşlar 2022 yılı yaklaşırken ''Yılbaşında sokağa çıkma yasağı uygulanacak?'' diye merak ediyor. 

Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı konu ile ilgili henüz açıklama yapmadı. 

31 Aralık resmi tatil mi, yarım gün mü olacak? 31 Aralık Cuma okullar tatil mi?

FAHRETTİN KOCA’DAN KAPANMA AÇIKLAMASI 

Dünyanın koronavirüs pandemisi ile mücadelesi devam ederken varyant haberleri gelmeye devam ediyor. Delta, Beta ve Mu varyantlarının ardından 32 kez mutasyon geçirmiş Omicron varyantı endişeye yol açtı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre Türkiye’de görülen koronavirüs vakalarının yüzde 10’u Omicron varyantı olduğunu duyurdu. Güney Afrika'daki KwaZulu-Natal Üniversitesi'nden Prof Richard Lessells varyant hakkında "Bu virüsün bulaşabilirliği, insandan insana yayılma kabiliyetini artırabileceği ve aynı zamanda bağışıklık sisteminin bazı kısımlarını dolaşabileceği endişeleri bulunuyor'' açıklaması korkuya neden olurken yetkililer 3 doz BionTech aşısının Omicron varyantına karşı koruyucu olacağını belirtti. 

Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ‘’Omicron varyantı Avrupa’dan sonra ülkemizde de, özellikle kalabalık şehirlerde yayılmaya başladı. Bu varyant ek bir kişisel tedbir gerektirmiyor. Hastaneye yatışlarda belirgin bir artış yok. Maske, mesafe ve aşıyla hayatımıza devam edeceğiz’’ dedi. Bu açıklamalarının ardından vatandaşlar ''Yılbaşında kapanma olacak mı?'' sorusunu gündeme getirdi. Bakanlık henüz bir açıklama yapmadı. 

31 ARALIK OKULLAR TATİL Mİ? 

Yılı son günlerinden milyonlarca öğrenci ve öğretmen ''31 Aralık okullar tatil mi?'' araştırması yapıyor. 31 Aralık bu yıl cuma gününe denk geliyor. Ancak Türkiye'de 1 Ocak resmi tatil sayılmasından dolayı 31 Aralık Cuma okullar tatil olmayacak. 

2022 RESMİ TATİL TAKVİMİ 

1 Ocak resmi tatilinin ardından gözler 2022 resmi tatil takvimine çevrildi. İşte 2022 Resmi Tatil takvimi: 

  • 1 Ocak Cumartesi - Yılbaşı 
  • 23 Nisan Cumartesi - Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 
  • 1 Mayıs Pazar - Emek ve Dayanışma Günü 
  • 2 3 4 Mayıs Pazartesi Salı Çarşamba - Ramazan Bayramı 
  • 19 Mayıs Perşembe - Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 
  • 9 10 11 12 Temmuz Cumartesi Pazar Pazartesi Salı - Kurban Bayramı 
  • 15 Temmuz Cuma - Demokrasi Bayramı 
  • 30 Ağustos Salı - Zafer Bayramı 
  • 29 Ekim Cumartesi - Cumhuriyet Bayramı 

Resmî tatil, herhangi bir ülkede devlet otoriteleri tarafından kamu kuruluşlarının ve okulların tatil edildiği kısa döneme denir. Türkiye'de milli ve dini bayramlar resmi tatil ilan edilir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...