Tgrt Haber
11 Kasım 2020 16:53

47/1-B Trafik Cezası Nedir? 47/1-B Cezası ve Puanı Ne Kadar?

Ülkemizde trafik cezaları artık her il ve ilçede bulunan elektronik denetleme sistemleri tarafından takip edilip hatalı sürücülere bu ceza türleri hemen uygulanmaktadır. Bununla birlikte Vergi Dairesi Başkanlığı'nın da kesilen bu ceza türleri ile ilgili uyguladığı bir takım kodlar belirlenmiş cezalar bulunmaktadır. Bu kodlarla her verginin ayrıntısı da açıklanmıştır. Ülkemizde Vergi Dairesi'nin düzenlenmiş olduğu vergi türlerinden biri olan 47/1-b'yi merak edilen okuyucularımız; "47/1-b nedir?, 47/1-b trafik cezası nedir? 47/1-B cezası ve puanı ne kadardır?" gibi merak edilen sorulara cevaplar vermeye çalıştık. İşte 47/1-b trafik cezası hakkında ki ayrıntılar...

47/1-B Trafik Cezası Nedir? 47/1-B Cezası ve Puanı Ne Kadar?
47/1-b Trafik Cezası,,47/1-b Trafik Cezası nedir?,,47/1-b Trafik Ceza Kodu Nedir?,,47/1-b Cezası ve Puanı Ne Kadar?,

47/1-b Trafik Ceza Kodu Nedir?

47/1-b trafik ceza kodu nedir sorusunun cevabı kırmızı ışıkta geçen sürücüleri ilgilendiriyor. Bu ceza kodu kırmızı ışığa rağmen durmayıp yola devam eden sürücülere kesilmiş olan trafik ceza kodudur. EDS tarafından bu trafik cezası tespit edilir ve sürücünün adresine gönderilir.

47/1-b Cezası ve Puanı Ne Kadar? 

2020 yılı itibari ile yeni trafik ceza kodları belirlenmiştir. 47/1-b ceza kodunun miktarı ise 235 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca bu ceza tarafına kesilen sürücüler için 20 puan trafik ceza puanı da uygulanmaktadır. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...