Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Temmuz 2018 13:43

5 Farklı Huzur Veren Yatak Odası Renkleri

Rahat ve huzurlu uyumak, az şey düşünerek uykuya dalmak ve sabah dinlenmiş kalkmak. Yatak odanızda bu ortamı elde etmenizin en doğal yolu renklerin doğru kullanımı ile mümkün.

5 Farklı Huzur Veren Yatak Odası Renkleri
yatak odası renkleri

5 Farklı Huzur Veren Yatak Odası Renkleri

Uyuyamıyor musunuz? Ya da çok mu streslisiniz? O zaman bu ufak detayları duvarlarınızda ve yatak odanızda denemelisiniz. Yakın zamanda yapılan bir anket çalışmasında, ankete katılanlara ideal bir yatak odasını tarif etmeleri istendi. Çoğunluğun tercihi rahatlık ve huzurdan yana oldu. Rahat uyumak,  en az şey düşünerek uykuya dalmak ve sabah dinlenmiş kalkmak hepsinin arzusuydu. 

Huzur Veren Yatak odası renkleri

Yatak odanızda bu ortamı elde etmenizin en doğal yolu renklerin doğru kullanımı ile aslında mümkün. Romantik ve sakin bir ortamı yakalamak için, aydınlık ve ortamın dekorasyonunda bu renkleri nasıl doğru kullanmanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Bizler de sizler için, bu renkleri en doğru nasıl kullanabilirsiniz diye bir araştırma yaptık. 

Rahatlatıcı bir ortam için tercih etmeniz gereken renkler, açık gri, mavi, yeşil ve tonlarıdır.  Renklerin kaygı ve stresi azaltma özelliği vardır. Aynı zamanda küçük alanları daha geniş gösterecektir. Sakinlikteki sakinlik sıkıcılık demek değildir. Kişisel olarak benim en çok tercih ettiğim renkler koyu gri ve mavi tonlarıdır. Biraz dramatik bir havası olsa da sakinliği korur. Bu kadar derin bir rengi odanızda kullanmak için endişeleriniz var ise büyük bir sanat çalışması veya dekoratif bir yatak başı ile kullanmayı deneyebilirsiniz.

Koyu gri yatak odası renkleri

Koyu gri ve mavi bir odanın ışık saçması için biraz da parlak renkler serpmelisiniz. Belki klasik aydınlık beyaz bir tavan olabilir. Bu şekilde odanız daha aydınlık ve büyük görünecektir. Bu renklerle renklendirilmiş bir odayı daha sıcak hale getirmenin en iyi yolu, sıcak tonlarda materyaller kullanmaktır. Tahta, çimen gibi doğal ürünler kullanarak odanıza daha da sıcak bir hava katabilirsiniz.

Açık gri yatak odası rengi

Yatak odası renkleri açık gri

Daha aydınlık bir seçenek için açık griyi deneyin. Düz beyaz bir tavan ile çevrilmiş bir oda, bazen sıkıcı ve boğucu bir his verebilir. Tavan ya da duvarların herhangi birine biraz grilik katarsanız hala aydınlık ve ferah bir odanız ve de artık sıkıcı olmayan bir odanız olacaktır. 

Ayrıca beyaz ve gri arasındaki kontrast odanızı kurumsal bir havadan kurtaracaktır fakat takoz eşyalar ve soğuk renklerle bu oda kolayca kişiliksiz bir otel odasına dönüşebilir. Açık gri duvarlarda kullanmanız gereken materyaller koyu gri olmalıdır. 

Buz mavisi yatak odası rengi

Buz mavisi yatak odası renkleri

Yatıştırıcı ve rahatlatıcı renkler için, doğanın verdiği ilhama göz atmayı tavsiye ediyoruz. Bu renklerden biri de açık ve aydınlık bir günün gökyüzü rengidir. Bundan biraz daha renkli ve canlı bir şeyler arayan ve hiçbir şeyde koyuyu tercih etmeyen aileler için en favori rengimiz budur. Bunun için birazcık gri detaylarla birlikte açık maviyi kullanın. Pastel bir bebek mavisinden her zaman kaçının çünkü bu daha çok bir bebek odası görüntüsü verecektir. Bu dokunuşlarla birlikte açık mavi bir oda nötr bir ortak kazanacaktır. Bunun için sevdiğiniz bir renk ile eşleştirebilirsiniz. Eğer amacınız rahatlatıcı ve dinlendirici bir ortam elde etmek ise tercihiniz diğer nötr tonlar olan çikolata kahvesi, boz kahve ve sıcak gri renkler olmalıdır.

Yumuşak Nötr Gri yatak odası rengi

Yatak odası renkleri yumuşak notu

Bu renk doğadan alınmış bir renk olması sebebiyle insan ruhuna iyi gelen bir tarafı vardır. Huzur ve sakinlik veren bu rengi yatak odalarınızda rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Bu renk ile beyazı kombinleyerek de güzel ve ferah bir renk geçişi elde edebilirsiniz. Duvarları ve yatak başı ve yatak örtüsü bu renkler ile dekore edilmiş bir odada daha koyu objeleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çünkü bunlar odanızı karartacak kadar büyük değildir ve yumuşacık renkler ile dolu odanıza renk bile katacaktır.

Açık Eflatun (Lila) yatak odası rengi

Lila yatak odası rekleri

Bu tam anlamıyla bir mor gen odası demek değildir. Bahsetmek istediğimiz daha çok yumuşacık, açık bir tatlı eflatun rengidir. Yumuşatılmış bir açık eflatun rengi duvar usta birinin elinden çıkarsa, ortaya bakmaya doyulamayacak bir görüntü çıkartır. Morun açık renklerinin stresi azaltma eğilimi olduğunu bildirmek isteriz fakat bu morun kendisi için geçerli değildir. Mor koyu kalır ve daha çok uykuya dalmanızı zorlaştıracaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...