Tgrt Haber
11 Kasım 2020 15:54

74/B Trafik Cezası Nedir? 74-B Trafik Cezası Ne Kadar?

Günümüzde trafik cezaları her sürücünün karşılaşabileceği bir durumdur. Trafikte kurallara uymayan sürücüler MOBESE ve EDS sistemleri tarafından tespit edilip ceza ile karşılaşabilmektedir. Kara Yolları Şube Denetleme Müdürlüğü'nün trafik cezalarına ilişkin uyguladığı cezalar belli kodlarla belirlenmiştir. Bu kodlardan en çok araştırılan türlerden biri de 74/B trafik kuralı ihlalidir. Peki "74/B trafik cezası nedir? Madde 74/B trafik cezası 2020 yılı ne kadar? 74/b ceza puanı kaçtır?" gibi sorulara cevap vermeye çalışacağız. İşte 74/B trafik cezasının ayrıntıları...

74/B Trafik Cezası Nedir? 74-B Trafik Cezası Ne Kadar?
74-B Trafik Cezası Nedir?,74 trafik kuralı ihlali,74-B Trafik Cezası Ne Kadar?,Madde 74/B trafik cezası 2020 yılı,74 trafik kodu

74/b trafik cezası görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş yaya veya okul geçierine yaklaşırken yavaşlamamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermemek, yasaktır. Bu kurala uymayan sürücülere karayolları trafik kanunu 74/b maddesi uyarınca trafik cezası kesilebilmektedir.

Yani 2918 sayılı karayolları trafik kanunun 74 madde başlığı altında 74/b maddesi: “Yayalara ilk geçiş hakkı verilmesi”ni kapsamaktadır.

74/b Cezası Ne Kadar?

Görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş yaya veya okul geçierine yaklaşırken yavaşlamamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermemek, 74/b trafik cezası 2020 yılı 1 Ocak tarihi itibariyle 598 TL olarak belirlenmiştir.

İş bu 598 TL trafik cezasını; cezasının tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içerisinde ödemeniz halinde trafik cezası 1/4 oranında indirimele 448.50 TL'ye düşmektedir.

74/b Ceza Puanı Kaçtır?

Yine emniyet genel müdürlüğü tarafından yayınlanmış olan trafik cezası rehberinde yer alan 74/b trafik cezası ceza puanı sürücüye yazılması durumunda ehliyete 20 ceza puanı da birlikte işlenmektedir. Trafik cezasının yazılmış olduğu tarih içinde şayet bir yıl içerisinde farklı trafik cezalarından dolayı 100 ceza puanını tamamlarsanız trafik polisleri ehliyetinize el koyabilmektedir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...