Tgrt Haber
12 Ağustos 2020 19:05 - Güncelleme : 10 Eylül 2022 19:10

İstanbul Plajları / İstanbul’da Denize Girilecek Yerler

İstanbul’da ve çevresinde yaşayan veya tatil için bu şehre gezmeye gelen vatandaşlarımız için hazırlamış olduğumuz bu yazımızda; “İstanbul’da denize girilecek plajlar hangileri, İstanbul plajları, İstanbul’da nerede denize girilir? İstanbul’da temiz plaj hangi ilçelerde” gibi uzayıp giden sorularınıza cevaplar vermeye çalıştık. İşte İstanbul ve çevresinde denize girilebilecek yerlerin listesi. Keyifli okumalar diliyoruz…

İstanbul Plajları / İstanbul’da Denize Girilecek Yerler
İstanbulun plajları,İstanbulda nerede denize girilir,istanbulda denize girilecek yerler,istanbulda denize girilecek plajlar,istanbulun en güzel plajları,İstanbul ve çevresindeki plajlar,İstanbul adalar,Ada plajları,İstanbul Ada plajları

İstanbul Büyükada Plajları

Marmara Denizi’nin incisi Büyükada’da şahıs ve kamuya ait toplam 8 adet plajı bulunuyor. Gelin İstanbul Büyükada’da yer alan plajlara tek tek bakalım.

Naki Bey Plajı, Büyükada

Naki Bey Plajı

Bir aile işletmesi olan plaj 1984 yılından bu yana Büyükada sakinlerine ve misafirlerine hizmet veriyor. Plajın içinde bir restoran, cankurtaran ve büfe yer alıyor. Bu plaja en çok ailelerin ilgi gösterme sebebi sanıyoruz denizinin sığ ve sahildeki kumların ince olması diyebiliriz… Özellikle yüzme bilmeyen vatandaşların ve çocuklu ailelerin tercih ettiği Naki Bey plajında almış olduğunuz hizmetler için ücret ödemeniz gerekiyor. Naki Bey plajında hafta içi ve cumartesi günleri çocuklar için 25 TL, yetişkinler için 50 TL ücret alınıyor. Bu fiyat bayramlarda ve resmî tatil günlerinde çocuklar için 30 TL, yetişkinler için 60 TL olarak değişiyor. Bu arada bu ücret karşılığında plajda şemsiye, duş, giyinme kabini, şezlong gibi hizmetlerden istifade edebiliyorsunuz.

Aya Nikola Halk Plajı, Büyükada

Aya Nikola Plajı Adalar

Büyükada’nın sevilen ikinci plajı arasında yer alan Aya Nikola Halk Plajı'nın, sularının sığ, denizinin az dalgalı olması tercih edilme sebepleri arasında yer alıyor. Plaj da hafta içi 30 TL, hafta sonu 40 TL ücret alındığını çocuk ve yetişkin ayırılmadığını da not olarak düşmüş olalım.

Prenses Koyu Plajı, Büyükada

Prenses Koyu Plajı, Büyükada

Büyükada Mavi Marmara İskelesi’nde plaja ait tekneler bulunuyor. Bu tekneler sizi plaja ücretsiz olarak götürüyor. Plajda ücretler çocuk – yetişkin fark etmeksizin hafta içi kişi başına 40 TL, hafta sonu ise 50 TL ücret isteniyor. Tabii ki bu ücrete; şemsiye, şezlong, duş, soyunma kabini gibi temel ihtiyaçlarınızı karşılamanıza olarak sağlıyor.

Yörükali Plajı, Büyükada

Yörükali Plajı, Büyükada

Ege sahillerini aratmayan ve popülaritesini hiç kaybetmeyen Yörükali plajının bu kadar çok popüler olmasının tek sebebi konaklama tesisinin olmasıdır. Eğer burada konaklıyorsanız plajın tüm imkanlarından ücretsiz istifade edebiliyorsunuz. Fakat sadece plajını kullanmak istiyorsanız hafta içi 50, hafta sonu 60 TL ücret ödemeniz gerekiyor. Burada da yetişkin veya çocuk ayrımı yapılmıyor.

Kumsal Aile Plajı, Büyükada

Kumsal Aile Plajı, Büyükada

Adı üstünde aile plajı olan Kumsal Aile Plajı’nı diğer plajlardan ayıran en büyük özellik tamamen ailelere hitap ediyor olmasıdır. Ortam sakin ve huzurlu olunca aileler de burayı tercih ediyor. Kumsal Aile Plajı’na giriş ücreti kişi başına hafta içi 30, hafta sonu 40 TL ücret ödeniyor. Yine bu ücrete şemsiye, şezlong, duş, duş kabini gibi imkanlar dahil.

Eskibağ Plajı, Büyükada

Eskibağ Plajı, Büyükada

Büyükada iskelesinden seyir eden teknelerle rahatlıkla ulaşım sağlayabileceğiniz Eskibağ Plajı, 150 kişilik kapasitesi olan ve genel de davet organizasyonları için tercih edilen plajlar arasında yer alıyor. Eskibağ Plajı tur yolu üzerinde olduğu için dilerseniz yürüyerek de ulaşım sağlayabilirsiniz. Giriş ücreti olarak hafta içi 40, hafta sonu 50 TL ücret ödeyip plajdaki duş, şemsiye, duş kabini şezlong gibi olanaklardan da istifade edebilirsiniz.

Halik Koyu Plajı, Büyükada

Halik Koyu Plajı, Büyükada

Halik Koyu Plajı Büyükada’nın en uzun plajları arasında yer alıyor. Yaklaşık 800 metre uzunluğundaki Halik Plajı, 400 kişilik kapasiteye sahip oldukça huzurlu bir konuma sahip. Koya ulaşmak için ada iskelesinden hareket eden teknelerle sağlayabiliyorsunuz.

Adaya en uzak mesafedeki plajı sakinlik arayanlara özellikle tavsiye ediyoruz. Bu plajda dilerseniz çadır kurup kamp da yapabilirsiniz. Halik Koyu Plajı hafta içi ve hafta sonu giriş ücretleri hafta içi 40 TL ve hafta sonu için 50 TL ücret ödemeniz gerekiyor.

Nizam Plajı, Büyükada

Nizam Plajı, Büyükada

Büyükada’ya geldikten sonra iskeleden motor seferleri ile plaja rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Burada giriş ücretsiz olsa da şezlong, duş gibi hizmetler ücret ödemeniz gerekiyor.

Heybeliada Plajları

Marmara Denizi’nin en sakin adası hiç kuşkusuz Heybeliada’dır. Bir vapur yolculuğu ile muhteşem sessizliğin, sakinliğin, dinginliğin ve plajların keyfini çıkarmak için bu Heybeliada’da en çok tercih edilen plajlara bakalım şimdi.

Ada Beach Club, Heybeliada

Ada Beach Clup Heybeliada

Plajını mis gibi çam kokusunun sardığı Ada Beach Clup Çam Limanı Koyu’nda yer alıyor. Burası hafta içi yetişkinlerden 50 TL, hafta sonu ise 60 TL ücret talep ediyor. Bu arada 10 yaşın altındaki çocuklardan ücret istenmiyor. Ödediğiniz giriş ücretine şemsiye, şezlong, duş vb. hizmetler de dahildir bunu da hatırlatmış olalım.

Aqua Green Beach Club, Heybeliada

Aqua Green Beach Club, Heybeliada

Adanın en prestijli özel plajı ve destinasyonları bu adada bulunuyor. Zira sadece deniz, güneş ve kum değil farklı eğlence alternatifi arayanlar için burası “Bulunmaz Hint Kumaşı”… Heybeliada iskelesinden Aqua Green Beach’e ücretsiz ulaşım sağladıktan sonra, plaj için 40 TL ücret ödemeniz gerekiyor. Bu arada 7 yaşından küçük çocuklar için ücret istenmiyor. Pazar günü yetişkinler için 60 TL ücret talep ediliyor…

Akvaryum Koyu, Heybeliada

Akvaryum Koyu, Heybeliada

Yeşil alan, deniz, kum ve güneş diyorsanız, kayalar arasında kalmış bu gizli cennettin plajında zamanınızı değerlendirip zihninizde birikmiş şehrin tüm tortularını silip atabilirsiniz… Plajın meşhur midyecisinde günlük taze midyelerden de tadabilirsiniz.

Doğayla iç içe olacağınız Akvaryum Koyu’nda hafta içi ve cumartesi 50 TL, hafta sonu ise 60 TL ücret ödemeniz gerekiyor…

Alman Koyu, Heybeliada

Alman Koyu, Heybeliada

Tertemiz denizi, gün batımında altın renginde parlayan kumu ile bu koyda kulaç atmak istiyorsanız tek yapmanız gereken Alman Koyu’na gelmek olacaktır.

Burgazada Plajları

Kınalıada ve Heybeliada’nın arasında kalan Burgazada’nın da nev-i şahsına münhasır bir güzelliği var. Bu adayı meşhur eden ünlü yazar Sait Faik Abasıyanık desek yeridir. İstanbul’dan vapur ücreti karşılığında denize girebileceğiniz Burgazada’nın kızıl çam ormanları, tarihi ve nostaljik evleri, pırıl pırıl, ışıl ışıl plajlarında kafa dinlemek, denizin keyfine varmak, ciğerlerinize çam kokulu oksijen almak istiyorsanız okumaya devam edin…

Kalpazankaya Plajı, Burgazada

Kalpazankaya Plajı, Burgazada

Adanın en güzel konumunda bulunan Kalpazankaya Plajı’na faytonla 10 dakika gibi kısa bir sürede ulaşabiliyorsunuz. Yürüyerek gitmek isterseniz 30 dakikayı gözden çıkarmalısınız.

Plaja giriş ücreti yok fakat bu ücret diğer hizmetleri kapsamıyor. Şemsiye ve şezlong kiralamak için 30 TL, duş için ise 3 TL daha ödemeniz gerekiyor.

Su Sporları Kulübü Plajı, Burgazada

Su Sporları Kulübü Plajı, Burgazada

Burgazada’da yaşayan çocukların yaz aylarında bir spor dalıyla uğraşmaları için düzenlenmiş olan Su Sporları Kulübü Plajı Burgazada’da sadece plaj üyelerin kullanımına açık.

6 Numara Halk Plajı, Burgazada

6 Numara Halk Plajı, Burgazada

Ücretsiz giriş yapabileceğiniz 6 numara halk plajı oldukça temiz. Temiz olma nedeni deniz tabanındaki taşlıktan kaynaklanıyor. İskeleye 2 km uzaklıktaki halk plajına ister bisikletle, isterseniz yürüyerek rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Çamakya Plajı,Burgazada

Çamakya Plajı, Burgazada

Burası da ücretsiz plajlar arasında yer alıyor. Ancak burada şezlong ve şemsiye için kira ücreti olarak 20 TL para talep ediyorlar. Burgazada iskelesine yürüyerek 45 dakikada ulaşabilirsiniz. İsterseniz faytonla 10 dakikada ulaşabilirsiniz.

Madam Martha Koyu, Burgazada

Madam Martha Koyu, Burgazada

Daha çok kampçıların tercih ettiği Martha Koyu, ada iskelesine 2 kilometrelik bir mesafede bulunuyor. Adını bir dönem burada yaşayan Madam Martha’dan alan koyda temel ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız yiyecek ve içecekleri yanınızda götürmeniz gerekiyor.

Kumluk Plajı, Kınalıada

Kumluk Plajı, Kınalıada

Denizi oldukça taşlık bir alana sahip olan Kumluk plajı denizin sığ ve az dalgalı olmasından dolayı aileler tarafından tercih ediliyor. Özellikle yüzme bilmeyen ya da yeni yüzmeyi öğrenenlerin uğrak yeri olan Kumluk Plajı, çocuklu aileler için biçilmiş kaftan… Bu plaja girebilmeniz için yanınızda mutlaka bir hanımefendi olması gerekiyor…. Giriş ücreti olarak hafta içi 20 TL, hafta sonu ise 30 TL ücret isteniyor.

Şile Plajları

Anadolu yakasında oturan İstanbulluların sadece ulaşım yönünden rahatlığı yüzünden tercih ettiği Şile plajları Akdeniz ve Ege’deki tatil beldelerini aratmıyor…

Şimdi gelin hep birlikte tertemiz denizi ve bol oksijen barındıran sahilleri ile İstanbul Şile’nin plajlarına bir göz atalım.

Ayazma Plajı, Şile

Ayazma Plajı, Şile

Şile’nin en çok ziyaretçi çeken Ayazma Plajı’nın içinde iki adet beach club var. Bununla birlikte halk plajı da olan ayazma plajının mavi bayraklı olması burada denizin doyasıya keyfini çıkartacağınızı gösteren bir işaret diyebiliriz. Girişlerin ücretsiz olduğu Ayazma Halk Plajı’na özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında ziyaretçi akınına uğradığını peşinen söylemiş olalım.  

Uzunkum Plajı, Şile

Uzunkum Plajı, Şile

Şile’nin bir diğer mavi bayraklı plajı olan Uzunkum Plajı’nın denizi sıcacık ve bu plajda ücret ödemiyorsunuz…

Ağlayankaya Plajı, Şile

Ağlayankaya Plajı, Şile

Burada halk plajı maalesef yok. Plaj içinde bulunan bir beach club bulunuyor. Haliyle özel bir bölge olduğu için giriş için hafta içi 40, hafta sonu ise 50 TL’yi ödemeniz gerekiyor.

Kumbaba Plajı, Şile

Kumbaba Plajı, Şile

Özellikle kampçıların ilgi alanına giren Kumbaba Plajı’nda hafta sonları kampçıları ve karavanları ile gelen aileler tercih ediyor. Kamp için ve karavan için günlük buraya 25 TL ödemeniz gerekiyor.
Bir rivayete göre Kumbaba Plajı’nın kumu çeşitli romatizmal hastalıklara iyi geldiği söyleniyor. Girişlerin ücretsiz olduğu plajda duş alma yerleri, soyunma kabinleri ve tuvalet, restoran, kafe gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz mekanlar bulunuyor.

Suadiye Plajı

Suadiye Plajı

Girişi ücretsiz olan bir diğer plaj da Suadiye Plajı en çok Suadiye halkı tarafından tercih ediliyor. Halk plajı olarak hizmet veren plaj nezih bir ortama sahip. Suadiye Plajı’nda şezlong ve şemsiye gibi eşyalara herhangi bir ücret ödemiyorsunuz çünkü buradaki ihtiyaçları belediye bizzat kendisi karşılıyor.
Yaz aylarında en çok rüzgâr sörfü yapmayı sevenlerin ziyaret ettiği plajda dilerseniz rüzgâr sörfü eğitimleri de alabilirsiniz.

Tuzla Halk Plajı

Tuzla Halk Plajı

Anadolu yakasında ikamet eden vatandaşların yaz aylarında tıklım tıklım doldurduğu Tuzla Halk Plajı 2010 yılında İBB tarafından halkın kullanımına açılmış. Herhangi bir ücret bu sebeple ödemiyorsunuz. Plajın içinde yine duş, tuvalet ve kabin hizmetleri yer alıyor. Ancak, şezlong ücreti olarak 10 TL, şemsiye ücreti 10 TL ödemeniz gerekiyor.

Yeşilköy Çiroz Plajı

Yeşilköy Çiroz Plajı

660 metre uzunluğundaki Çiroz Plajı, iki ana bölümden oluşuyor. Plajın içinde 550 şezlong ve şemsiye, 80 soyunma kabini, 20 tuvalet ve 12 duş alabileceğiniz yer bulunuyor. Diğer taraftan, 2 voleybol ve 1 futbol sahasının olduğu plaj tamamen ücretsiz.

Florya Güneş Plajı

Florya Menekşe Plajı

İstanbul’un en bilinen plajları arasında yer alan Florya Güneş Plajı’na giriş ücreti olarak yetişkinlerden 25 TL, öğrencilerden ise 12 TL alınıyor. Bu ücret karşılığında duş, şezlong, soyunma kabini gibi hizmetlerden faydalanabiliyorsunuz.

Florya Menekşe Plajı

Florya Güneş Plajı

Küçükçekmece Gölü’nün tam karşısında bulunan halk plajı 620 metre uzunluğunda ve plaj içerisinde duş, tuvalet, kabin gibi hizmetlere ücretsiz bir şekilde faydalanabiliyorsunuz.

Tarabya Plajı, Sarıyer

Tarabya Plajı, Sarıyer

Yeni adıyla Big Chef’s Tarabya olarak yenilenen plajda hem nostaljiyi hem de modern zamanların tadına varabilirsiniz… Plaj sabah 10.00 ve 18.00 saatleri arasında açık. 100 kişilik bir kapasitesi olan plajın içinde restoran, duş, dolap, plaj havlusu gibi hizmetlerden ücretsiz olarak faydalanabiliyorsunuz. Buranın hafta içi ücreti 75, hafta sonu ise 100 TL olarak belirlenmiş. 0-6 yaş aralığındaki çocuklardan ücret alınmıyor.

Kilyos Plajları

Avrupa yakasında ve İstanbul'un Sarıyer ilçesinin sınırları içinde Kilyos da 6 muhteşem plaj bulunuyor. Şimdi gelin bu plajların hangileri olduğuna tek tek bakalım. 

Tırmata Beach, Kilyos

Tırmata Beach

5000 kişi kapasiteli dev plajın 3000 araç kapasiteli otoparkı da bulunuyor. Ailenizle veya bir hanımefendi ile kabul edilebileceğiniz plaj ücretli. Plaja giriş için hafta içi 40 TL, hafta sonu ise 60 TL ödemeniz gerekiyor.

Babylon Kilyos

Babylon Kilyos

Yemyeşil çimlere uzanarak müzik eşliğinde denizin keyfini çıkarmak istiyorsanız burası tam size göre bir yer. Engelli vatandaşların da düşünüldüğü plajda futbol, voleybol gibi saha oyunlarını oynayabilir dilerseniz dostlarınızla veya aile üyelerinizle tavla, lego gibi oyunlarda oynayabilirsiniz. Plajın giriş ücreti hafta içi 40 TL, hafta sonu ise 60 TL.

Uzunya Beach

Uzunya Beach

Hem kamp alanı için, hem de doğa yürüyüşü için muhteşem bir alana sahip olan Uzunya plajında sadece deniz, kum ve güneş yok. Burada ayağınıza kadar getirilen taze balıklar, köy kahvaltısı size kendinizi hiç kuşkusuz özel hissettirecektir.

Suma Beach

Suma Beach

Gümüşdere’de yer alan Suma Plajı’nın çevresini saran orman içinde yer alan piknik alanları, restoranları ve güneşlenme teraslarına sahip enfes bir yer. Plajda futbol, voleybol gibi sporların yanı sıra ATV ve çeşitli su sporlarına da sahip. İstanbul'daki birçok festivalde adını duyduğunuz Suma Plajı’na hafta içi 30, hafta sonu ise 45 TL ödemeniz gerekiyor.

Burç Beach

Burç Beach

İşletmesini “Boğaziçi Mezunlar Derneği"nin yaptığı plaj 20 senedir gelen misafirlerine hizmet veriyor. Plajda kite board, rüzgar sörfü gibi aktiviteleri yapabilirsiniz. Giriş ücreti olarak hafta içi 50 TL, hafta sonu 80 TL ödemeniz gerekiyor.

Baykuş Plajı

Baykuş Plajı

Mimar Sinan Üniversitesi'nin mülkü olan Baykuş Plajı’nda geniş bir güneşlenme terası bulunuyor. Plajın olduğu bölgede büfe de bulunuyor. Dilerseniz burada kampta yapabilirsiniz. Plajın kişi başı ücreti hafta içi 50 TL, otoparkı için ise 10 TL ödemeniz gerekiyor.

Solar Beach

Solar Beach

İstanbul’un en büyük plajları arasında gösterilen Solar Plajı, 2002 yılından beri hizmet veriyor. Burada A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılayabilirsiniz. Solar Plajı’nda giriş ücretleri kişi başına 60 TL olarak belirlenmiş otopark için ise 15 TL’yi gözden çıkarmanız gerekiyor.

Sarıyer Altınkum-Elmas Kum Plajı

Sarıyer Altınkum-Elmas Kum Plajı

İstanbul’un deniz kokan ilçesi Sarıyer’de bulunan Altınkum – Elmas Kum Plajı’nın midyesi, taze balığı ve inciri oldukça meşhur. Altınkum’un sadece kadınlara ait bir plaj olduğunu hatırlatmış olalım. Hafta içi giriş ücreti kişi başı 30 TL olan plajda şezlong ücreti ise 10 TL.

Beykoz Küçüksu Plajı

Beykoz Küçüksu Plajı

Boğaz Köprüsü’ne karşı yüzmek ve güneşlenmek istiyorsanız bu plaj tam size göre. 350 kişilik kapasitesi ve 300 metre uzunluğundaki sahil şeridi oldukça güvenli bir yer. Halk plajı olarak hizmet veren plajda giriş için herhangi bir ücret talebinde bulunmuyor olsa da şezlong ya da şemsiye kiralamak için ücret ödemeniz gerekiyor.

Riva Plajı

Riva Plajı

Beykoz ilçesi sınırları içerisinde kalan Riva plajı Karadeniz’e en yakın İstanbul plajları arasında yer alıyor. Bir koy içerisinde olduğu için geniş bir alana ancak kısa bir sahil şeridi olan plajın giriş ücreti 5 TL olarak belirlenmiş. Yine burada şezlong kiralamak isterseniz 5 TL, şemsiye kiralamak isterseniz 7,5 TL ödemeniz isteniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...