Tgrt Haber
17 Kasım 2021 09:17

ABD'den yeni aşı kararı: Yılbaşında aşısızlar Times Meydanı'na çıkamayacak

ABD'de yeni yıl kutlamalarının merkezi olan New York'un Times Meydanı'nda düzenlenen yılbaşı etkinliğine aşı yaptırmayanlar katılamayacak.

ABD'den yeni aşı kararı: Yılbaşında aşısızlar Times Meydanı'na çıkamayacak
abd,,new york,,aşı,,covid-19,,koronavirüs,

Yılbaşının yaklaşmasıyla ülkeler Covid-19 salgını için yeni önlemler almaya başladı. ABD'de her yeni yılda kutlamaların merkezi olan New York'taki Times meydanı için de yeni aşı kararı geldi. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, geçtiğimiz yıl koronavirüs salgını nedeniyle sanal olarak gerçekleştirilen yeni yılı Times Meydanı'nda karşılama geleneğinin bu yıl geri döndüğünü fakat bir 'gereklilik' olduğunu belirtti.

"New York şehrinin yüzde 100 geri döndüğünü tüm dünyaya kanıtlayacak tarihi ana siz de katılın." diyerek New Yorkluları yeni yılda geleneksel kutlamalara davet eden de Blasio, "Bu yıl yüz binlerce kişinin katılmasını istiyoruz ama herkesin aşı olması gerekiyor." diye konuştu.

ABD'den yeni aşı kararı: Yılbaşında aşısızlar Times Meydanı'na çıkamayacak

AŞI İÇİN ERKEN UYARI

De Blasio, aşı olmamış kişilerin 31 Aralık’a kadar aşılarını tamamlayabilmeleri için duyuruyu erken yaptıklarını belirterek, sağlık uzmanlarının sürekli değişim gösterebilen Covid-19 salgınında şehrin 6 hafta sonra hangi noktada olacağını tahmin etmesinin güç olduğu uyarısında bulundu.

Covid-19 nedeniyle 2020'de halka kapalı gerçekleşen kutlamaları ulusal kanallar, internet portalları ve sosyal medya uygulamaları üzerinden 1 milyar kişinin canlı izlediği tahmin ediliyor.

Bill de Blasio’nun New York Belediye Başkanlığını gece saat 24.00’te Eric Adams’a bırakacak olması, bu yıl yapılacak kutlamaların dikkat çekici özelliklerinden biri olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...