Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 May 2022 09:44 - Güncelleme : 07 May 2022 09:50

Açık cezaevi izinleri bitiyor mu? Açık cezaevi Covid izni ne zaman bitecek? Adalet Bakanlığı açıkladı

Koronavirüs karşı alınan tedbirler arasında bulunan açık cezaevi hükümlülerine verilen iznin ne zaman biteceği merak konusu oldu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında izinlerden faydalanan hükümlü ve yakını "Açık cezaevi izinleri bitiyor mu? Açık cezaevi Covid izni ne zaman bitecek?" sorusuna cevap arıyor. Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden izinler konusunda dikkat çeken açıklama geldi. İşte CTE, açık cezaevlerindeki hükümlülerin koronavirüs kapsamındaki izinlerinin son durumu…

Açık cezaevi izinleri bitiyor mu? Açık cezaevi Covid izni ne zaman bitecek? Adalet Bakanlığı açıkladı

Açık cezaevlerinde kalan hükümlülere koronavirüs nedeniyle verilen izinler hakkında açıklama geldi. Ülke genelinde yaşanan normalleşme sürecinin bir adımı olarak cezaevlerindeki izinler hakkında açıklama geldi. Açıklamanın ardından hükümlü ve yakınları tarafından "Açık cezaevi izinleri bitiyor mu? Açık cezaevi Covid izni ne zaman bitecek?" soruları gündeme geldi. İşte açık cezaevi covid izinlerinin son durumu…

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ BİTİYOR MU? NE ZAMAN BİTECEK?

Açık ceza infaz kurumlarında bulunanlar ile kapalı ceza infaz kurumunda bulunup da açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler, denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezasının infazına karar verilen hükümlüler Covid-19 iznine gönderilmişti.

Açık cezaevi izinleri bitiyor mu? Açık cezaevi Covid izni ne zaman bitecek? Adalet Bakanlığı açıkladı

Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamada açık cezaevlerindeki hükümlülerin koronavirüs kapsamındaki izinlerinin 31 Mayıs'ta sona ereceğini duyurdu.

Açıklamada, "Salgın hastalığın seyri, vaka sayılarındaki düşüş ve aşılama oranı dikkate alınarak Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tavsiye kararları doğrultusunda ülke genelindeki normalleşme süreci nedeniyle Covid-19 izninde bulunan hükümlülerin 31 Mayıs tarihi itibarıyla açık ceza infaz kurumlarına dönmeleri; denetimli serbestlik yükümlülerinden hakkında denetim planı hazırlanarak yükümlülükleri belirlenmiş olanların 1 Haziran 2022 tarihinden itibaren denetim planlarında yazan yükümlülüklere aynen uymaları, hakkında henüz denetim planı hazırlanmamış olanların 1 Haziran 2022 tarihinden itibaren ilgili denetimli serbestlik müdürlüğüne müracaat etmeleri ve işlemlerini başlatmaları gerekmektedir. Hükümlülere dönecekleri ceza infaz kurumlarını Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne ait https://cte.adalet.gov.tr/ resmi web sitesinde oluşturulacak sorgulama ekranı üzerinden öğrenme imkanı sağlanacaktır" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...