Tarih : 06.12.2021 - 14:48 Yorum : 0

Adana dürüm nasıl yapılır? Evde Adana dürüm (Adana Kebap) tarifi, yapılışı ve malzemeleri!

"Adana dürüm nasıl yapılır, acı mıdır? Adana dürüm tarifi, malzemeleri ve püf noktası nedir?" sorularının cevabı MasterChef'te ekrana gelen dürüm hazırlama mücadelesinin ardından araştırılmaya başladı. Yarışmacıların kaptanlık oyunu için kıran kırana hazırladığı birbirinden lezzetli dürümler ekrana gelirken; evde Adana dürüm (Adana Kebap) yapılışı da merak edilenler arasında yerini aldı. İşte, evde Adana dürüme dair merak edilenler...

Adana dürüm nasıl yapılır? Evde Adana dürüm (Adana Kebap) tarifi, yapılışı ve malzemeleri!

Adana dürüm, Adana'nın en sevilen ve özel lezzetlerinden biridir, ülkemizin her yerinde sık sık tercih edilen bir yemektir. Neredeyse birçok dürümcünün vazgeçilmezi olan, menünün başında yer alan Adana kebap (Adana dürüm), evde de kolaylıkla yapılabilmektedir. MasterChef izleyicilerinin merak ettiği ve püf noktalarını öğrenmek istediği Adana Dürüm'ün tarifi, püf noktaları ve evde Adana kebap yapılışı haberimizde...

ADANA DÜRÜM (ADANA KEBAP) TARİFİ

Adana Kebap Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 adet kapya biber
  • 180 gram dinlendirilmiş yağlı kuzu eti
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet domates
  • 2 adet köy biberi
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1,5 santimetre eninde kebap şişleri

ADIM ADIM ADANA DÜRÜM (ADANA KEBAP) YAPILIŞI

  • Dinlendirilmiş kuzu etine tuz ilave edilir ve bu malzemeler zırhta çekilir.
  • Zırhta çekilmiş kapya biber ve kırmızı toz biber de bu karışıma eklenerek yoğrulur.
  • Hazırlanan kıyma karışımından avuç içini dolduracak kadar parçalar alıp şişe sarılır.
  • Etin ele yapışmaması için ara sıra avuç ıslatılır.
  • Her yerin eşit pişmesi için şişteki kıymanın her yeri aynı kalınlıkta olmalıdır.
  • Şişe sarılan ve şekil verilen kebabın rengi koyuya dönene kadar ama kurutmadan pişirilmedilir.
  • İsteğe bağlı olarak domates ve köz biber ile servis edilen Adana Kebap, Adana dürüm olarak da lavaşa sarılarak içine yeşillik ve soğan konularak servis edilebilir.

ADANA KEBAP (ADANA DÜRÜM) PÜF NOKTALARI

  • Kebapları şişe geçirirken uçlarını sıkıştırmanız, malzemenin pişirken dökülmesini önleyecektir.
  • Adana kebap yapmak için, 1 kilo kıyma için 300-350 gram kuyruk yağı koymalısınız, bu karışımın lezzetini arttıracaktır.
  • Kebabı pişireceğiniz ızgara telini yağlamak için, kasaptan kuyruk yağı da temin edebilirsiniz, unutmayın ki; ızgara telinin yağlanması kebabın daha iyi pişmesini ve lezzetlenmesini sağlar.
  • Eğer fırında pişirecekseniz, ızgara telinin altındaki bölmeye bir fırın tepsisi yerleştirin; bu şekilde etlerden akan yağın tepside toplanmasını sağlayabilirsiniz.
  • Yemeği zenginleştirmek için ızgara teline domates, biber ve patlıcan dizebilirsiniz ya da etlerin pişmesine yakın üzerine lavaş koyarak ekmeğin ısınmasını sağlayabilirsiniz.
  • Adana dürüm yapmak istiyorsanız, ısıttığınız lavaşların içine isteğe bağlı yeşillik, soğan de ekleyerek sıkıca sarabilirsiniz.
 
 
YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber