Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ocak 2020 09:44

Adana kebap tarifi, Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap yapımı

Evde Adana kebabı yapmak mı? Evde her yemeği neden yapmayalım? Bize çok zor gibi görünse de aslında içindeki malzeme aynı değil mi? Peki, o zaman neden evimizde kendi malzemelerimiz ve kendi ellerimiz ile Adana kebap yapmayalım? İşte aile halkına, misafirlerinize, sevdiklerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz bu harika kebabı evde yapmak için muhteşem tarifimiz sizlerle…

Adana kebap tarifi, Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap yapımı
Adana kebap tarifi, Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap yapımı,

Evde Adana kebabı yapmak mı? Evde her yemeği neden yapmayalım? Bize çok zor gibi görünse de aslında içindeki malzeme aynı değil mi? Peki, o zaman neden evimizde kendi malzemelerimiz ve kendi ellerimiz ile Adana kebap yapmayalım? İşte aile halkına, misafirlerinize, sevdiklerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz bu harika kebabı evde yapmak için muhteşem tarifimiz sizlerle…

Adana Kebap Tarifinin Püf Noktaları

  1. Adana kebabının orijinal tarifinde, kuyruk yağı kullanılır. Bunun yanı sıra satır kıyma tercih edilir. Fakat biz bunları evde bulamayacağımızdan, sadece kıyma ile kebap yapmak yerine lezzetini arttırmak için; soğan, maydanoz ve sarımsak ekledik.
  2. Çok hızlı piştiği için, sürekli kontrol ederek eti fazla tutmayın. Aksi taktirde etiniz kuruyacaktır.
  3. Fırında fansız olarak pişirmeniz durumunda, etin kuruması önlenecektir.

Evde Muhteşem Lezzeti ile Adana Kebap Tarifi

Malzemeler

  • 350 gram dana kıyma
  • 300 gram kuzu kıyma
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • ½ demet maydanoz

Hazırlanışı

  1. 2 adet kuru soğanı küp küp doğrayın.
  2. Sarımsakların kabuklarını soyun ve ezip soğanlara ekleyin.
  3. 350 gram dana kıymayı ve 300 gram kuzu kıymayı da soğanlarla karıştırarak güzelce harmanlayın.
  4. 1 çay kaşığı pul biberi, 1 çay kaşığı karabiberi ve 1 yemek kaşığı acı biber salçasını ekleyerek yoğurun.
  5. 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. Maydanozları küçük küçük doğrayın ve bunu da köfteye ekleyin. Yoğurun. Ardından bu harcı, buzdolabında 2 veya 3 saat bekletin.
  6. Fırının ızgara telini alın ve kasaptan bir miktar aldığınız kuyruk yağı ile yağlayın. Kuyruk yağı yerine tereyağı da kullanabilirsiniz.
  7. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında fansız olarak kontrollü şekilde 20 dakika pişirin. Güçlü fırınlarda bu süre 10 veya 15 dakikaya düşebilir dikkatli olun.
  8. Yassı şişlere, etleri elinizle yayarak parmaklarınızın izini bırakarak dizin. Kebapçılarda nasıl yaptıklarını görmüşsünüzdür. Telin ucundan aşağıya doğru kıymayı çekerek yayın ve aynı anda hafif parmaklarınızla sıkın.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...