Tgrt Haber
09 Kasım 2018 12:31

Adet azlığına ne iyi gelir, En iyi adet düzenleyici bitkiler

Adet periyodu 21-35 gün arasında değişim gösterir. Adet düzensizliği kadınlarda görülen sağlık problemidir. Adet azlığına ne iyi gelir, En iyi adet düzenleyici bitkiler

Adet azlığına ne iyi gelir, En iyi adet düzenleyici bitkiler
adet düzenleyici

Kadınların adet periyodu 21-35 gün arasında değişim gösterir. Adet düzensizliği birçok kadında görülen bir sağlık problemidir. Adet düzensizliği nedenleri arasında stres, aşırı kilo alımı ve aşırı kilo kayıpları, depresyon, tiroid bozukluğu, karaciğer hastalığı, hormonal dengesizlik, tüberküloz, düşük yapmış olmak diyabet gibi nedenler gösterilebilir. Bizde bu yazımızda sizler için adet düzensizliğini ortadan kaldıracak adet düzenleyici yöntemlerden bahsedeceğiz. Adet azlığına ne iyi gelir, En iyi adet düzenleyici bitkiler nelerdir, nasıl kullanır okumaya devam edin.

Adet azlığına ne iyi gelir, En iyi adet düzenleyici bitkiler

Burada adet düzenleyici bitkiler ve nasıl kullanılır en iyi adet düzenleyici 8 tarifi bulabilirsiniz.

Adet duzenleyici bitkiler Zencefil

Adet düzenleyiciler arasında ilk sırada zencefil karşımıza çıkmakta. Adeti düzenlediği gibi adet ağrılarını da geçirir. 1,5 tatlı kaşığı taze öğütülmüş zencefili 1 bardak suya atıp 5 dakika kaynatın. Tatlandırmak için içerisine bir miktar şeker ilave edebilirsiniz. Günde 3 kere yemeklerden sonra 1 bardak içilmeli. Etkisini görmek için 1 ay düzenli kullanın. 

Adet duzenleyici kür bal ve kuru nane

Adet düzenleyici etkisi yüksek olan bir başka karışım ise bal ve kuru nane. 1 tatlı kaşığı kuru nane ile 1 tatlı kaşığı balı karıştırıp günde 3 kere bu karışımdan yiyebilirsiniz. 

Adet duzenleyici Rezene

Adet düzenleyici bitkilerden bir başkası da rezenedir. Rezene aynı zamanda adet kramplarını azaltmada etkilidir. Bir bardak suyun içerisine 2 yemek kaşığı rezene tohumu atın ve sabaha kadar bekletin. Süzüp âdetiniz düzene girene kadar içmeye devam edin. 

Aloe Vera

Aloe Vera adet düzenleyici etkili bir bitkidir. Aloe Vera hormonlara etki eder ve düzene sokar. 1 tatlı kaşığı bal ve yaprağından çıkarılmış 1 tatlı kaşığı  Aloe Vera jelini karıştırıp kahvaltıdan önce tüketin. 3 ay boyunca kullanmaya devam edin.

Tarçın

Tarçın, âdeti düzenleyici etkiye sahip aynı zamanda insülin seviyesini düzenleyen hidroksi kalkon maddesi içerir. Yarım tatlı kaşığı tarçını bir bardak süte katıp karıştırın. Oldukça lezzetli olan bu içeceği her gün için.

Adet duzenleyici kür havuç suyu

Tam bir demir kaynağı olan âdeti düzenleyen tam bir şifa kaynağı olan havuç suyu... Havuç aynı zamanda hormonların işleyişini de arttırır. 1 bardak havuç suyunu 3 ay boyunca düzenli olarak içip âdetinizi düzene sokabilirsiniz.  

Adet duzenleyici bitkiler çörek otu

Çörek otu ile balı karıştırarak şifalı bir adet düzenleyici hazırlayabilirsiniz. Her gün 1 yemek kaşığı yiyebilirsiniz

Adet duzenleyici hap ilaçlar

Âdeti düzene sokan bazı ilaçlarda bulunmaktadır. İlaç kullanmadan önce mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...