Tgrt Haber
02 Şubat 2019 13:20

Adet Geciktirici Hap Regl Geciktirici Hap

Sürenizi geciktirmek, periyotları atlamak, hatta tamamen periyotları durdurmak için birkaç yöntem vardır. Adet geciktirici haplar, regl dönemizi atlatmak hatta tamamen bir ay, adeti bir sonraki aya kadar geciktirmek için kullanılır.

Adet Geciktirici Hap Regl Geciktirici Hap
regl,period,zencefil,civan perçemi,tarçın

Sürenizi geciktirmek, periyotları atlamak, hatta tamamen periyotları durdurmak için birkaç yöntem vardır. Adet geciktirici haplar, regl dönemizi atlatmak hatta tamamen bir ay, adeti bir sonraki aya kadar geciktirmek için kullanılır. Bunun bazı sebepleri olabilir fakat önemli olan bunu nasıl yaptığınızdır. Bazen çok ağrılı dönemler yaşayanlar için oldukça iyi bir yöntem gibi gözükse de aslında regl döngüsü ile oynamak vücudunuz için hiç de uygun bir durum değildir.

Adet geciktirici ilaçlar,adet olmanıza 3 gün kala alınmaya başlanır. Daha sonra en fazla 20 güne kadar alarak, ilacı kullanmayı bırakırsınız. İlacı bıraktıktan 2 yada 3 gün sonra adet olursunuz. Bu durumda  tam 1 ay adetinizi atlatmış veya geciktirmiş oluyorsunuz.

Adet geciktirici ilaçlar progesteron hormonu içerir. Böylece yapay progesteron seviyenizi dışarıdan müdahale ile yani yapay olarak yükseltir ve rahimdeki çatlamanın olmamasını sağlar. Bu tip ilaçları özellikle kan pıhtılaşmasında problem yaşayan kadınlar almamalıdır. 

Uyarı; Bu tip ilaçlar bir doğum kontrol yöntemi değildir veya hamileliği önlemek için kullanılmaz. Sürekli olarak kullanmak da uygun değildir.
Bu ilaçları hamilelik şüphesi olmayan kişiler kullanmalıdır.

Adet geciktirici hapların yanı sıra, adet geciktirici bitkiler de vardır;

Civanperçemi Ve Zencefil

Civanperçemi ve zencefili birlikte çay şeklinde hazırlamak gerekiyor. Bunun için kaynaya suya civanperçemi ve zencefil atılır. 10-15 dakika kadar kaynatılarak, ılınmaya bırakılır. Günde 2 bardak olacak şekilde her gün bu kür içilir. Bu küre adet olmadan 1 hafta önce başlamak gerekmektedir. 

Uyarı; tansiyon düşüklüğünüz var ise bu kürü uygulamamalısınız. Civanperçeminin özelliklerinden biri de tansiyonu düşürmesidir. Bu yüzden yüksek tansiyon hastaları kullanır. Düşük tansiyonlu kişilerde daha da tansiyonu düşürebileceğinden dikkatli olmak gerekmektedir.

Maydanoz;

Maydanozun çayını demleyerek adet gününüzü 3-4 gün erteleyebilirsiniz. Bunun için kaynayan bir kabın içine 1 demet maydanoz atın ve biraz kaynatıp ılınmaya bırakın. Saplarıyla birlikte attığınız maydanoz suyunu 3 bardağa kadar içebilirsiniz.

Tarçın;

Toz tarçının adet geciktirici etkisi bilinmektedir. Kuvvetli bir etkisi olması sebebiyle özellikle adet zamanı toz tarçın tüketmekten kaçınmak lazımdır çünkü adet döneminde içilirse anında adeti bitirecektir. Eğer adet döneminden 3-4 gün önce birkaç çay kaşığı, bu 2-3 olabilir, toz tarçın tüketilirse adeti geciktirdiği görülecektir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...