Tgrt Haber
02 May 2022 14:10 - Güncelleme : 02 May 2022 14:14

Adetliyken mezarlığa gidilir mi? Regl iken mezarlığa gidilir mi, dua okunur mu?

Ramazan Bayramı bugün tüm İslam alemi için idrak edilmeye başladı. Bayramlarda ziyarette bulunmanın önemi oldukça fazla. Aynı şekilde bayramlarda kabristan ziyareti yapmak da oldukça önemli. Dini günlerde, bayramlarda ya da özel günlerde kabristan ziyaretinde bulunacak kadınlar, "Adetliyken mezarlık ziyareti yapılır mı?" sorusunun cevabını arıyor. Peki, adetliyken mezarlığa gidilir mi? Regl iken mezarlığa gidilir mi? İşte Diyanet açıklaması…

Adetliyken mezarlığa gidilir mi? Regl iken mezarlığa gidilir mi, dua okunur mu?

Ramazan Bayramı'nda mezarlığa gitmek isteyen fakat regl olan kadınlar "Adetliyken mezarlığa gidilir mi? Regl iken mezarlığa gidilir mi?" sorularının cevaplarını arıyor. Adetliyken kabristan ziyareti yapmak isten kadınlar bu durumun doğru olup olmadığını araştırırken merak edilen cevap Diyanetten geldi. İşte detaylar…

REGL İKEN MEZARLIĞA GİDİLİR Mİ? İŞTE DİYANET AÇIKLAMASI

Ramazan Bayramının gelmesiyle birlikte kabir ziyaretinde bulunmak isteyen ancak regl olduğu için bu durumun uygun olup olmadığını merak eden kadınlar için beklenen açıklamayı Diyanet yaptı. Din İşleri Yüksek Kurulu'nun resmi internet sayfasında yer alan bir açıklamada abdestsiz olarak kabir ziyaretinin yapılabileceği belirtilirken kadınların da regl oldukları hallerde bile kabir ziyaretlerini yapabilecekleri ifade edildi.

Kadınların özel hallerinde kabristana gidemeyeceklerine dair herhangi bir hadis bulunmuyor. Bayramlarda kadınlar regl olmalarına rağmen mezarlığa gidebilecekleri gibi dualarını dua niyetiyle ezberden okumalarının caiz olduğu belirtiliyor.

Kadınların adetli iken mezarlık ziyaretinde bulunmalarını yasaklayan bir ayet ya da hadise rastlanmamaktadır. Bundan dolayı kadınların regl hallerinde kabir ziyaretine gitmeleri ve dua amacıyla ezberden dua ayetlerini okumaları caizdir. Adetli olan ölen kişi için dua edebilir.

ADETLİ İKEN MEZAR ZİYARETİNE DAİR HADİS-İ ŞERİF: Âdetli olsun veya olmasın kadınların, cenazenin yanında durmaları, açıp yüzüne bakmaları ve kabir ziyaretinde bulunmaları caizdir (İbn Nüceym, el-Bahr, II, 283).

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...