• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    1191
  • up
    USD
    7.9427
  • up
    EURO
    9.4068
  • up
    GBP
    10.3882
  • up
    Altın
    487.026
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 01.09.2020 - 18:30 Yorum : 0

Afyon Kebabı Nasıl Yapılır? Kolay Afyon Kebabı Tarifi

Afyon ilimize ait yöresel bir yemek çeşidi olan Afyon Kebabı esasında etli bir yemek çeşididir. Merak edilip nasıl yapıldığı araştırılan bu tarifimizde: "Afyon Kebabı nasıl yapılır? Afyon Kebabı tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? Afyon Kebabı tarifi püf noktası nedir?" gibi merak ettiğiniz tüm sorulara cevaplar bulacaksınız. İşte meşhur Afyon Kebabı tarifi ve bu tarif için gerekli olan malzemeler... Afiyet olsun.

Afyon Kebabı Nasıl Yapılır? Kolay Afyon Kebabı Tarifi

Lezzetli, damakta bıraktığı tadı ve pratik bir şekilde yapılan bu muhteşem lezzetin yöresi Afyonkarahisar ilimiz… Yöre halkı başta olmak üzere ünü her tarafa MasterChef programında ulaşan bu enfes et yemeğinin oldukça kolay bir tarifi ve az malzemeleri bulunuyor.

Afyon Kebabı Tarifi

İşte Afyon Kebabı için gerekli malzemeler ve Afyon Kebabı’nın yapılışı...

Afyon Kebabı İçin Alınacak Malzemeler

  • 300 gr dana kuşbaşı
  • 3 tane kebaplık pide (ya da ince tırnak pide)
  • 50 gram tereyağı
  • Biraz sıvı yağ

Afyon Kebabı Nasıl Yapılır? Afyon Kebabı Tarifi

Afyon Kebabı Tarifi

  • Öncelikle 300 gram dana kuşbaşı eti bir düdüklü tencereye koyup hafif ateşte kendi suyunu çekene kadar kavurun.
  • Et, kendi suyunu çekince sıvı yağ ve tereyağı ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Daha sonra üstüne çıkacak kadar sıcak su ekleyin.
  • Son olarak tuzunu da ekleyerek düdüklü tencerenin ağzını kapatın.
  • Düdüklü tencerede 45 dakika kadar pişirin.
  • Diğer tarafta ise pideleri kare şeklinde doğrayın.
  • Et piştikten sonra et suyunu ve etleri birbirlerinden ayrın
  • Pideleri et suyunun içine atıp kevgir ile et suyunun içinden alarak ıslatın.
  • Son olarak üzerine etler konularak servis edin.
  • Bir çeşit İskender kebabına benzeyen yemeğin üzerine dilerseniz yoğurt veya ketçap ilave ederek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber