• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    123556
  • up
    USD
    5.9265
  • up
    EURO
    6.5762
  • up
    GBP
    7.7355
  • down
    Altın
    296.726
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 04.01.2020 - 13:17 Yorum : 1

Ağlayan pasta tarifi ve Ağlayan pasta yapımı, Ağlayan pasta nasıl yapılır

İsmi ağlayan kek ama kendisi tam bir gülümseten tariftir. Keki farklı bir tatla ikram etmek veya tüketmek isterseniz ağlayan kek tarifini mutlaka denemelisiniz.

Ağlayan pasta tarifi ve Ağlayan pasta yapımı, Ağlayan pasta nasıl yapılır

İsmi ağlayan kek ama kendisi tam bir gülümseten tariftir. Keki farklı bir tatla ikram etmek veya tüketmek isterseniz ağlayan kek tarifini mutlaka denemelisiniz.

Ağlayan pasta tarifinin püf noktaları

  1. Keki yapacağınız tüm malzemeleri oda ısısına getirmeden keki yapmaya başlamayın.
  2. Kremşantiyi buzdolabında beklettiğiniz soğuk sütle hazırlayın ki kremşantiniz kek ile buluşmadan önce soğuk olsun.
  3. Kekin mutlaka iyice soğumasını bekleyin. Aksi halde kremşanti ne kadar soğuk olursa olsun kekin üzerinde eriyecektir.

Ağlayan pasta tarifi

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao(25gr)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • 2 paket kremşanti
  • 1,5 su bardağı süt (kek pişince üstüne dökülecek)

Hazırlanışı

  1. Tüm malzemeleri oda sıcaklığına getirin.
  2. Bir karıştırma kabına 4 yumurtayı kırın ve üzerine 1 su bardağı şekeri ilave edin. köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Bunu bir mikser yardımı ile yaparsanız çok daha hızlı bir şekilde bu sonuca ulaşacaksınızdır.
  3. Karıştırdığınız yumurta ve şekerin üzerine 4 yemek kaşığı sütü, 3 yemek kaşığı kakaoyu ve elediğiniz 1 su bardağı unu ilave ederek bir spatula yardımı ile karıştırın. karıştırırken, karıştırma kabının altından üstüne doğru karıştırırsanız, köpük köpük olan yumurta ve şeker sönmeyecektir.
  4. Dikdörtgen bir fırın kabını güzelce yağlayın. Üzerine hazırladığınız kek karışımını dökün ve birkaç kez fırın kabını tezgaha vurarak içindeki havayı çıkartın.
  5. Fırını 160 derecede önceden ısıtın. Kekinizi 160 derecede 30 dakika pişirin.
  6. Kek piştikten sonra hemen fırından çıkartmayın. Bu kekinizin sönmesine neden olacaktır. 15 dakika fırının kapağı yarım açık şekilde bekletin. Ardından dışarı çıkartıp 15 dakika da dışarda bu şekilde ılınmasına izin verin.
  7. Ardından 1,5 su bardağı sütü fırça yardımı ile kekin her yerine sürün.
  8. Kremşantiyi bir karıştırma kabına boşaltın ve üzerine arkasında yazan miktarda sütü ekleyip iyice çırpın. Homojen bir hal alan kremşantiyi kenara alın.
  9. Bir karıştırma kabında da yine paketin arkasında yazan talimata uygun olarak çikolata sosunu hazırlayın.
  10. İyice soğuyan kekin üzerine önce kremşantiyi iyice ve pürüzsüz bir şekilde sürün.
  11. Çikolata sosunu da kremşantinin üzerine her yerine gelecek şekilde döküp yayın.
  12. Ağlayan kekinizi buzdolabında en az 2 saat bekletin. Ardından kare şeklinde dilimleyerek servis edin.
 
 

YORUM YAPIN

 

1 Yorum

  1. Nuran

    Tariflerinizi beğendim.Teşekkürler...

 
Daha fazla yorum
 
© 2004 - TGRT Haber