Tgrt Haber
19 Şubat 2022 15:43 - Güncelleme : 19 Şubat 2022 15:58

18. Akbank Kısa Film Festivali'nin tarihi ve jürileri belli oldu, ödüller için geri sayım başladı!

18. Akbank Film Festivali'nin bu yıl ne zaman gerçekleştirileceği araştırılmaya başladı, bu yıl online düzenlenecek festivale 68 ülkeden 2 bin 81 kısa film, 692 senaryo başvurdu. İlk kez 2004 yılında düzenlenen Akbank Film Festivali, bu yıl 18. kez sinemaseverler ile buluşmaya hazırlanırken; "Akbank Film Festivali ne zaman, ne kadar sürecek, bu yıl festival jürileri kim?" sorularının cevabını merak edenler için detaylar haberimizde...

Akbank Kısa Film Festivali için geri sayım başladı.
Akbank Kısa Film Festivali için geri sayım başladı.

Mart ayında başlayacak 18. Akbank Kısa Film Festivali için geri sayım başladı, sinema dünyasının başarılı projelerinin yer alacağı ve sinemaseverlerin yakından ilgilendiği festivale dair detaylar araştırılmaya başladı. İşte, yurt içi ve yurt dışından birçok kişinin heyecanla beklediği 18. Akbank Film Festivali'ne dair merak edilenler...

18. Akbank Kısa Film Festivali'nin tarihi ve jürileri belli oldu, ödüller için geri sayım başladı!

AKBANK KISA FİLM FESTİVALİ'NE DÜNYA ÇAPINDA İLGİ

Yurt içinde ve yurt dışında oldukça dikkat çeken Akbank Kısa Film Festivali, bu yıl da ilgi odağı oldu. Festivalin uluslararası yarışma jürisi, yönetmen Jacqueline Lentzou, yapımcı Nicolás Celis, belgesel yönetmeni Matjaž Ivanišin, yapımcı Anna Maria Aslanoğlu ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı olarak belirlenirken; Ulusal Yarışma Festival Kısaları ana jüri kadrosu ise oyuncu Büşra Develi, yönetmen Nisan Dağ, oyuncu Okan Bayülgen, görüntü yönetmeni Cevahir Şahin ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan meydana geldi. 

20 yaş ve altı gençlerin kısa filme olan ilgilerini arttırmak ve festival bünyesinde toplamak, gençlerin bu alandaki üretimleri teşvik etmek için bu yıl ilk kez düzenlenecek "Genç Bakışlar" yarışmasının ana jüri üyeleri ise oyuncu Özge Gürel; şair, yayıncı Dündar Hızal ve yönetmen Ahu Öztürk olarak belirlendi. Akbank Kısa Film Forum ana jüri üyeleri ise yazar, senarist Ayfer Tunç; yönetmen Selman Nacar ve yapımcı Bulut Reyhanoğlu oldu.

AKBANK KISA FİLM FESTİVALİ NE ZAMAN, FESTİVAL ÖDÜLÜ NE KADAR?

18. Akbank Kısa Film Festivali Ulusal ve uluslararası olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilecek ve yarışma Bölümü’ne başvuran eserler arasından, festival jürisinin değerlendirmeleri neticesinde belirlenecek Ulusal Yarışma bölümünde "En İyi Kısa Film'" ödülünün sahibine 40 bin TL verilecek. Uluslararası Yarışma bölümünde "En İyi Uluslararası Film" ödülü ise 5 bin dolar ile sahibini bulacak. 

18. Akbank Kısa Film Festivali program içeriğinde ise "Festival Kısaları", "Dünyadan Kısalar", "Genç Bakışlar", "Kısadan Uzuna", "Deneyimler", "Belgesel Sinema", "Perspektif", "Özel Gösterim" ve "Forum" başlıkları yer alacak.

Geniş katılımlı atölye çalışmaları ve söyleşilerden meydana gelecek festival, 21-31 Mart 2022 tarihleri arasında sinemaseverlere keyifli anlar yaşatacak. 

18. Akbank Kısa Film Festivali'nin tarihi ve jürileri belli oldu, ödüller için geri sayım başladı!

AKBANK KISA FİLM FESTİVALİNE DAİR MERAK EDİLENLER

İlk olarak 2004 yılında gerçekleştirilen ve sinemaseverler tarafından uzun yıllardır takip edilen Akbank Kısa Film Festivali, kısa filmleri ön plana çıkarmak, uygun koşullarda gösterimini ve izleyiciye ulaşmasını sağlamak, ülke sinemasına katkıda bulunan yeni sinemacıları desteklemek, kısa filmi tanıtmak, dünyadaki ve ülkemizdeki farklı kültürlerdeki örneklerini sunmak, bir festival kültürü içinde kısa filmin tartışılacağı platformu sağlamak, sinemaseverlerin keyifle izleyecekleri bir festival geleneği oluşturmayı amaç edinmektedir. 

Festival şu ana dek, Abbas Kiarostami, Reha Erdem, Jessica Woodworth, Yeşim Ustaoğlu, Cafer Panahi, Ahmet Uluçay, Tayfun Pirselimoğlu, Coşkun Aral, Barış Pirhasan gibi çok sayıda yerli ve yabancı değerli sanatçıyı masterclasslar ve filmleriyle ağırlamış, katılımcıları sinemanın geniş ufkuyla buluşturmuştur. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...