Tgrt Haber
04 Ocak 2020 09:39

Akıtmanın tarifi, Akıtma nasıl yapılır, En kolay Akıtma yapımı

Akıtmanın son yıllarda değişen ismi kreptir. Krep yabancı kökenli bir kelimedir ve aslında akıtma demektir. Krep tarifi çok çeşitlilik gösteren bir tariftir. Nerdeyse herkesin kendine has bir tarifi vardır fakat bunların içinde, ortak olarak kullanılan bazı malzemeler bulunur. Bunlardan biri süt, diğeri kabartma tozu ve yumurtadır. Sac üzerinde pişiren de mevcuttur, tavada yapan da… biz sizlere evdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz en bilinen tarifi vermek istiyoruz.

Akıtmanın tarifi, Akıtma nasıl yapılır, En kolay Akıtma yapımı
Akıtmanın tarifi, Akıtma nasıl yapılır, En kolay Akıtma yapımı,

Akıtmanın son yıllarda değişen ismi kreptir. Krep yabancı kökenli bir kelimedir ve aslında akıtma demektir. Krep tarifi çok çeşitlilik gösteren bir tariftir. Nerdeyse herkesin kendine has bir tarifi vardır fakat bunların içinde, ortak olarak kullanılan bazı malzemeler bulunur. Bunlardan biri süt, diğeri kabartma tozu ve yumurtadır. Sac üzerinde pişiren de mevcuttur, tavada yapan da… biz sizlere evdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz en bilinen tarifi vermek istiyoruz.

Sütsüz krep

Süte alerjisi olan kişiler, krebi sütsüz olarak da yapabilirler. Bu şekilde tadından bir şey kaybetmez. Sadece anneler, çocukları için besleyiciliği artsın diye süt eklemektedir.

Akıtma tarifinin püf noktası

  1. Akıtma veya krep yaparken en önemli detay, akıtmanın kıvamını iyi yakalamak olmalıdır. Bu kıvamı siz de zamanla bu tarifi uyguladıkça daha iyi fark edeceksiniz. Böylelikle sizler kendi göz kararınıza sahip olacaksınız.
  2. Bunun yanı sıra krepler için en iyi tavalar hangileri diye soracak olursanız, en iyisi kenarları yüksek olmayan teflon tavalardır. Dökümlerde oldukça kullanışlıdır fakat granit tavalar hem ağır hem de krep için sanki çok uygun değil gibi düşünülmektedir.

Yumuşacık kahvaltılık krep tarifi

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağından biraz az un
  • 2 su bardağı süt (dilerseniz yarı yarıya süt ve su karışık kullanılabilir)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Pişirmek için tereyağı veya sıvı yağ

Hazırlanışı

  1. 2 su bardağı sütü veya suyu, 2 su bardağından biraz az unu bir karıştırma kabına alın ve karışımda pürüz kalmayana kadar çırpın.
  2. 2 adet yumurtayı da üzerine ilave edin ve yeniden çırpın. Böylelikle tam kek hamuru gibi olmayan ama ona benzeyen, daha akışkan kıvamlı bir karışım elde edeceksiniz.
  3. Bir yapışmaz tavaya, 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ veya tereyağı döküp ısıtın. Yağı fırça ile tavanın her yerine yayabilirsiniz.
  4. Üzerine bir kepçe hazırladığınız hamurdan dökün ve tavanın sapından tutarak sağ sola oynatarak, hamurun tavanın her yerini kaplamasını sağlayın.
  5. Orta ateşte, krep hamurunun her iki tarafını da pişirin ve servis tabağına alın. Tüm hamur bitene kadar bu şekilde pişirmeye devam edin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...