Tgrt Haber
28 Aralık 2021 11:29

Alparslan Büyük Selçuklu'da sosyal medyaya damga vuran sahne! Balkon konuşması olay oldu

Ekranların sevilen tarih dizisi reyting rekortmeni Alparslan Büyük Selçuklu'da sosyal medyaya damga vuran bir sahne yaşandı. Melik Alparslan'ın aldıkları kalenin balkonuna çıkıp yaptığı konuşma olay oldu.

Alparslan Büyük Selçuklu'da sosyal medyaya damga vuran sahne! Balkon konuşması olay oldu
Alparslan Büyük Selçuklu,barış arduç,,fahriye evcen,

Tarih dizilerinin merakla izlendiği ve bir o kadar da sevildiği günlerde TRT 1'de yayınlanan Alparslan Büyük Selçuklu 8. Bölümüyle izleyicileri hayran bıraktı.

Geçtiğimiz yıl Uyanış: Büyük Selçuklu’yla hayran kitlesini arttıran bu yıl ise daha da geçmişe gidip Melikşah’ın babası ve Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan’ın nefes kesen destansı hikayesini anlatan Alparslan Büyük Selçuklu diziyle bir kez daha gönülleri fethetti.

Alparslan Büyük Selçuklu'da sosyal medyaya damga vuran sahne! Balkon konuşması olay oldu

Yönetmenliğini Sedat İnci'nin yaptığı, başrollerinde Barış Arduç ile Fahriye Evcen'in yer aldığı Alparslan: Büyük Selçuklu her yayınlandığı bölümle reyting rekorları kırmaya devam ediyor.

“ŞİMDİ HÜKÜM OĞUZ ÇOCUKLARININDIR”

Alparslan, Vaspurakan'ın fethi öncesinde alınan kalenin burçlarına çıkarak yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi hüküm, Muhammed aşığı, kurt bakışlı Oğuz çocuklarınındır. Şehitlerimiz, toprağın üstünü yurt kılalım diye, toprağın altındadır. Diktiğimiz sancak burada, onların ruhu, arş-ı aladadır. Çoklar diye geri durmadık, azız diye yerinmedik. Korkmadık, savaştık. Andolsun ki, kafir gözyaşı altında tek bir Türk mezarı bırakmayacağız. Gece uyumadan, gündüz oturmadan, büyük ülkümüz için gayret edeceğiz. Ve birgün, Vaspurakan'ı da alacağız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...