Tgrt Haber
24 Kasım 2021 09:25

Altın, dolar ve euro fiyatı bugün ne kadar? İşte piyasalarda son durum

Dün 13,50 ile tarihi zirvesini görerek piyasa kapanışına doğru 13 liranın altına çekilen dolar kuru bu sabah yeniden yükselişe geçti. Dolar salı günü 13,18 lirayı gördü. Euro da 14,81 TL'den el değiştiriyor. Gram altın ise dün dolardan güç alarak 780 lira rekorunu kırdı. Gram altın bu sabah 760 lira seviyesinde bulunuyor.

Altın, dolar ve euro fiyatı bugün ne kadar? İşte piyasalarda son durum
altın,dolar,euro,döviz,türk lirası,merkez bankası

Piyasalar gözünü bugün ABD’den gelecek açıklamalara çevirdi. ABD Merkez Bankası (Fed) 2-3 Kasım'da gerçekleştirdiği toplantının tutanaklarını yayımlayacak. Yatırımcılar Fed’in izleyeceği faiz patikasıyla ilgili herhangi bir ipucu için bu akşam yayımlanacak tutanaklarında nelerin konuşulduğunu yakından takip edecek.

Geçen hafta 1875 dolara tırmanarak 5 ayın en yüksek seviyesini gören ons altın bu hafta başında 1850 doların altında başladı. Ancak ABD Başkanı Joe Biden’ın Jerome Powell’ın Fed başkanlığına yeniden aday gösterilmesi sonrasında sert bir düşüş yaşadı ve 1800 doların altına geriledi. Ons altın Salı günü 1794 dolar civarında işlem görüyor.

Gram  altın ise küresel altın fiyatlarındaki gerilemeye rağmen dün yurt içinde dolar/TL’nin bir günde yaklaşık yüzde 18 değer kazanarak 13,50’yi görmesinden destek buldu ve tarihi zirvesini 780 liranın üzerine taşıdı. Gram altın bu sabah 760 lira civarında seyrediyor.

İslam Memiş Dolar Ve Altında Yaşanan Gelişmeleri Değerlendirdi

DOLAR VE EURO YENİDEN YÜKSELİŞTE

Dün piyasalarda olağanüstü bir gün yaşandı. Türk Lirası dolar karşısında bir günde yaklaşık yüzde 18 değer kaybetti. Dolar/TL kuru zirvesini 13,50’ye taşırken, euro da 15,20 seviyesini gördü. Kur akşam piyasa kapanışına doğru 13 liranın altına çekilse de bu sabah yeniden yükselişe geçti. Dolar Salı günü yüzde 2,1 prim yaparak 13,18 liraya yükseldi. Euro da yüzde 2,24 değer kazancı ile 14,81’den el değiştiriyor.

DUAYEN YATIRIMCI MOBIUS’TAN TL DEĞERLENDİRMESİ

Duayen yatırımcı Mark Mobius Türk Lirası ve dolar ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Mobius, kur krizi ile karşı karşıya kalan tek ülkenin Türkiye olmayabileceğinin altını çizerken daha yüksek ABD getirilerinin dolar borcu olan diğer ülkelere de darbe vuracağını söyledi. Mobius yayında kur krizine karşı kırılgan olan ülkelerle ilgili detay vermedi. Mobius, Türk lirasındaki kaybın diğer ülkelere etkisi olabileceğini de ifade etti.

"TÜRKLER NE OLURSA OLSUN HAYATTA KALIR"

Mobius, Kasım ayında Bloomberg HT'ye verdiği söyleşide Türkiye ile ilgili olumlu ifadeler kullanmıştı.

Mobius, söyleşide "Yıllardır Türkiye'ye yatırım yapıyorum, Türkler ne olursa olsun hayatta kalır. Türk şirketler TL değer kaybetse bile dolar cinsinden para kazanabiliyor. Sayıların yanı sıra her zaman şirketin kendi yönetimine de bakıyoruz" diye konuşmuştu.

“PİYASA GERÇEKLİĞİNİ YANSITMIYOR”

Dün yaşanan hareketlilik sonrası Ankara’da kritik bir toplantı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nu Külliye’de kabul etti.

Toplantının ardından Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın uygulanmakta olan dalgalı kur rejimi altında kur seviyesine ilişkin bir taahhüdü yoktur. Döviz kurları, serbest piyasa dinamiklerince arz ve talep koşullarınca belirlenmektedir. Merkez Bankası belli koşullar altında kalıcı yön amacı taşımadan sadece aşırı oynaklığa müdahale edebilmektedir.

Döviz piyasalarında gerçekçi olmayan ve iktisadi temellerden tamamen uzak, sağlıksız fiyat oluşumları gözlemlenmektedir. Şirketlerimiz ve vatandaşlarımızın aşırı oynak piyasa koşullarında iktisadi temellerden tamamen uzak değerlerden işlem yaparak olası kayıplara karşı uyarılması lüzumu üzerine bu açıklamaya gerek duyulmuştur” denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...