Amerikan salatası nasıl yapılır, Amerikan salatası tarifi ve yapımı
Amerikan salatası, özelliklerin hanımların günlerinde, toplantılarında ve ani misafir zamanlarında sıklıkla yaptıkları pratik bir salata türüdür. Yapmak oldukça kolaydır. Özellikle garnitürü, her markette bulunan konservelerden hazırlarsanız, daha çabuk hazırlayabilirsiniz. Üzerine dereotu ile de servis ederek şık bir sunum hazırlayabilirsiniz.
Amerikan salatası, özelliklerin hanımların günlerinde, toplantılarında ve ani misafir zamanlarında sıklıkla yaptıkları pratik bir salata türüdür. Yapmak oldukça kolaydır. Özellikle garnitürü, her markette bulunan konservelerden hazırlarsanız, daha çabuk hazırlayabilirsiniz. Üzerine dereotu ile de servis ederek şık bir sunum hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
- 1,5 su bardağı bezelye
- 2 adet büyük boy patates
- 2 adet büyük boy havuç
- 10 adet kornişon turşusu
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- Havuç, bezelye ve patates yerine, hazır garnitür karşımı alarak direk olarak salatayı hazırlamaya başlayabilirsiniz.
Hazırlanışı
Eğer hazır bir garnitür konservesi ile bu salatayı yapacaksanız, bu garnitürün suyunu boşalttıktan sonra bir kaba su doldurarak tekrar suda beklemesini sağlayın. Bu şekilde konserve kokusu gidecektir.
Bezelye, havuç ve patatesi ayrı bir şekilde haşlayın. Sebzeleri çok uzun süre haşlamayın, karıştırma esnasında çamur olmaması için dikkatli haşlamalısınız.
Haşladığınız sebzeleri soğuk suya tutun ve şoklayın.
Bir kâsede yoğurdu, tuzu ve mayonezi iyice karıştırın. Yoğurt az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.
Üzerine istediğiniz şekilde dilimlediğiniz kornişon turşuları ve hazırladığınız haşlanmış sebzeleri ekleyin.
İyice karıştıktan sonra servis yapın.