Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Şubat 2019 16:18

Amigurumi tarifleri ve kolay bebek yapımı, Amigurumi başlangıç ve Amigurumi bebek yapımı tarifleri

Amigurumi tarifleri ve amigurumi yapımı, Amigurumi başlangıç ve Amigurumi bebek yapımı tariflerini haberimizde derledik. Amigurumi başlangıç seviyesinde olanlar ve Amigurumi bebek yapım tariflerini haberimizde topladık. Amigurumi son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz Japon kökenli bir kelimedir. Amigurumi bir tığ yardımıyla örülüp içi doldurulmuş oyuncak anlamına gelmektedir.

Amigurumi tarifleri ve  kolay bebek yapımı, Amigurumi başlangıç ve Amigurumi bebek yapımı tarifleri
amigurumi,bebek tarifleri,amigurumi bebek tarifleri ve şekilleri

Amigurumi tarifleri ve amigurumi yapımı, Amigurumi başlangıç ve Amigurumi bebek yapımı tariflerini haberimizde derledik. Amigurumi başlangıç seviyesinde olanlar ve Amigurumi bebek yapım tariflerini haberimizde topladık. Amigurumi son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz Japon kökenli bir kelimedir. Amigurumi bir tığ yardımıyla örülüp içi doldurulmuş oyuncak anlamına gelmektedir.Çocuklar için hem sağlıklı olmasından dolayı hemde eğlendirici olmasının yanı sıra plastik ve sağlıksız oyuncaklar yerine tercih edilebilecek seçenek sunması açısından oldukça önemli bir rol oynar. Gündemimizi sarsan ve günümüz çağında tehlikeli oyuncakların yanı sıra çocuklarımıza oyuncak yapmanın tam zamanı...

Çocuklara ve yakın eş dost akraba çoçuklarına hediye denildiğinde belki de akla gelen ilk şey oyuncaktır. Hayal dünyalarının ve gelişimleri için oyuncaklarla oynamaları gereken çocukların, sağlıklı oyuncak seçimi de son derece önemlidir.

Plastik ve ucuz oyuncakların çocuk sağlığı ve gelişimi açısından oldukça zararlı olduğu gözlenmektedir. Fakat kaliteli oyuncakların fiyatları da zaman zaman aile bütçesini zorlamaktadır.

Bütçeyi zorlayan kaliteli oyuncakların yanı sıra tam bu noktada çocuğunuza ve kendi yakınlarımıza kendi elinizle ve kendi imkanlarınızla oyuncak yapmayı kim istemez. Ayrıca manevi bir değer katılan bu oyuncaklar bebekleriniz için mükemmel bir seçenek oluşturacaktır.

AMİGURUMİ NASIL YAPILIR?

Peki Amigurumi nedir?

Örgü tığı yardımıyla sık iğne tekniği sistemini kullanarak oyuncak yapma ve yaptırma sanatına amigurumi denir. Kelime anlamının kökeni japoncadır ve Ami örülmüş, nugirimi ise doldurulmuş oyuncak anlamına gelmektedir.

Peki Amigurumi bebekleri hangi ipten örülür?

Her türlü ipten amigurumi yapılabilir ama kullanmış olduğunuz ipin çok ince olmaması sizin için daha iyi olur çünkü uğraştırmamış olacaktır. Ayrıca özellikle oyuncağın zamanla tüy yapacak olmasını aklınızdan çıkartmamanız gerekir. Bu sebepten dolayı ipin tüy yapmayan cinsten bir yün ipi tercih etmeniz çocuğunuzun sağlığı açısından ve oyuncağın uzun kullanım süreli olması bakımından son derece önemlidir.

Bebekler için uygun olana tüysüz, pamuklu yünler amigurumi oyuncaklar için en ideal biçimidir. Kolay kolay yıpranmayan ve kopmayan bir ip tercih etmeniz de hem sizin açınızdan hemde oyuncağınızın uzun ömürlü olması bakımından önemli faktördür.

Peki Amigurumi oyuncakları için gerekli malzemeler nelerdir?

Amigurumiye başlamaya karar vermişseniz, örgü malzemeleri ve hobi mağazalarınında bulunan bir dükkandan ucu fazla kalın olmayacak alüminyum tığlar ve bu alacağınız tığa uygun yünler almak zorundasınız. Amigurumi örgüsü için sürekli ilmek saymak zorundasınız bu nedenle size yardımcı olacak bir ilmek işaretleyicisi de almanızda fayda olacaktır. Yapacağınız Amigurumi oyuncağın şekline göre de ek malzemeler almakta fayda vardır. Bu malzemeler tamamen yapacağınız oyuncağın şekline ve ebatına göre değişiklik gösterecektir. Ayrıca yapacağınız oyuncağınızın gözleri için amigurumi gözleri, içini doldurmak için elyaf ve detaylar için daha ince iplere ve iğnelere ihtiyacınız olacaktır.

Peki Amigurumi nasıl yapılır?

Temel sistemi tığ ile sık iğne tekniği kullanılması gerekir. Ayrıca yapılacak oyuncağa uygun olarak gerekli yerlerde ilmek arttırıp eksilterek oyuncağı şekillendireceksiniz.

AMİGURUMİ BEBEK ÇEŞİTLERİ

Peki Amigurumi sihirli halka nasıl yapılır?

Amigurumiye başlarken birden fazla yöntem vardır. Bunlardan en çok tercih edileni ise sihirli halka yapımıdır. Sihirli halka diğer adıyla ayarlanabilir halka yapımı oldukça kolaydır. İpinizden uzun bir kuyruk bırakarak bir halka oluşturun ve halkanın ortasından tığ geçirerek bir ilmek alın. Tığa tekrar bir ilmek alın ve ilk ilmeğin içinden geçirin. Bu şekilde halka içinden istediğiniz kadar sık iğne geçirebilirsiniz. İçerisine 6 sık iğne yaptıktan sonra başta bıraktığınız uzun kuyruğu çekerek sıkıştırın. Sihirli halkanızı yaptınız bile.

Peki Amigurumi zincir örgü nasıl yapılır?

İpliği bir halka yapın ve tığı içinden geçirerek bir ilmek alın. Tekrar ilmek alıp ilk yaptığınız ilmeğin içinden geçirerek örmeye devam edin. Bu şekilde kendiniz amigurumi zincir örgünüzü oluşturacaksınız.

AMİGURUMİ RESİMLİ ANLATIM VE AMİGURUMİ NASIL YAPILIR?

Peki Amigurumi artırma ve azaltma nasıl yapılır?

Amigurumi örgülerde artırma ve azaltma oldukça basittir. Sık iğne tekniği kullanılarak yapılır. Aynı ilmek içine iki defa sık iğne yapılır, bazı model tariflerine göre aynı yere 3 sık iğne olarak da yapılabilir. Ama genel olarak tercih edilen aynı yere 2 kez sık iğne ile yapılarak artırma yöntemidir. Eksiltme yapmak için ise yan yana iki ilmeğe batarak ikisinin ilmeklerini birlikte örme tekniğiyle yapılır.

Amigurumi ilmek kaydırma nasıl yapılır?

Amigurumide ilmek kaydırma için ilmeğin içine batıp ilmek çıkartılır ve direkt olarak geçilir. Yapımı oldukça basittir ve birçok modelde kullanılır.

Amigurumi sık iğne nasıl yapılır?

İlmeğin içine batırıp ilmek çıkartıyorsunuz. Tekrar tığa ip dolayıp iki ilmeği beraber örüyorsunuz. Bir ilmek tığda zaten vardı, bir ilmeği de siz çıkartıyorsunuz.

Amigurumi bitirme nasıl yapılır?

Amigurumi bitirildiğinde genellikle ipi kesme ve içinden çıkartarak saklama şeklinde yapılır. Eğer top gibi bir nesne örülmüşse bir sonraki ilmeğin içine ilmek kaydırma yapılır ve ipi kesip goblen iğneye takılır. Her ilmek içinden ip geçirilerek ip sıkıca çekilir ve fazla kısım kesilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...