Tgrt Haber
29 Ocak 2020 12:03

Anne kurabiyesi tarifi, Anne kurabiyesi nasıl yapılır ve Anne kurabiyesi yapımı ve hazırlanışı

Türk tarihinin en çok yapılan ve en eski tarifi olan, portakallı anne kurabiyesinin tarifini sizler için bir kez de biz hazırlamak istedik. Bu kurabiyeyi sevmeyen var mı bilmiyoruz ama bu kurabiye hemen hemen herkesin evinde pişmiştir.

Anne kurabiyesi tarifi, Anne kurabiyesi nasıl yapılır ve Anne kurabiyesi yapımı ve hazırlanışı
Anne kurabiyesi tarifi, Anne kurabiyesi nasıl yapılır ve Anne kurabiyesi yapımı ve hazırlanışı,

Türk tarihinin en çok yapılan ve en eski tarifi olan, portakallı anne kurabiyesinin tarifini sizler için bir kez de biz hazırlamak istedik. Bu kurabiyeyi sevmeyen var mı bilmiyoruz ama bu kurabiye hemen hemen herkesin evinde pişmiştir.

Portakallı Çatlak Anne Kurabiyesi

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 4-4,5 su bardağı un

Hazırlanışı

  1. Bir karıştırma kabına oda sıcaklığında tereyağını ve yumurtayı ekleyin ve elinizle biraz mıncıklayıp yoğurun.
  2. 1 su bardağı toz şekeri ekleyin ve karıştırın. Sonra da 1 portakalın kabuğunun beyaz yerlerine inmeden rendeleyip suyunu sıkıp ekleyin.
  3. Karışıma 2 su bardağı unu ekleyin ve 1 çay kaşığı karbonat ilave ederek iyice yoğurun.
  4. Daha sonra 1 su bardağı daha unu ekleyin. Yoğurun.
  5. Kalan unu avucunuza dökerek eklemeye başlayın. Unu hamura iyice yedirdikten sonra diğer unu ihtiyaç varsa ekleyin.
  6. Hamur kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde ettikten sonra hamurdan parçalar kopararak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Hafif tümsek, kozalak şekli verin. Kurabiyelerin üzerini toz şeker dolu bir çay tabağına batırın ve 180 derecede çatlayıp hafif pembeleşene kadar pişirin.

Şekerli Portakallı Nefis Anne Kurabiyesi

Malzemeler

  • 2 yumurta (birinin sarısı üstüne)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 portakal ya da limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 buçuk su bardağı un

Hazırlanışı

  1. Bir karıştırma kabının içine 1 yumurtanın tamamını, diğer yumurtanın sadece beyazını, 1 su bardağı toz şekeri, 1 çay bardağı yoğurdu ve 1 çay bardağı sıvı yağı ve 1 adet beyazına inilmeden rendelenmiş portakal veya limon kabuğu rendesini alın ve güzelce yoğurarak karıştırın.
  2. 4,5 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu ve 1 paket vanilyayı ekleyin yoğurun. Hamurunuz kulak memesine gelecektir. Bu yüzden ununuzu yavaş yavaş ekleyin. İyice yoğurduktan sonra tekrar ihtiyaç varsa unu o zaman ilave edin. Hamur sert bir hamur olmayacaktır.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Bir tabağa yumurta sarısını diğer tabağa da biraz toz şeker dökerek, kopardığınız hamuru önce yumurtaya sonra şeker dolu tabağa atarak bulayın.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine hazırladığınız kurabiyeleri dizin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin ve servise hazır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...