Tgrt Haber
13 Aralık 2018 13:41

Anne Sütünü Arttıran Yiyecekler İçecekler Nelerdir Süt Yapan Yiyecekler

Emzirme tekniğinizi doğru yapmanız ve emzirmeyi daha sık yapmanız, anne sütünün sağlıklı oluşumunu sağlamak ve sürdürmek için gerekli olan en önemli iki eylemdir. Yazımızda, bir çok yeni annenin merakl ettiği Anne sütünü arttıran yiyecekler içecekler nelerdir süt yapan yiyecekler hakkındaki sorularınıza cevaplar bulacak ve Süt yapan besinler nelerdir öğreneceksiniz.

Anne Sütünü Arttıran Yiyecekler İçecekler Nelerdir Süt Yapan Yiyecekler
hamile,anne,emzirme,ane sütü

Anne Sütünü Arttıran Yiyecekler İçecekler Nelerdir

Sizde eğer birçokları gibi yeni bir anneyseni, bebeğiniz için yeterli anne sütü sağlayabilme konusunda endişeleriniz olabilir. Bu yaygın bir korku olsa da, gerçekten yeterli anne sütü sağlayamayan anne sayısı oldukça azdır. Fakat yinede anne sütünüz azsa, bu genellikle birkaç kolay yöntemle doğal olarak arttırılabilir. Öncelikle emzirme tekniğinizi doğru yapmanız ve emzirmeyi daha sık yapmanız, anne sütünün sağlıklı oluşumunu sağlamak ve sürdürmek için gerekli olan en önemli iki eylemdir. Yazımızda, bir çok yeni annenin merakl ettiği Anne sütünü arttıran yiyecekler içecekler nelerdir süt yapan yiyecekler hakkındaki sorularınıza cevaplar bulacak ve Süt yapan besinler nelerdir öğreneceksiniz.

Süt Yapan Yiyecekler Besinler Nelerdir?

SÜT YAPAN YİYECEKLER SARAÇOĞLU Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu

  • Taze beyaz üzüm; Günde iki porsiyon taze beyaz üzüm tüketmek anne sütünü artırıcıdır.
  • Dereotu; Sabah-akşam yemeklerden önce tüketeceğiniz dereotu sütünüzün artmasını sağlayacaktır.
  • İncir (taze veya kurutulmuş); Sabah-akşam yemeklerden önce tüketeceğiniz dereotu sütünüzün artmasını sağlayacaktır.
  • İncir-havuç; Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine sekiz - dokuz adet kuru inciri ikiye bölüp atınız. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte beş dakika kaynatınız. Beşinci dakikadan sonra içerisine bir adet havucu dilimleyip ağzı kapalı olarak kısık ateşte üç dakika daha kaynatınız. Ilıyınca süzünüz. 21 gün boyunca öğleden önce ve öğleden sonra aç veya tok karnına birer su bardağı içiniz.

Bu kürler aynı anda uygulanmaz. İncir-havuç kürü hariç, uygulama süresi bir haftadır. Bir haftanın sonunda uygulama bırakılır. Bir hafta uyguladığınız herhangi bir kürden sonra tekrarlama ihtiyacı duyarsanız bu defa başka bir kürü uygulamanızda bir sakınca yoktur. Örneğin, bir hafta taze beyaz üzüm kürü uygulayıp bıraktınız. Daha sonraki bir dönemde yine bir hafta olmak üzere dereotu veya kuru incir kürünü uygulayabilirsiniz

SÜT YAPAN YİYECEKLER CANAN KARATAY

  • Zeytinyağını bol bol tüketebilirler. Her sabah ve akşam, yarım türk kahvesi fincanı zeytinyağı tüketilmelidir.
  • Günde mutlaka en az 1 yumurta yemek gerekir. Gün ortasında veya akşam yemeklerinde de tercih edilebilir. Omlet, rafadan, sebzeli vs yapılabilir.

SÜT YAPAN YİYECEKLER LİSTESİ SÜT YAPAN İÇECEKLER

  • Çemen otu tohumları; Çemen otu tohumları, nesiller boyunca anne sütü üretimini arttırmak için kullanılmıştır. Bebeğinizin beyin gelişimi için önemli olan omega-3 yağları açısından zengindir. Ayrıca çemen otu yaprakları, beta-karoten, B vitamini, kalsiyum ve demir açısından zengin oldukları için kullanabilirsiniz. Çemen otu tohumu çayı demlerken eklenebilir veya sebze hazırlığında kullanılabilir. 
  • Rezene tohumları; Süt sağımını arttırmak için kullanılır ayrıca gaz ve kolik azaltmak için kullanılır. Bir bardak suya bir çay kaşığı rezene tohumu koyun ve bir gece bekletin ve demleyin. Bunu, her sabah tüketebilirsiniz.
  • Sarımsak; Sarımsak, bağışıklık sistemini güçlendirmek, kalp hastalığını önlemek ve iyileştirici etkilere sahip olmak gibi faydaları olan bir yiyecektir. Sarımsak, anne sütünün tadı ve kokusunu etkileyecek ve dolayısıyla ılımlı olarak tüketilmelidir.
  • Yeşil yapraklı sebzeler; Ispanak, lahana, çemen otu yaprakları ve hardal yeşillikleri gibi yapraklı sebzeler demir, kalsiyum ve folat gibi büyük bir mineral kaynağıdır. Bol miktarda vitamin içerir ve anne sütünün üretimini arttırdığı kabul edilir. Günlük olarak yeşil yapraklı sebzeleri mutlaka öğünlerinize eklemelisiniz.
  • Kimyon tohumu; Kimyon tohumunun, sindirime yardımcı olduğu bilinmektedir. Kabızlık, asidite ve şişkinliğe yardımcı olur. Ayrıca vitamin ve kalsiyum ile doludur. Salatalarda kullanın ya da bir gece suda bekletin ve suyunu için.
  • Susam çekirdeği; susam çekirdeği tohumu, bebeğinizin büyümesi için son derece önemli olan kalsiyum kaynağıdır. Doğumdan sonra, annenin bile etkili ve tam olarak iyileşmesi için kalsiyuma ihtiyacı olacaktır. Günlük öğünlerinizde de susam tohumunu kullanabilir ya da gibi tatlı yiyecekler hazırlayabilirsiniz.
  • Fesleğen; süt üretimine yardımcı olurken, sakinleştirici etkisi, bağırsak hareketine yardımcı olması ve sağlıklı bir iştahı teşvik etmesi ile de bilinir. Çayını da demleyebilirsiniz.
  • Yulaf ezmesi; Yulaf ezmesi, enerji açısından zengin olmakla birlikte, diyabet sonrası doğum kontrolünü kontrol etmek için mükemmeldir. Sindirim sisteminiz üzerinde olumlu etkisi olan lif bakımından zengindir. Kahvaltıda yulaf yiyebilir veya yulaf kurabiyeleri hazırlayabilirsiniz. Beslenme uzmanları, anne sütü üretimini arttırmak için yulaf tüketimini önermektedir.
  • Arpa; Salatalarda veya sıcak suda bekletin ve ertesi gün su tüketebilirsiniz.
  • Havuç
  • Kuşkonmaz; A vitamini ve K bakımından zengin olan yüksek lifli bir besindir ve laktasyondan sorumlu olan hormonu uyarır. Lezzetli bir yemek veya atıştırmalık için hafifçe buharda veya tavada başka bir sebzeyle soteleyin.
  • Kayısılar: Kayısı, hormonal dengesizliklerin stabilize edilmesine yardımcı olmak için mükemmeldir ve hem doğumdan önce hem de sonra tüketilmelidir. Emzirmeye yardımcı olur ve ayrıca kalsiyum ve lif bakımından da zengindir. Sabah yulaf ezmesi diyetinize kayısı ekleyin.
  • Somon: Taze somonu, diyetinize eklemelisiniz. Omega-3 yağ asitleri ve esansiyel yağ asitleri ya da süper gıda olarak kabul edilen ve emzirmeye yardımcı olan EFA açısından zengindir. Sütü daha besleyici hale getirir. Somon balığı çok farklı şekillerde olabilir - buğulanmış, ızgara veya tavada kızartılmış olarak tüketebilirsniz.
  • Tatlı Patates: Tatlı patates, anneye enerji sağlamak için önemli olan karbonhidratlardan zengindir. C vitamini, B kompleksi ve magnezyum açısından zengindir. Tatlı patatesleri hem lezzetli hem de tatlı yemeklerde çeşitli şekillerde pişirebilirsiniz.
  • Badem: Vitamin E ve omega-3 açısından zengindir. Süt verimini artırmak için bademleri çiğ yiyebilir veya badem takviyeleri bulabilirsiniz. Dünyanın birçok yerinde bademler içerdikleri muazzam sağlıklı özelliklerden dolayı en iyi atıştırmalık olarak kabul edilmektedir, bu aynı zamanda bademlerin emziren anneler için doktorlarca tavsiye edilmesinin de sebebidir.
  • Dereotu: Evde hızlı bir şekilde anne sütünü nasıl artıracağınızı merak ediyorsanız, cevap dereotudur. Magnezyum, demir ve kalsiyum açısından zengindir, bu da onu anne sütü üretiminin odaklandığı herhangi bir öğün için ideal bir katkı haline getirir.
  • Su: Süt üretimini iyileştirmek için yeterli su alımı şarttır. Bu nedenle, gün boyunca eşit olarak yayılmış miktarlarda bol bol su içmeyi unutmayın.
  • Süt: Süt, özellikle inek sütü doğal olarak folik asit, kalsiyum ve sağlıklı yağlar ile doludur. Bu sadece süt üretimine yardımcı olur, ancak sütün bebeğiniz için besinsel olarak dengeli olmasını sağlar. Anne sütü üretimindeki artışı garanti altına almak için günde iki kez bir bardak süt içtiğinizden emin olun.
  • Nohut
  • Pancar
  • Mercimek
  • Tofu
  • Karpuz
  • Yeşil çay
  • Greyfurt
  • Taze beyaz dut
  • Haşlanmış taze beyaz dut kurusu
  • Kereviz
  • Taze kereviz yaprakları
  • Bal kabağı
  • Çilek
  • Kıvırcık salata
  • Sumak
  • Rezene çayı
  • Tere
  • Dut pekmezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...