Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Mart 2019 10:42

Anne sütünü arttıran yiyecekler ve anne sütünü arttıran yöntemler

Bebeğini dünyaya sağlıklı bir şekilde getirmek için elinden geleni yapan anneler, minik yumurcağınızı kucağınıza aldıktan sonra sütünüzün yetmediğini düşünüyorsanız hem sizi, hem de bebeğinizi rahatlatacak altın önerilerimiz olacak. Anne sütünün bebeğe faydasını saymakla bitiremeyiz. Bir gerçek var ki anne sütü bebeğinizi daha sağlıklı bir hale getirirken siz de emziren bir anne olarak emzirmenin, lohusalık döneminde sizi ne kadar rahatlattığına ve iyileştirdiğine şahit olacaksınız.

Anne sütünü arttıran yiyecekler ve anne sütünü arttıran yöntemler
anne sütünü arttıran yöntemler,anne sütünü arttırmanın yolları,anne sütü arttırma önerileri

Annenin Emzirmeye, Bebeğin Anne Sütüne İhtiyacı Var, Hakkı Var!

İlk 6 ay, anne sütü bir bebek için vücutta olağanüstü bir etki gösterir. Evet, tercihen 1 yıl boyunca bir bebek annesinin sütüne muhtaçtır. Buna mukabil annenin de emzirmeye ihtiyacı var. Anne ile bebek arasındaki bu temasın, ta yüreğinizden, göğüs damarlarınıza karışan aşk ile sütün artmasının ve devamlılığını sağlayan en önemli faktörden biri diyebiliriz. Çünkü süt salınımı tamamen hormonlar ile ilgilidir ve hormonlar beyniniz tarafından organize edilir. Bu sebeple göğsünüzden düzenli olarak 10 dakika boyunca pompa ile süt sağdığınızda bir süre sonra tempoya girerek düzenli bir süt akımı gerçekleşecektir.

Peki ya anne sütünü arttırmak için ne yapmanız gerekir?

Ülkemizde birçok anne sütüm artsın, diye gereksiz yere tatlı ve komposto tüketerek farkında olmadan kilo alıyor. Bu yanlış inanışlar hayatımızın her döneminde olduğu gibi maalesef annelikte de yaygın. Oysa anne sütü bol su içerek, dinlenerek ve yüksek moralle daha çok artar. Emzirme döneminde sütü az gelen anneler bu besinleri tüketerek sütünüzü fazlalaştırabilir, bebeğinizi rahatlatabilirsiniz.

anne sütü arttırma yöntemleri

Anne Sütünü Arttırmak İçin Su Tüketin

Her insanın normal şartlar altında günde 2 ila 2,5 litre su tüketmesi gerekiyor. Fakat emziren annelerin bu miktarı 3 litreye çıkarması önemli. Vücudun susuz kalması süt üretimini de olumsuz etkiler. Her annenin günlük olarak 3 litre suyu tüketmesi sütünüzü arttırmaya yardımcı olur.

Bitkisel Gıdalar ve Sebzeler Tüketin

Yeşil yapraklı yiyeceklerden ısırgan, karalahana, kırmızı pancar, ıspanak, gibi sebzeler mineral ve vitamin bakımından oldukça zengindir. Tüketilen her bu sebzeler emzirme esnasında ihtiyacınız olan kaloriyi sağlıklı bir şekilde almanızı sağlar. Yeşil yapraklı sebzelerin içeriğindeki “fitoöstrojenler” süt salgılamak için ihtiyaç duyduğunuz hormonları üretir ve düzenler. Yani, ne kadar çok yeşil sebze tüketirseniz o kadar bol süte sahip olursunuz.
Yeşil yapraklı sebzeleri çiğ ya da az haşlanmış şekilde gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

anne sütü arttırma fikirleri ve hangi besinler anne sütünü arttırır

Anne Sütünü Arttırmak İçin Yulaf Tüketin

Yulaf kolesterolün düşmanıdır. Ayrıca kan basıncını düzenler ve anne sütünün artmasında çok önemli rol üstlenir. Oksitosin, prolaktin gibi anne sütünün üretilmesinde etkili olan bu hormonların düzenlenmesini sağlar.

Anne Sütünü Arttırmak İçin Havuç Tüketin

Karoten ve A vitamini yönünden çok zengin olan havuç fitoöstrojen de içerdiği için,  ister çiğ, ister salatada, ister suyunu içerek hem ihtiyacınız olan enerjiyi, hem de sütünüzün kalitesini arttırmış olursunuz.

Anne Sütünü Arttırmak İçin Humus Tüketin

Protein membaı olan humus: Nohut, tahin, zeytinyağı, sarımsak ve limon ile hazırlandığında, emziren bir annenin ihtiyaç duyduğu neredeyse bütün besinleri karşılar.

Anne Sütünü Arttırmak İçin Kayısı, İncir, Hurma Tüketin

İster tazesini, isterseniz kurutulmuşunu tüketebileceğiniz bu meyveler bilinen en iyi süt arttırıcı besinlerdir. İçeriğinde bol miktarda lif, potasyum, kalsiyum bulunan ve A ve C vitamini bakımından çok zengin olması sütün artmasına yardımcı olur. Diğer taraftan, Kayısı “triptofan” denilen ve süt üretimi sağlayan “prolaktin” hormonunu tetikleyen özel bir madde de içerir. Bebeğin sağlığı annenin tükettiği gıdayla her zaman doğru orantılıdır. Annelerin bu sebeple yukarıda saydığımız ürünlerden mutlaka tüketmesi gerekir. 

Anne Sütünü Arttırmak İçin Somon Balığı Tüketin

Omega 3 bakımından çok zengin olan somon balığı doğrudan süt üretimine etki etmese de annenin beslenmesine çok iyi geliyor. Omega 3 emziren annelerin süt üretimini sağlayan hormonlara salgılamasına yardımcı olur.

Anne Sütü İçin Rezene İçin

Rezene çayını genelde çocuklar için kullanan anneler “Fitoöstrojenler içeren rezenenin süt üretimine en iyi yardımı olan bu bitkiyi evinde her zaman bulundurmalı. Taze rezene yapraklarını ister yemeklerinize, salatanıza, katabilir kurutulmuş rezene yapraklarından çay şeklinde tüketebilirsiniz. Rezenenin en iyi faydalarından biri de, süte karışarak bebeğe de geçmesi ve annede olduğu kadar, bebekte de sindirim sorunlarına iyi gelmesidir. Rezenenin kardeş bitkisi sayılan dereotu da taze olarak tüketildiğinde süt arttırmaya yardımcı olur.

Anne Sütünü Arttırmak İçin Susam Tüketin

Kalsiyum deposu olan susam anne sütünü arttırıyor. Duruma göre özel olarak fırınlarda ekmeğinizi bol susamlı yaptırıp tüketebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...